GROOMING

5 καλοκαιρινά tips για πυκνά μαλλιά

Γιατί τα κιλά είναι αυτά που πρέπει να χάσεις για να βγεις στην παραλία, όχι τις τρίχες σου.

Ναι ξέρω, το Πάσχα είναι αυτό που έρχεται πρώτο ημερολογιακά, με την Μεγάλη Εβδομάδα του, την Εκκλησία, τη μαγειρίτσα, το τσούγκρισμα των αυγών και το αρνί, όμως με τον καιρό που κάνει τις τελευταίες ημέρες, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ.

Ίσως είναι νωρίς για να κλείσεις από τώρα το νησί στο οποίο θα περάσεις τις διακοπές σου, όμως μιας και οι πρώτες επισκέψεις στην παραλία είναι θέμα χρόνου να γίνουν, αν δεν έχουν ήδη έρθει, οφείλεις να λάβεις τα απαραίτητα μέτρα για την εμφάνισή σου.

Το κλασικό ετήσιο άγχος του άνδρα, είναι να ξεφορτωθεί την μπάκα του και να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές κορμί παραλίας. Δεν θέλω να προσποιηθείς ότι δεν σε ενδιαφέρει, ούτε να αρχίσεις τα “μα αυτά είναι άγχη των γυναικών“, γιατί μια χαρά άγχος και των ανδρών είναι και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Κανείς δεν νιώθει όμορφα όταν χρησιμοποιούν την κοιλιά του για μαξιλαράκι ή βάση για τις μπύρες στην παραλία.

Τα παραπανίσια κιλά δεν είναι όμως το μοναδικό πρόβλημα που σε αγχώνει κάθε καλοκαίρι, αφού εκτός απ’ τη διατροφή σου, ταλαιπωρείς τρομερά και τα μαλλιά σου. Το αλάτι της θάλασσας, ο ιδρώτας, η ζέστη κι η υγρασία ταλαιπωρούν τα μαλλιά σου κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Επειδή δεν είμαστε αποδημητικά πουλιά για να αφήνουμε τα ζεστά μέρη για πιο κρύα, ούτε μπορούμε να απαρνηθούμε τις θάλασσες και τις καλοκαιρινές βόλτες, σου προσφέρουμε 5 πολύτιμες συμβουλές για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου πυκνά και λαμπερά ακόμη και τους μήνες του καλοκαιριού.

Μπορείς πια να αγχώνεσαι μόνο για την μπάκα σου.

Συμβουλή νούμερο 1: Να λούζεσαι κάθε μέρα

 

Μας έχουν τρελάνει, θα μου πεις. Μία διαβάζεις ότι δεν πρέπει να λούζεσαι καθημερινά διότι εξασθενεί το μαλλί και μία ότι πρέπει. Κι όμως, τους καλοκαιρινούς μήνες, το καθημερινό λούσιμο είναι αναπόφευκτο και τρομερά αναγκαίο. Τα καθαρά μαλλιά βλέπεις δεν έχουν καθόλου λιπαρότητα να τα βαραίνει με αποτέλεσμα να φαίνονται (και να είναι) πολύ πιο υγιή. Άσε που το καλοκαίρι είναι άθλος να φτάσει το βράδυ και το μαλλί σου να μην έχει γεμίσει ιδρώτα κι αυτό πίστεψέ με, φαίνεται. Καθαρό μαλλί λοιπόν ισούται με περισσότερο “σώμα”, αρά αυτόματα γίνεται πιο πυκνό και πιο πλούσιο.

Θα χρειαστείς: Σαμπουάν και μία ντουζιέρα.

Χρόνος που θα καταναλώσεις: 8-12 λεπτά. 

