GROOMING

Η μέρα που άρχισα να ασχολούμαι με την οδοντόκρεμά μου

Ποιος ξέρει; Ίσως σήμερα αρχίσεις να ασχολείσαι κι εσύ με τη δική σου οδοντόκρεμα. Διάβασε και θα καταλάβεις.

Αν κάνουμε ένα fast forward στη ζωή ενός άνδρα, θα δούμε σε κάθε φάση της, να είναι άλλοι εκείνοι οι οποίοι παίρνουν απόφαση για την οδοντόκρεμα με την οποία βουρτσίζεις τα δόντια σου. Από τον πιτσιρικά που απλά βρίσκει ένα σωληνάριο στο μπάνιο να τον περιμένει, στον έφηβο και τον φοιτητή που δεν ασχολείται και τόσο πολύ για το ποια οδοντόκρεμα να επιλέξει, μέχρι τον άνδρα – σύζυγο ο οποίος ακούει ευλαβικά το κορίτσι του και παίρνει όποια εκείνη τον συμβουλέψει. Δεχόμαστε ότι αυτή η συνήθεια είναι λανθασμένη; Το δεχόμαστε.

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ ακόμα δεν ασχολήθηκα ποτέ πάνω από 5 δευτερόλεπτα για το ποια οδοντόκρεμα να επιλέξω. Κλασικό θύμα της λεζάντας, το χέρι μου έπαιρνε από το ράφι πάντα εκείνη που υποσχόταν να κάνει τα δόντια μου πιο λευκά. Μην με ρωτήσεις αν τα έκανε πιο λευκά γιατί γνωρίζεις την απάντηση σε αυτό.

Τον τελευταίο καιρό αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο περισσότερο. Και θα σου αναλύσω με έτσι λίγο κινηματογραφική διάθεση το πώς ένας άνθρωπος αλλάζει την άποψή του σχετικά με μία καθημερινή του συνήθεια.

Σκηνή πρώτη: Η περίοδος της αδιαφορίας

Αν ήμασταν σε μια ταινία μικρού μήκους, θα ξεκινούσε σε μία περίοδο χάριτος, σε μία περίοδο που όλα ήταν ρόδινα και τίποτα δεν προμήνυε την συνέχεια. Σε αυτή, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, βουρτσίζει τα δόντια του με μία οιαδήποτε οδοντόκρεμα αδιαφορώντας για τα όποια σεβαστά προτερήματά της και για τις όποιες αδιάφορες συνέπειές της στον οργανισμό. Ο πρωταγωνιστής μας είναι ευτυχής αλλά ανίδεος.

Σκηνή δεύτερη: Η είδηση που ταράζει την αυλή του βασιλιά

 

Το πλήθος των ερευνών που γίνονται καθημερινά σε παγκόσμια κλίμακα, έχει κάνει τον κόσμο, ας το πούμε αρνητικό σε αυτές. Υπάρχει ένα σχετικό, υπέροχο, αφιέρωμα του John Oliver για τις επιστημονικές μελέτες, αν θες να ξοδέψεις μερικά λεπτά από τον χρόνο σου να το δεις. Κάποιες όμως από αυτές είναι όχι απλά πραγματικές αλλά σε κάνουν να σκέφτεσαι μερικά πράγματα από την αρχή.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΙΟ

Πάμε να κάνουμε λίγο φροντιστήριο. Το στόμα μας έχει ένα φυσικό σύστημα άμυνας, το γνωστό σε όλους μας σάλιο. Το σάλιο από τη φύση του χρησιμοποιεί ένζυμα και πρωτεϊνες για να προστατεύει το στόμα από τα προβλήματα των δοντιών. Λύνει όλα μας τα προβλήματα το σάλιο; Σίγουρα όχι. Αλλά είναι πάρα πολύ σημαντική η παρουσία και η δράση του για την σταματική κοιλότητα. Η οδοντόκρεμα Zendium είναι μια επαναστατική προσέγγιση στη στοματική προστασία, γιατί είναι η πρώτη οδοντόκρεμα που αξιοποίησε τη δύναμη των ενζύμων και των πρωτεϊνών για την ενίσχυση της φυσικής άμυνας του στόματος. Εμπνευσμένη από τη Βιοεπιστήμη, είναι ταυτόχρονα αποτελεσματική στην προστασία αλλά και ήπια για τη στοματική κοιλότητα.

