GROOMING

Slick-back hair: Το χτένισμα του καλοκαιριού και πώς να το πετύχεις

Τα σωστά και τα λάθη για ένα σωστό slick-back hairlook.

Δεν πρόκειται για ένα καινούριο χτένισμα ή μία τάση που δεν έχεις ξαναδεί. Ωστόσο. το slicked-back hairstyle είναι ακόμα εδώ και έχει νέους κανόνες αν θες να το υιοθετήσεις. Είτε, λοιπόν, έχεις κουρευτεί για να μπορείς να κάνεις αυτό το στιλ στα μαλλιά σου, είτε απλά θες να ανανεώσεις λίγο to hairlook σου, το slicked-back είναι σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή. Αν το κάνεις σωστά, θα σε βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπο και μπορεί να καθυστερήσει λίγο την επίσκεψή σου στο κομμωτήριο.

Δεν είναι όμως όσο απλό σου φαίνεται να υιοθετήσεις αυτό το hairlook. Το αν σου ταιριάζει δεν έχει να κάνει μόνο με το στιλ αλλά και με τον τύπο των μαλλιών σου. Για παράδειγμα, αν τα μαλλιά σου είναι πολλά και η τρίχα σου χοντρή, τότε δεν είναι πολύ εύκολο να το πετύχεις ή καλύτερα χρειάζεται μεγάλη μαεστρία από τον κομμωτή.

Αν όμως έχεις λεπτή τρίχα, τότε ίσως καταφέρεις να το κάνεις και χωρίς να πας στο κομμωτήριο. Ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή είσαι στην παραλία και απλά τα μαλλιά σου έχουν μακρύνει, έχεις σίγουρα πιθανότητες να το πετύχεις.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το slicked-back έχεις τους δικά του μικρά tips για να γίνει σαν αυτό του David Beckham ή σαν του Zac Efron. Γιατί το ζητούμενο είναι να σου προσθέσει γοητεία και στιλ όχι να σου κλέψει κι αυτά που έχεις.

Photo by Arthur Mola/Invision/AP

Το outfit παίζει ρόλο

Το slicked-back hairstyle ενώ είναι μέσα στις hot τάσεις για τα μαλλιά, κρύβει μερικές στιλιστικές παγίδες. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι όταν το επιλέξεις πρέπει να έχεις φροντίσει για το outfit. Αν πρέπει να κάνεις μία επίσημη εμφάνιση, τότε αυτό είναι το χτένισμα που θα την ολοκληρώσει. Περνάει ακόμα και με τα chinos ή τη βερμούδα σου αλλά όχι με την αθλητική σου περιβολή.

Είναι θέμα styling

Το slicked-back είναι ένα χτένισμα με διαφορετικές εκδοχές. Μπορείς να το κάνεις σε ένα undercut κούρεμα, αλλά και σε ένα με χωρίστρα στο πλάι. Κάνε δοκιμές ανάλογα με το κούρεμα που έχεις και δες ποια εκδοχή ταιριάζει καλύτερα στο σχήμα του προσώπου σου. Αν το πρόσωπό σου είναι οβάλ, τότε προχώρα σε ένα slick-back με χωρίστρα ενώ αν είναι στρογγυλό, πήγαινε όλα τα μαλλιά προς τα πίσω.

 

Και η υφή έχει σημασία

Το slicked-back μπορεί να γίνει και κάπως διαφορετικά από αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Συμφωνούμε ότι το slick μεταφράζεται σε αυτό το glossy ή wet look που έχουν τα μαλλιά προς τα πίσω, αλλά αν το καλοσκεφτείς δεν είναι ανάγκη να λαμποκοπούν τα μαλλιά σου, ας γυαλίζουν λίγο.

Το σωστό προϊόν

Είπαμε ότι το κούρεμα και ο τύπος των μαλλιών σου παίζουν μεγάλο ρόλο στο slick-back hairstyle, αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το προϊόν που θα χρησιμοποιήσεις. Η πρότασή μου, ειδικά για το καλοκαίρι είναι να βρεις μία πάστα με βάση το νερό που θα χαρίσει στα μαλλιά σου το εφέ και το κράτημα που χρειάζονται για το συγκεκριμένο χτένισμα, δεν θα τα βαρύνουν όμως, ούτε θα πρέπει να τα περάσεις 2-3 χέρια με το σαμπουάν στο λούσιμο για να φύγει το προϊόν.

Ένα τέτοιο προιόν είναι το Label.m Men Scuplting Pomade με βάση το νερό που χαρίζει κράτημα και λάμψη στα μαλλιά. Εναλλακτικά δοκίμασε το Esquire Grooming Pomade που δεν αφήνει μία πολύ ελαφριά αίσθηση χαλαρού κρατήματος χωρίς όμως να βαραίνει και να κολλάει τα μαλλιά. Αν είσαι σίγουρος ότι ξέρεις τι θέλουν τα μαλλιά σου η επιλογή είναι εύκολη, αλλιώς ζήτα τη συμβουλή του κομμωτή σου πριν καταλήξεις στη σωστή πάστα μαλλιών.

Κεντρική φωτογραφία: Vianney Le Caer/Invision/AP