GROOMING

Καταπολεμώντας την αραίωση των μαλλιών

Αν η τριχόπτωση έχει μπει στην περιοχή σου και σε πολιορκεί, ξέρουμε τι πρέπει να κάνεις για να βγεις στην αντεπίθεση.

Σε καταλαβαίνω. Είναι δύσκολο να ξυπνάς, να πηγαίνεις στον καθρέφτη και όλο να συναντάς λιγότερες τρίχες στο κεφάλι σου. Είναι ένα συναίσθημα δύσκολο, αφόρητο και ανυπόφορο. Είναι σα να σε κάνουν unfollow στο twitter, ή delete στο facebook. Τόσο βαρύ κι ασήκωτο. Όμως μην φοβάσαι, μην λυγίζεις και μην δειλιάζεις. Υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση, υπάρχουν τρόποι για να γίνουν τα πράγματα στο κεφάλι σου όπως παλιά και να κερδίσεις πίσω την χαμένη αυτοπεποίθησή σου. Όταν θέλεις όλα τα μπορείς.

Το πρώτο βήμα και το πιο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσεις ποιο είναι το πρόβλημα. Σε αυτό θα σε βοηθήσει τρισμέγιστα το εργαλείο συμβουλευτικής της Nioxin το οποίο αρχικά μπορείς να το βρεις πιο άμεσα στην ιστοσελίδα αλλά αν το επιθυμείς μπορείς να ζητήσεις εξατομικευμένη συμβουλευτική από κάποιον Nioxin κομμωτή και να σου προτείνει την καταλληλότερη θεραπεία η οποία είναι κομμένη και ραμμένη για τις ανάγκες της τρίχας σου.

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που όλοι μπορούν να τα κάνουν. Μερικά μαγικά tips για σένα που θες να τα περιποιήσε σαν να είναι λόρδοι. Πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά, να τα στεγνώνεις αρχικά με μια πετσέτα και μετέπειτα σε μεσαία θερμοκρασία με ένα πιστολάκι. Όταν τα λούζεις να τους κάνεις μασάζ γιατί αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στην κεφαλή άρα και δυνατότερη τρίχα. Μην ξεχνάς να τα περιποιήσε με εξειδικευμένα προϊόντα και μάσκες, γιατί μόνο έτσι γίνονται ανθεκτικά και δυνατά έως και 10 φορές.

Αν δεν ξέρεις ποιο από τα προιόντα της Nioxin να διαλέξεις τότε σίγουρα ένα από τα πρωτοκλασάτα είναι το DIABOOST. Μια καινοτομική θεραπεία που δεν ξεβγάζεται και που χρησιμοποιείται για την αύξηση της πυκνότητας κάθε υπάρχουσας τρίχας, για πιο πλούσια στην όψη μαλλιά. Το Diaboost διεισδύει στα μαλλιά κάνοντας τα διαχειρίσιμα και πιο πλούσια, καθώς τα προστατεύει από το σπάσιμο, αφήνοντας τα να μεγαλώσουν. Αυξάνει την διάμετρο της τρίχας τόσο ώστε δίνει την αίσθηση έως και 11.000 περισσότερες τρίχες.

Αν τώρα πάλι είσαι από τις περιπτώσεις που η τρίχα σου είναι μέτρια έως χονδρή, τις μετράς και με κουμπιουτεράκι και είναι πιο εύθραστες και από τον Ρόμπεν τότε ίσως να πρέπει να χρησιμοποιήσεις το σύστημα 6 της Nioxin. Το Σύστημα 6 περιλαμβάνει ένα volumizing cleanser,ένα lightweight conditioner και ένα leave-in treatment για έλεγχο της λείανσης των μαλλιών ενώ παράλληλα προστατεύει το δέρμα της κεφαλής παρέχοντας ισορροπημένη ενυδάτωση.

Να ξέρεις όμως ότι η ομάδα βγάζει στο γήπεδο ότι έχει μάθει στην προπόνηση και η θεατρική ομάδα στο σανίδι ότι κάνει στις πρόβες. Αν δεν κατάλαβες τι θέλω να πω τότε να στο εξηγήσω. Σημαντικό να ασχοληθούμε με την δύναμη της τρίχας και να την απογειώσουμε αλλά πρέπει να φροντίσουμε και το δέρμα. Τα υγιή μαλλιά ξεκινούν από ένα υγιές δέρμα κεφαλής.

Γι’ αυτό αναζήτησε στα κομμωτήρια δυο πολύ εντατικές θεραπείες, τη Scalp Renew Dermabrasion Θεραπεία και  Density Protection θεραπεία για να επιτεθείς κατά μέτωπο. Τι κάνουν όμως αυτές; Η Scalp Renew Dermabrasion θεραπεία συμβάλλει στην ανάπλαση και την αναζωογόνηση του δέρματος της κεφαλής μέσω της απολέπισης ενώ η Density Protection θεραπεία αποκαθιστά την πυκνότητα, τη ζωντάνια και την υγιή όψη των μαλλιών. Ολοκληρώνοντας την περιποίηση των μαλλιών σου με αυτές τις δυο θεραπείες σίγουρα θα φτάσεις την τρίχα στο θεό.