 

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΝΖΥΜΑ;

Πολλές φορές η ισορροπία των ενζύμων στο στόμα μας διαταράσσεται από διάφορες αιτίες, όπως ο τρόπος ζωής, το άγχος, το κάπνισμα και η διατροφή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το σάλιο μας να χάνει τη φυσική δύναμη άμυνας και προστασίας ενάντια στα βακτήρια, που προκαλούν προβλήματα στα δόντια και τα ούλα. Γι αυτό αξίζει να ενδυναμώνουμε τα ένζυμα στο στόμα μας. Κι αυτό μας προσφέρει η Zendium σε κάθε βούρτσισμα. Συγκεκριμένα, η Zendium περιέχει ένζυμα και πρωτεΐνες, ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί το ίδιο το στόμα μας για να καταπολεμήσει τα παθογόνα βακτήρια, τα οποία προκαλούν την οδοντική πλάκα. Με τον τρόπο αυτό δουλεύει παρέα με το σάλιο μας, και ενισχύει τη φυσική άμυνα του στόματος ενάντια στα αίτια που προκαλούν προβλήματα στα δόντια και τα ούλα.

Σκηνή τρίτη: Η αγωνιώδης δοκιμή

 

Διαβάζοντας κι εγώ λίγο καιρό νωρίτερα τα παραπάνω, αποφάσισα να δοκιμάσω την Zendium. Την οποία και προφανώς δεν ήξερα μέχρι τώρα. Θα σου πω ακριβώς τι σκέφτηκα, πέρα από το προφανές. Κάτι το οποίο το σκέφτομαι και σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις στη ζωή μου. Αν είναι να ξοδεύω κάποια χρήματα για να κάνω κάτι καλό για τον εαυτό μου, γιατί να το κάνω χωρίς να προσέχω, γιατί να το κάνω χωρίς να γνωρίζω ποιο είναι το καλύτερο προϊόν για εμένα;

Αυτό που ξέρω για την Zendium Complete Protection είναι ότι είναι ήπια στο στόμα μου, ιδανική ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα στόματα. Ότι δεν αλλοιώνει τη γεύση χάρη στον ήπιο παράγοντα δημιουργίας αφρισμού. Το τελευταίο σημαίνει ότι δεν γεμίζει το στόμα σου και το υπόλοιπο πρόσωπό σου αφρό. Και τέλος ότι κρατά το στόμα μου δροσερό για αρκετές ώρες, με την ίδια φρεσκάδα και αίσθηση καθαριότητας που είχα όταν τελείωσα το βούρτσισμα.

Σκηνή τέταρτη: Συνειδητοποίηση – Λύτρωση – Αυλαία

 

Όπως σε κάθε σωστή ταινία μικρού ή μεγάλου μήκους, έτσι και σε αυτή, ο πρωταγωνιστής κοιτά πίσω στην εξέλιξη της ταινίας και συνειδητοποιεί όσα έκανε λανθασμένα τόσο καιρό, ότι πρέπει να αλλάξει την άποψή του. Η στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντικότερη απ’ ό,τι έχουμε αφήσει τους εαυτούς μας να πιστεύουν ότι είναι. Όσοι έχουν υποφέρει στην καρέκλα ενός οδοντιάτρου το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα.

Το ζητούμενο είναι να μπορείς σιγά σιγά να ανακαλύπτεις εκείνες τις μικρές καθημερινές συνήθειες που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι καλύτερα για τον εαυτό σου. Εκείνες τις συνήθειες που θα βελτιώσουν την προσωπική σου ψυχική και σωματική υγεία. Κι αν είναι να κάνεις την αρχή από την περιποίηση του στόματός σου, σου βρήκαμε την ιδανική οδοντόκρεμα να ξεκινήσεις.