GROOMING

Καλοκαιρινά, ανδρικά βάσανα και πώς να τα αντιμετωπίσεις

Μαλλιά, επιδερμίδα, ιδρώτας και κακοσμία στο στόχαστρο. Υπάρχει λύση.

Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο χαλάρωση και διακοπές σε νησιά. Δυστυχώς πρέπει να αντιμετωπίσεις και προβλήματα που το χειμώνα δεν υπήρχαν ή εμφανίζονταν σε μικρότερη κλίμακα.

Η επιδερμίδα σου και τα μαλλιά σου ταλαιπωρούνται ιδιαιτέρως εξαιτίας του ήλιου και της θάλασσας για αυτό πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ώστε να σώσεις την κατάσταση. Λύσεις υπάρχουν απλά πρέπει να έχεις προνοήσει, πριν το θερμόμετρο δείξει 40 βαθμούς.

Πρόβλημα: Ξηροδερμία

 

Εκτίθεσαι πάρα πολλές ώρες στον ήλιο, μπαίνεις στη θάλασσα, στεγνώνεις γρήγορα με το αλάτι επάνω σου, σε τρώει ο άνεμος σε κάποιο νησί των Κυκλάδων. Δέρμα είναι κι αυτό και υποφέρει γοερά. Δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο υπόλοιπο σώμα που περνά βασανιστήριο.

Λύση: Πριν φτάσεις στο λιμάνι του Πειραιά ή της Ραφήνας κάνε κίνηση ματ και ξυρίσου. Ναι, τελείως. Μπορεί το κορίτσι που θα συναντήσεις εκεί να πάθει ένα μικρό ή ένα μεγάλο σοκ αλλά όπως με πληροφόρησαν θα το συνηθίσει μετά από μία ημέρα και θα της αρέσεις και περισσότερο. Ξυρίζεσαι, αναπνέει το δέρμα σου, ανανεώνεται και είναι έτοιμο. Δε θα ήταν άσχημη η ιδέα μίας ενυδατικής κρέμας για το πρόσωπο και για το σώμα αλλά είστε αντιδραστικοί. Σκεφτείτε το λίγο καλύτερα. Είναι προτιμότερο να αφήνετε το δέρμα ωσάν φίδι ή να βάλετε το βράδυ λίγη κρέμα;

Πρόβλημα: Τι μαλλιά είναι αυτά;

 

Δυστυχώς αυτά είναι τα κακά του ήλιου και του θαλασσινού αλατιού. Μετά την τρίτη ημέρα τα μαντάτα για το τριχωτό της κεφαλής σου δε θα είναι ευχάριστα. Το αλάτι έχει την ιδιότητα να απορροφά κάθε ζωντάνια και λάμψη και κάνει τα μαλλιά σας σκληρά. Θα δείχνουν άγρια και θαμπά οπότε ότι κι αν βάλετε (ρούχο-παπούτσι) θα δείχνετε ελαφρώς κουρασμένος.

Λύση: Γεμάτα τα μαγαζιά από προϊόντα περιποίησης εντατικής θρέψης. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα σαμπουάν για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Θα κάνετε τις πρωινές σας βόλτες, θα κάνετε τις βουτιές σας και μόλις επιστρέψετε θα κάνετε το μπάνιο σας. Ένα χέρι, δεύτερο χέρι, κούκλος. Δε θέλει κόπο.

Πρόβλημα: Το παπούτσι σου βρωμάει

 

Ξέρουμε όλοι σε τι αναφέρεται ο τίτλος. Αφού κάνει ζέστη θα βγάλεις την κάλτσα και θα ιδρώσει το πόδι. Απολύτως λογικό κανείς δεν σε κατηγορεί. Αν είσαι μόνος στη ζωή και θέλεις να παραμείνεις μπορείς να μην διαβάσεις τη συνέχεια. Αν πάλι είσαι δεσμευμένος δε θα ήθελες η κοπέλα-γυναίκα-αίσθημα-έρωτας να πάθει σοκ όταν βγάλεις το παπούτσι. Ακόμα και στα πρώτα μέλια να είστε θα κάνεις κακή εντύπωση (σου το λέω να το ξέρεις).

Λύση: Μην βαριέσαι. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Όλα τα προβλήματα που εμφανίζονται το καλοκαίρι λύνονται πανεύκολα αρκεί να υπάρχει θέληση και στρατηγική. Οι κινήσεις σου θα γίνονται μηχανικά. Υπάρχουν στην αγορά προϊόντα για την κακοσμία των ποδιών. Τα πιο εύχρηστα είναι σε μοφή πούδρας (σκόνης) οπότε ρίχνεις ελάχιστη ποσότητα μέσα στο παπούτσι και το φοράς. Επιμένω στο ελάχιστη ποσότητα γιατί αν ρίξετε πάρα πολύ το πόδι σας θα θυμίζει καλαμαράκι για τηγάνι. Τόσο εύκολο.

Πρόβλημα: Ιδρώνω για σένα

 

Συμβαίνει σε όλους ανεξαιρέτως. Δεν είναι αισθητικά όμορφο, δεν είναι και λειτουργικό. Όταν στη μασχάλη σχηματιστεί μία νησίδα αισθάνεσαι άβολα. Κάνει ζέστη θα μου πεις και θα σε καταλάβω αλλά και για αυτό υπάρχει λύση ή τουλάχιστον θα γίνει προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου.

Λύση: Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε φυτικά αποσμητικά ή και σε μορφή σπρέι. Το αποσμητικό πάντως είναι αναπόσπαστο κομμάτι σας. Ειδικά το καλοκαίρι δεν πρέπει να το ξεχάσετε ούτε για μία στιγμή. Ο ιδρώτας συγχωρείται, η άσχημη μυρωδιά με τίποτα.

Πρόβλημα: Νύχια στην άμμο

 

‘’Και πώς θα μπω στη θάλασσα; Πετώντας;’’. Σαν να σε ακούω. Βλέπεις που είσαι αντιδραστικός; Εννοείται πως το πόδι θα το πατήσεις στην άμμο αλλά υπάρχει η πιθανότητα του μύκητα. Η άμμος κολλά στα νύχια των ποδιών και μπορεί να μολυνθούν. Δεν είναι σύνηθες αλλά να μην  ξέρεις;

Λύση: Φρόντιζε να ξεπλένεις καλά τα πόδια σου και να επιμένεις στο σημείο των νυχιών. Καλό θα ήταν να έχεις μαζί σου και μία αλοιφή από το φαρμακείο (καλού, κακού). Των φρονίμων τα παιδιά, εξολοθρεύουν κάθε μύκητα.