Συμβουλή νούμερο 2: Να κάνεις μασάζ στο δέρμα του κεφαλιού σου

 

Το “να κάνεις” είναι προαιρετικό. Αν βρεις κάποιον άλλο να σου κάνει, ακόμα καλύτερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σενάριο που περιλαμβάνει μασάζ, είναι ένα καλό σενάριο και το μασάζ στο δέρμα του κεφαλιού είναι τρομερά απολαυστικό και χαλαρωτικό. Η απόλαυση κι η χαλάρωση δεν θα βοηθήσει το μαλλί σου βέβαια, όμως το μασάζ προσφέρει πολύτιμο έργο και στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή, τονώνοντας τα μαλλιά σου. Win-win σιτιουέσο.

Θα χρειαστείς: Δάχτυλα.

Χρόνος που θα καταναλώσεις: Για το καλό του μαλλιού σου, αρκούν 3 λεπτά. Για το δικό σου καλό, κάνε όσο αντέχεις (ή αυτός που σου κάνει).

Συμβουλή νούμερο 3: Βρες τη σωστή θεραπεία για την τριχόπτωση και την ενίσχυση των μαλλιών

 

Ωραίο και χρήσιμο το λούσιμο, απολαυστικό και χαλαρωτικό το μασάζ, όμως χρειάζεσαι και μερικούς συμμάχους ακόμα για να αποκτήσεις το πυκνό και λαμπερό μαλλί που ονειρεύεσαι ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι σύμμαχοι που ψάχνεις, δεν είναι άλλοι  απ’ τα προϊόντα Nioxin τα οποία αποτελούν την κατάλληλη θεραπεία για την τριχόπτωση και συντελούν σε ένα πιο πυκνό αποτέλεσμα.

Θα χρειαστείς:Την εντατική θεραπεία Night Density Rescue και τη λοσιόν Hair Booster που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα.

Χρόνος που θα καταναλώσεις: Μερικά λεπτά για τη χρήση των προϊόντων και μετά απλά θα περιμένεις τα θαυματουργά αποτελέσματα.

Συμβουλή νούμερο 4: Περιποιήσου τα μαλλιά σου τακτικά

 

Οι περισσότεροι άνδρες νομίζουν ότι ένα λούσιμο, έστω και καθημερινό, είναι αρκετό για την υγεία και την ανθεκτικότητα των μαλλιών τους. Λάθος κύριοι (καλά μη νομίζεις, κι εγώ το ίδιο πίστευα). Το σαμπουάν δυστυχώς, δεν αρκεί. Εκτός της απαραίτητης θεραπείας, βρες την κατάλληλη μαλλακτική κρέμα που θα βοηθήσει στην λείανση των μαλλιών σου, ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά σε φθορές και σαφώς πιο δυνατά. Για να δούμε αν η υγρασία και το θαλασσινό αλάτι θα τολμήσουν να ξαναπειράξουν το μαλλί σου.

Θα χρειαστείς: Μια καλή μαλλακτική κρέμα. Μην ανησυχείς για το πού θα τη βρεις. Όλα βρίσκονται εδώ.

Χρόνος που θα καταναλώσεις: Μερικά λεπτά την ημέρα αρκούν.

Συμβουλή νούμερο 5: Στέγνωσε τα μαλλιά σου απαλά με την πετσέτα

Όλοι έχουμε την τάση να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας βιαστικά και με τόση μανία, δύναμη και ταχύτητα, λες και προσπαθούμε να καθαρίσουμε έναν λεκέ από μελάνι που ξαφνικά σχηματίστηκε στις τρίχες μας. Όχι παιδιά, ψυχραιμία. Το ξέρω ότι είναι βαρετή διαδικασία, όμως με το να το κάνεις γρήγορα και με δύναμη, το μόνο που καταφέρνεις είναι να προκαλείς κόμπους και σπασίματα στις τρίχες σου. Δεν σου φταίνε σε τίποτα τα μαλλιά σου, φέρσου τους με ευγένεια. Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, δεν πειράζει να μείνουν και λίγο βρεγμένα μετά το λούσιμο.

Θα χρειαστείς: Αυτοσυγκράτηση.

Χρόνος που θα καταναλώσεις: Περίπου ένα λεπτό παραπάνω απ’ τον χρόνο που θα γλίτωνες αν το έκανες με μανία.