GROOMING

Η συμβουλή που δεν ακολούθησα και όσα επακολούθησαν

Τέσσερις αφηγήσεις αντρών που έκαναν ό,τι κάνουμε όλοι μας: άφησαν την εμφάνισή τους στην τύχη της.

Θυμάσαι εκείνο το πρωί που ξύπνησες, πήγες να πλυθείς και κοιτώντας στον καθρέφτη διαπίστωσες ότι αυτό που αισθανόσουν όλο το βράδυ στους ώμους σου δεν ήταν το μαξιλάρι που δεν έστρωνε, αλλά η χαίτη σου; Ούτε καν κατάλαβες πώς έφτασες να έχεις χαίτη. Θυμάσαι ότι όλοι σου έλεγαν να πας να κουρευτείς, αλλά για κάποιο λόγο όλο το ανέβαλλες. Ίσως επειδή σου το έλεγαν όλοι…

Οι άντρες είμαστε λίγο αντιδραστικοί σ’ αυτό. Το κλισέ εκεί έξω λέει ότι δεν μας αρέσει να δεχόμαστε συμβουλές, ειδικά αν δεν προέρχονται από τη μαμά μας και ειδικότερα αν έχουν να κάνουν με την εμφάνισή μας. Αλλά είναι μόνο ένα κλισέ. Κατά βάθος είμαστε απλώς αντιδραστικοί. Καμιά φορά βαριόμαστε κιόλας. Δύσκολα θα φτάσουμε να επισκεφθούμε κάποιον ειδικό, ειδικά για θέματα που έχουν να κάνουν με το δέρμα, τα μαλλιά και γενικότερα την εμφάνισή μας. Εννοείται ότι όταν βρούμε τον ειδικό, θα τον ακούσουμε και θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του. Απλώς δεν θα μπούμε εύκολα στη διαδικασία να τον αναζητήσουμε και να του απευθύνουμε τις απορίες ή τους προβληματισμούς μας.

Αυτήν ακριβώς την τάση μας έρχεται να προλάβει η υπηρεσία Axe Instagroom Live. Στο εξής δεν χρειάζεται να πας στον ειδικό. Ο ειδικός απέχει από σένα μερικά clicks. Μπαίνεις στο Facebook, στέλνεις μια φωτογραφία σου μέσω Facebook Messenger και οι επαγγελματίες groomers του AXE θα απαντήσουν άμεσα με εξατομικευμένα tips περιποίησης για το μούσι, τα μαλλιά και το δέρμα σου, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Η υπηρεσία AXE Instagroom Live, λειτουργεί καθημερινά 10π.μ. – 10μ.μ. αλλά και το Σαββατοκύριακο μέσω της σελίδας facebook.com/axeinstagroomlive/ από τις 24/10 και για τρεις εβδομάδες.

Εκεί θα βρεις τις λύσεις. Παρακάτω, θα διαβάσεις τα προβλήματα. Τα δικά μας προβλήματα.

Η κατάσταση στα χέρια του Κωνσταντίνου Αμπατζή

Κάθε καλοκαίρι το ίδιο πρόβλημα. Με το που αρχίζω τα μπάνια στη θάλασσα, τα χέρια μου ξεραίνονται και ξεφλουδίζουν, με αποτέλεσμα να μοιάζω με φίδι στη μέση της διαδικασίας αλλαγής δέρματος. Κάθε χρόνο γκρίνιαζα και προσπαθούσα να το καταπολεμήσω με έναν αυτοσχέδιο τρόπο που είχα σκεφτεί μόνος μου (μόλις όρισα το αυτοσχέδιο): τα έβρεχα. Η κοπέλα μου, βλέποντας το δράμα μου, πρότεινε να μου δανείσει την ενυδατική της κρέμα για να ηρεμήσω, αλλά φυσικά μια τέτοια λύση έμοιαζε στα μάτια μου φλώρικη. Μέχρι που μια μέρα, απηυδισμένος, αποφάσισα να το δοκιμάσω, αφού είχα μείνει σχεδόν χωρίς δέρμα. Σε εκείνη τη χρονική στιγμή, θα δοκίμαζα τα πάντα, ακόμη και βότανα από φυλή των Ζουλού. Ξεκίνησα απ’ το εύκολο όμως, δηλαδή την ενυδατική και αν και άργησα να το παραδεχτώ γιατί είμαι και πεισματάρης, έκανε θαύματα. Η πρώτη δροσιά με προϊδέασε για τη συνέχεια και τα χέρια μου σταμάτησαν να μαδάνε, επειδή αποφάσισα να ακούσω μια απλή συμβουλή. Θα περίμενε κανείς ότι μετά απ’ αυτό θα είμαι και λιγότερο πεισματάρης, όμως σε αυτό το μέτωπο δεν άλλαξε κάτι. Τουλάχιστον δεν σκάνε τα χέρια μου.

Τα γένια του Γιώργου Μυλωνά μετράνε μέρες

”Να βάζεις την κατάλληλη σκάλα στη μηχανή έτσι ώστε όταν ξυρίζεσαι, τα γένια σου να δείχνουν ότι είναι αξύριστα για 2-3 μέρες. Έτσι δεν θα μοιάζεις με φαντάρο, ούτε με αρχιεπίσκοπο”, μου έλεγαν οι ειδικοί. Να πω ότι δεν το προσπάθησα, θα ήταν ψέμα. Έβαζα τη σκάλα που μου είχαν υποδείξει και άρχιζα να τριμάρω (ατσά!) τα γένια μου. Παρόλα αυτά, πάντα σε κάποιο σημείο άφηνα μια τρύπα ή ένα θάμνο με αποτέλεσμα το πρόσωπο μου να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. ”Η μηχανή θα φταίει”, μου είπαν. Τούς έκανα το χατίρι και πήρα καινούρια. Και πάλι, όμως, το ηφαιστειογενές τοπίο δεν έλεγε να ξεκολλήσει από το πρόσωπο μου. Οπότε έχω πλέον συμβιβαστεί. Την πρώτη μέρα ξυρίσματος κυκλοφορώ σαν φαντάρος, τις 2-3 επόμενες με γένια 2-3 ημερών και τον υπόλοιπο μήνα, μέχρι να ξυριστώ ξανά δηλαδή, σαν αρχιεπίσκοπος.

