AP Photo
GROOMING

Η ρουτίνα των κορυφαίων ποδοσφαιριστών μετά το ματς

Η υγιεινή περιποίηση είναι εξίσου απαραίτητη με την προπόνηση και την αποθεραπεία πριν και μετά τον αγώνα.

Όλη η υφήλιος ζει μέρες Μουντιάλ. Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός της τετραετίας έχει καθηλώσει εκατομμύρια θεατών και δισεκατομμύρια τηλεθεατών. Παρόλο που η διοργάνωση λαμβάνει χώρα στη Ρωσία, οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές όπως και η υγρασία. Ο συνδυασμός ζέστης και βροχής έχουν ανεβάσει σε υψηλά επίπεδα την υγρασία κι όπως μπορείς να παρατηρήσεις, οι παίκτες κυριολεκτικά στάζουν ιδρώτα. Μπορεί με μια πρώτη ματιά αυτό να σου φαίνεται αδιάφορο, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι η υγιεινή τον αθλητών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοση τους και σίγουρα αυτές οι συνθήκες ανεβάζουν τον βαθμό δυσκολίας.

AP Images

(AP Photo / Andre Penner)

Ποδοσφαιριστές υψηλής κλάσης όπως ο Μαρσέλο προσέχουν σε καθημερινή βάση την υγιεινή τους. Το αριστερό μπακ της Ρεάλ και της Βραζιλίας μετά από κάθε προπόνηση χρησιμοποιεί για το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου το NIVEA MEN. Η πλούσια ενυδατική σύνθεση της κρέμας Protect & Care περιέχει Aloe Vera, Βιταμίνη Ε και ενεργά ενυδατικά συστατικά. Ενυδατώνει εντατικά, διατηρώντας την υγρασία στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα δεν αφήνει αίσθηση λιπαρότητας. Επίσης περιορίζει άμεσα την αίσθηση την ξηρότητα και αποτρέπει την ενοχλητική αίσθηση του ‘τραβήγματος’ στο δέρμα του προσώπου.

24 Media

(AP Photo / Manu Fernandez)

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο διεθνής αμυντικός της Ισπανίας Σέρχιο Ράμος. Μπορεί η ομάδα του να αποκλείστηκε νωρίς φέτος στη διοργάνωση, αλλά ο ίδιος παραμένει ένας από τους κορυφαίους στόπερ του κόσμου. Η δουλειά του είναι πολύ δύσκολη, αφού τον φέρνει αντιμέτωπο με τους καλύτερους επιθετικούς του πλανήτη. Σ’ αυτό το επίπεδο κάθε λεπτομέρεια μετράει. Η προπόνηση που ακολουθεί είναι δουλεμένη από τους καλύτερους γυμναστές, η διατροφή του από κορυφαίους διαιτολόγους και η υγιεινή του από επιστήμονες υψηλού επιπέδου. Το NIVEA MEN ντους gel sensitive παρέχει στην επιδερμίδα του που γδέρνεται ή ερεθίζεται σε κάθε αγώνα, απαλή προστασία και καταπραϋντική περιποίηση και βοηθάει τον Ράμος να αισθάνεται φρέσκος και αναζωογονημένος μετά το μπάνιο του. Είναι, λοιπόν, λογικό σε βάθος χρόνου κι αυτό να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοση του.

(AP Photo / Victor R. Caivano)

Ο Χάρι Κέιν είναι ίσως ο πιο φορμαρισμένος σέντερ φορ στο κόσμο αυτή τη στιγμή. Η προπόνηση που ακολουθεί έχει να κάνει με την δύναμη, την εκρηκτικότητα, την ταχύτητα αλλά και την εκτελεστική δυνατότητα. Δεν είναι τυχαία ο πρώτος σκόρερ μέχρι τώρα στο Μουντιάλ. Οι άπειρες ώρες που περνάει στο γήπεδο για να προπονείται των εξουθενώνουν αλλά για να γίνεις ο κορυφαίος άλλη επιλογή δεν υπάρχει. Κάθε βοήθεια σε αυτή του την προσπάθεια είναι πολύ σημαντική. Ειδικά μετά το ντους ο Κέιν έχει ανάγκη να νιώσει φρεσκάδα και χαλαρότητα. Εδώ έρχεται η σειρά του NIVEA ΜΕΝ με το αποσμητικό Cool Cick, που χάρη στη δροσερή περιποιητική σύνθεση του, προσφέρει μοναδική αίσθηση αναζωογόνησης, ενώ διασφαλίζει και αξιόπιστη 48ωρη προστασία από τον ιδρώτα.

Οι ποδοσφαιριστές, όπως και κάθε αθλητής, ξέρουν ότι η υγιεινή του σώματος είναι εξίσου σημαντική με την υγεία του, γι’ αυτό και επιλέγουν τα προϊόντα τους με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους, ρίχνοντας βάρος στην ποιότητα και στην αποτελεσματικότητά τους.

Και ας μην ξεχνάμε, η προετοιμασία είναι το παν!

(Κεντρική φωτογραφία: AP Photo / Antonio Calanni)