GROOMING

Η ιστορία του χαμόγελου

Σήμερα θεωρούμε αυτονόητο ότι μπορούμε (και πρέπει) να χαμογελάμε καθημερινά και παντού. Υπήρξαν εποχές, όμως, κατά τις οποίες το χαμόγελο κυνηγήθηκε, εξοβελίστηκε ή λογοκρίθηκε ως ταξικό γνώρισμα. Αυτές είναι μερικές ιστορίες από την πολυτάραχη Ιστορία του.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Σκωτσέζος ανθρωπολόγος Sir James George Frazer εξέδωσε το magnum opus του, το ογκώδες βιβλίο με τίλο 'The Golden Bough'. Σ' αυτήν τη μελέτη διατυπώθηκε για πρώτη φορά η θεωρία ότι το χαμόγελο γεννήθηκε πριν καν γεννηθεί ο άνθρωπος.

Διαβάστε περισσότερα

7 αρώματα για να διαλέξεις τα Χριστούγεννα

Τα δώρα είναι βασικό συστατικό για ευτυχισμένα Χριστούγεννα. Και ναι, θα συμφωνήσουμε όλοι ότι σημασία έχει η χειρονομία κι όχι η αξία. Αλλά μήπως να το ξανασκεφτείς όταν το δώρο έχει τελικό προορισμό εσένα;

Τα σωστά βήματα για στοματική υγιεινή και λευκό χαμόγελο

Μάθε τι πρέπει να κάνεις για να έχεις καθαρά και ολόλευκα δόντια.

Το αστραφτερό χαμόγελο είναι ένα μόνιμο αξεσουάρ γοητείας. Το ξέρεις ήδη αφού κι εσύ εντυπωσιάζεσαι από ένα αντίστοιχο γυναικείο. Όπως τα ωραία σου μαλλιά και το άρωμα που σου πηγαίνει πολύ, έτσι και ένα όμορφο χαμόγελο μπορεί να σε γεμίσει αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Όσα πρέπει να ξέρεις για το grooming στα 30

Μάθε τι θα αντιμετωπίσεις μόλις μόλις μπεις στα πρώτα άντα για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων.

Η αλήθεια είναι ότι μπαίνοντας στην τέταρτη δεκαετία της ζωής σου, οι πρώτες ενδείξεις που αφορούν στην ηλικία ξεκινούν και οι αλλαγές, άλλοτε μικρές κι άλλοτε μεγάλες είναι εμφανείς. 

Διαβάστε περισσότερα

10 προϊόντα για την καθημερινή σου περιποίηση κάτω των 40 ευρώ

Μία λίστα με αποτελεσματικά και απόλυτα χρήσιμα προϊόντα για το πρόσωπο και τα μαλλιά σου που δεν θα σε βγάλουν εκτός budget.

Έχω την αίσθηση ότι σε προηγούμενο post απενοχοποιήσαμε, τουλάχιστον σε έναν ικανοποιητικό βαθμό την ανδρική περιποίηση. Θέλω να πιστεύω ότι πλέον έχεις πειστεί για τις ανάγκες που έχει το πρόσωπό σου αλλά και τα μαλλιά σου. Εξάλλου τα σημάδια συχνά μιλούν από μόνα τους και σου φωνάζουν να τους δώσεις σημασία.

Διαβάστε περισσότερα

Η συμβουλή που δεν ακολούθησα και όσα επακολούθησαν

Τέσσερις αφηγήσεις αντρών που έκαναν ό,τι κάνουμε όλοι μας: άφησαν την εμφάνισή τους στην τύχη της.

Θυμάσαι εκείνο το πρωί που ξύπνησες, πήγες να πλυθείς και κοιτώντας στον καθρέφτη διαπίστωσες ότι αυτό που αισθανόσουν όλο το βράδυ στους ώμους σου δεν ήταν το μαξιλάρι που δεν έστρωνε, αλλά η χαίτη σου; Ούτε καν κατάλαβες πώς έφτασες να έχεις χαίτη.

Διαβάστε περισσότερα

Τα σωστά βήματα για ένα τέλειο μούσι

Ένας βασικός οδηγός για να καλλιεργήσεις και να αναπτύξεις το ιδανικό beard look.

Μούσι, γένια, γενειάδα ή όπως αλλιώς μπορείς να αποκαλείς αυτές τις τρίχες που εμφανίζονται στο πρόσωπό σου και σηματοδοτούν την έκρηξη της τεστοστερόνης σου. Αυτές οι τρίχες που στην εφηβεία περίμενες πώς και πώς να ξυρίσεις για να νιώσεις επιτέλους άνδρας, τώρα δεν σε ενοχλούν και τόσο. Αντιθέτως, παλεύεις να τις μεγαλώσεις και να τις τιθασεύσεις για να πετύχεις επιτέλους το beard look που θες.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.