AP Photo
GROOMING

6 βασικά λάθη που χαλάνε την εμφάνισή σου

Αυτά που κάνεις ή δεν κάνεις και υποβαθμίζεις την εικόνα σου, συχνά χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Δεν έχω σκοπό να σε πιάσω από τα μούτρα, ούτε να κουνήσω επιδεικτικά το δάχτυλό μου μπροστά στο υπέροχο κατά τ’ άλλα πρόσωπό σου. Κάθε άλλο. Ένα συνωμοτικό χαμόγελο θα αφήσω εδώ, μαζί με μερικές απαραίτητες σημειώσεις, που έχω κρατήσει για όλα αυτά τα μικρά λάθη που κάνεις στην περιποίησή σου κι είμαι σίγουρη ότι θες να αφήσεις πίσω σου, στην άκρη ή και να ξεχάσεις μια για πάντα.

Ακολουθεί μια ανάλυση των πιο συνηθισμένων σφαλμάτων περιποίησης που κάνεις συχνά και μάλιστα χωρίς να καταλαβαίνεις. Γι’ αυτό και χρειάζεσαι αυτό το σκούντημα.

Μονόφρυδο

Δεν χρειάζονται δεύτερες σκέψεις για το πώς και γιατί. Αναλογίσου μόνο ότι αυτές οι 2 υπέροχες ‘σημειώσεις’ πάνω από τα μάτια σου λέγονται φρύδια. Οπότε είναι δύο κι όχι ένα. Δεν σου λέει κανείς να αλλάξεις σχήμα, ούτε να τονίσεις καμπύλη και να γίνεις expert στο βγάλσιμο. Μιλάμε για αφαίρεση 3 έως 5 τριχών ανάμεσα, προκειμένου να υπάρχει ένας διαχωρισμός και μια πιο ξεκάθαρη έκφραση συναισθημάτων.

Πολύ άρωμα

Άντε και βρήκες το άρωμα που σου πάει τέλεια και αναδεικνύει ταμπεραμέντο και στυλ, μήπως όμως το’ χεις παρακάνει με την ποσότητα; Αφού δοκιμάσεις το παν μέτρον άριστον, ψέκασε το άρωμα μόνο πάνω στο δέρμα σου κι όχι στα ρούχα σου. Η επιτυχία σου είναι να μην πνίγεις με τη μυρωδιά σου, αλλά να αφήνονται χαμόγελα τριγύρω σου γιατί σε παρομοιάζουν σαν φρέσκο αεράκι.

Τέντωσε τα αυτιά

Κάποτε ένας φίλος μου είπε σ’ ένα άλλον: “Το κερί που μας επιτρέπεται είναι το κερί για τη σανίδα του σερφ, το κερί των μαλλιών και το κερί που ανάβουμε τα βράδια λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι. Το κερί στα αυτιά πρέπει να το καθαρίζουμε”. Κάπως έτσι ξεκίνησα μια μεγάλη συζήτηση με ειδικούς και χρήστες της μπατονέτας. Οι γιατροί είναι ξεκάθαροι στο ότι η δημιουργία του κεριού χρησιμεύει για την λίπανση και την προστασία του αυτιού. Γι’ αυτό και σύσσωμοι λένε ότι η μπατονέτα πρέπει να περνάει γύρω από το αυτί και να μην το βάζεις ποτέ στο εσωτερικό του.

Άσχημη αναπνοή

Εδώ η ιστορία έχει εξ αρχής μία αμηχανία. Φρόντισε για τη στοματική υγιεινή σου σοβαρά (πολύ σοβαρά και σωστά). Μην παραμελείς ποτέ το βούρτσισμα, τη χρήση οδοντικού νήματος, αλλά και τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Τρίχες στη μύτη και στα αυτιά

Αν το καλοσκεφτείς, τίποτα δεν είναι πιο αντιαισθητικό από τρίχες που ξεπετάγονται από τη μύτη και τα αυτιά σου. Εδώ δεν έχεις καμία άλλη επιλογή από το να τις κόβεις, όσο είναι μικρές. Και η στιγμή δεν σηκώνει καμία δικαιολογία. Μπορείς να τις εξαφανίσεις στο δευτερόλεπτο με ειδική μηχανή κι αν δεν έχεις τέτοια, μ’ ένα απλό ψαλιδάκι.

Η συντήρηση του κουρέματος

Υπάρχει τρόπος να είσαι πάντα στην τρίχα! Αρκεί να φροντίζεις για τη συντήρηση του κουρέματός σου κάθε 3 εβδομάδες. Μπορεί να σου στοιχίζει περισσότερα χρήματα, αλλά τα μαλλιά σου θα είναι συνέχεια περιποιημένα, ενώ η γραμμή σου θα διατηρεί πάντα τη φόρμα της.

(Κεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss / Invision / AP)