Το μουστάκι του Ηλία Αναστασιάδη ξέρει

Γεννήθηκα χωρίς μούσια, μεγάλωσα χωρίς μούσια και πήγα στρατό χωρίς μούσια. Αν έπρεπε να λάβω σοβαρά υπόψιν τις φήμες, από το πολύ και ψυχαναγκαστικό ξύρισμα στις τουαλέτες του στρατού, θα άρχιζαν να μου φυτρώνουν. Αυτό, πέρα από την πλάκα, συνέβη στον αδερφό μου. Άλλον άνθρωπο τον δώσαμε στην Αεροπορία, άλλον τον παραλάβαμε μετά από 20 μήνες. Ναι, αλλά μ’ εμένα δεν συνέβη. Το ξύρισμα δεν έφερε ως εκ θαύματος έξτρα τρίχες στα μάγουλά μου, αλλά αυτό που φάνηκε να ευνοείται από τη συγκυρία ήταν το μουστάκι μου. Αρχικά δεν το πολυπίστευα, το ξύριζα και άφηνα ένα ιλαροτραγικό goatee από κάτω. Ήμουν σαν τον Νοβίτσκι, χωρίς το ύψος, το μπάσκετ και τα λεφτά. Μεγαλώνοντας, κατάλαβα ότι πρέπει να κάνω κάτι σοβαρό στον τομέα facial hair και απεφάνθην σχετικά εύκολα. Θα τόνιζα το μουστάκι για να ξεχάσει ο κόσμος ότι δεν έχω γένια. Και το κόλπο έπιασε. Και πιάνει ακόμα!

Το αστείρευτο σπυράκι του Αντώνη Τζαβάρα

Είχα κάποτε ένα σπυράκι. Πολλά είχα, δηλαδή, αλλά αυτό το συγκεκριμένο ήταν το ένα σπυράκι. Αυτό με το οποίο μεγαλώσαμε μαζί γιατί δεν έφευγε ποτέ. Το είχα στη μέση μου, στη βάση της πλάτης. Ήταν ψιλοτεράστιο και πολύ δημοφιλές – όποιος το εντόπιζε ήθελε οπωσδήποτε να το ζουλήξει. Η μαμά μου, ο μικρός μου αδερφός και διάφορα κατά καιρούς κορίτσια μου το πίεσαν βίαια μέχρι στραγγίσματος, μόνο και μόνο για να το δουν να ξαναφουσκώνει περήφανο δυο τρεις εβδομάδες αργότερα. Η γιαγιά μου το αγαπούσε πολύ επειδή είχε κι ο παππούς μου ένα παρόμοιο. Τις δύο φορές στη ζωή μου που έχω πάει σε δερματολόγο και τη μία που βρέθηκα στο ίδιο τραπέζι με αισθητικό, οι ειδικοί με συμβούλευσαν να απαλλαγώ από το σπυράκι μου με τη βοήθειά τους ή με τη βοήθεια ενός άλλου ειδικού. Δεν τους άκουσα, εννοείται (θα μου πουν αυτοί τι θα κάνω με το δικό μου σπυράκι;). Το σπυράκι ήταν μαζί μου μέχρι πριν από δύο περίπου χρόνια. Το εξαφάνισε το μόνο κορίτσι που αποδείχτηκε πιο πεισματάρικο από εκείνο. Θα μπορούσε να σημειώσει κάποιος ότι αυτή η ιστορία δεν έχει ηθικό δίδαγμα, αφού τελικά όλα πήγαν καλά. Δεν πήγαν όλα καλά, όμως. Α. Πόνεσα φριχτά. Β. Το σπυράκι, επειδή βγήκε όπως βγήκε, έχει αφήσει πίσω του μια τρυπούλα. Τώρα πια, στη βάση της πλάτης μου υπάρχει ένας μικρός κρατήρας. Λογικά, την επόμενη φορά που θα επισκεφθώ δερματολόγο, θα μου πει να κάνω κάτι γι’ αυτόν. Πιθανότατα θα ακολουθήσω τις οδηγίες του.

Εννοείται ότι μπορείς να μοιραστείς μαζί μας και τις δικές σου ιστορίες. Τις απορίες σου όμως, είναι σαφώς καλύτερο να τις μοιραστείς με κάποιον από τους ειδικούς του Axe Instagroom Live. Τα μαλλιά σου, τα γένια σου, το δέρμα του προσώπου σου, είναι πολύ σημαντικά για να τα αφήνεις στην τύχη τους. Ειδικά τώρα που το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις μια selfie στο Facebook Messenger. Κάποιος εξειδικευμένος groomer θα είναι εκεί για να την υποδεχτεί και να σε καθοδηγήσει σωστά και ψύχραιμα, κάθε μέρα, σχεδόν όλες τις ώρες τις ημέρας. Έτσι, για να έχουμε πιο χαρούμενες ιστορίες να μοιραστούμε στο μέλλον.