FOOD & DRINK

5 cocktail κι ένα punch θα κάνουν καλύτερα τα party σου

Πάρτυ χωρίς τα κατάλληλα cocktails δεν γίνεται. Εμείς δοκιμάσαμε μερικά στο σπίτι της 24 Media και σου προτείνουμε τι πρέπει να φτιάξεις.

Θυμάμαι έναν φίλο μου όπου είχε καημό να κάνει το καλύτερο πάρτι μόλις μετακόμισε στο καινούργιο του σπίτι. Είχε φωνάξει φίλους και γνωστούς ενώ έβαλε τον ξάδερφό του υπεύθυνο για την μουσική που στα νιάτα του έπαιζε σε μαγαζιά στην γειτονιά. Το πάρτυ ήταν μία αποτυχία και όταν αρκετά νωρίς κάτσαμε ξενερωμένοι στον καναπέ ακούστηκε μια φωνή να λέει “Να πιούμε δεν είχε, να τσιμπήσουμε δεν είχε, πως να περάσουμε καλά;”.

Εμείς στην 24 Μedia και ιδιαίτερα στο ONEMAN αυτό το γνωρίζουμε καλά και όταν ήρθε η ώρα να στολίσουμε για πρώτη φορά το σπίτι μας για τα Χριστούγεννα ξέραμε ποιά ήταν τα απαραίτητα συστατικά για να περάσουμε τέλεια. Ο στολισμός είχε αρχίσει από νωρίς όπως και οι προετοιμασίες στην κουζίνα και στο bar της 24 Μedia.

Ένα μεγάλο δέντρο έστεκε αγέρωχο στο σαλόνι του σπιτιού και περίμενε από τον κάθε ένα μας να βάλει από ένα στολίδι. Για να καταλάβεις πόσο μεγάλο ήταν όταν το αγοράσαμε αναρωτιόμασταν αν θα χωρέσει αλλά τελικά έχουμε ψηλοτάβανο σπίτι [κάθε μέρα ανακαλύπτουμε και κάτι καινούργιο εκεί μέσα].

Στο άλλο δωμάτιο υπήρχε ο τοίχος των ευχών όπου ο κάθε ένας έγραψε την δική του ευχή, το δικό του resolution για το 2018. Τα κορίτσια την έβγαλαν στο beauty room του σπιτιού όπου ένα make-up workshop τις έβαφε και τις έκανε πραγματικά αγνώριστες. Εγώ πάντως την έβγαλα στο δωμάτιο δίπλα από το σαλόνι. Βασικά για να καταλάβεις την έβγαλα στο δωμάτιο που ήταν τα ποτά και ο μπουφές.

Μέσα στο σπίτι έχουμε ειδικά διαμορφωμένο bar station, σαν αυτό που έχουν στα μπαρ κι εκείνη τη μέρα είχαμε και έναν κατάλογο μόνο για την περίσταση. Σου είπα ότι για εμάς το τι θα πιούμε όταν γιορτάζουμε παίζει μεγάλο ρόλο. Γιαυτό θα σου τα πω ένα ένα ώστε να τα υιοθετήσεις και εσύ όταν μαζέψεις κόσμο στο σπίτι σου για να τους εντυπωσιάσεις όλους. Απλά υλικά, γνωστά brands και πάνω από όλα εύκολα στην παρασκευή.

  Επειδή κάθε οικοδεσπότης πρέπει να υποδέχεται τους καλεσμένους με τον σωστό τρόπο και το σωστό ποτό, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας ένα Welcome Punch. Το υπέροχο μίγμα από Bacardi Carta Oro, μέλι, λεμόνι, aromatic bitters και Marie Brizard Apricot Brandy έτρεχε από το βρυσάκι στο ποτήρι και ήταν ότι καλύτερο για το καλωσόρισμα. Δίπλα ακριβώς υπήρχαν υπέροχες επιλογές για να τσιμπάμε. Fingerfood που μας έκαναν να γλείφουμε τα δάχτυλά μας. Αν ήθελες μια ολοκληρωμένη εμπειρία μπορούσες να ρωτήσεις τον bartender τι ταιριάζει με το κάθε cocktail και θα σε συμβούλευε κατάλληλα. Εγώ πάντως δεν μπόρεσα να ξεκολλήσω από τα ταρτάκια με blue cheese, επιμελημένα από τον σεφ μας Ηλία Σισμάνη.

Όπως σου είπα η λίστα μας είχε άλλες τέσσερις επιλογές κλασσικών, εύκολων μα πάνω από όλα υπέροχων cocktails. Εγώ μετά το welcome punch οδηγήθηκα σε ένα Bombay & Tonic με Bombay Sapphire και Three Cents Tonic ενώ στο υπέροχο bubble ποτήρι κολύμπαγαν φράουλες. Τα χέρια πολλών κρατούσαν το Bacardi Cuba Libre με Bacardi Carta Oro και Cola και το Dewars Sour το οποίο είχε Dewars White Label, Marie Brizard Sugar Syrup, λεμόνι και aromatic bitters. Τόσο νόστιμο, τόσο ευκολόπιοτο που δεν μπορούσε να του αντισταθείς και να παραγγείλεις μόνο ένα.

Εγώ επέλεξα το Negroni με Bombay Sapphire, Martini Bitter και Martini Rubino. Αυτό το κατακόκκινο χρώμα του σε συνδυασμό με την εθιστική πικράδα του με έκαναν να το ανακυρήξω μέσα μου παμψηφεί το “cocktail των Χριστουγέννων”. [ψήφισα εγώ και ο εαυτός μου]. Που με έχανες, που με έβρισκες εκεί ήμουν τσιμπώντας είτε την μπόμπα με τον τόνο, είτε κάποιο κομμάτι πρασόπιτας που μου είπαν οι ειδικοί ότι ταιριάζει με το ποτό μου.

Πέρασε κόσμος και κοσμάκης από το σπίτι της 24 Media και η αλήθεια είναι όταν όλοι είχαν ωραία διάθεση. Σε κάθε δωμάτιο άκουγες γέλια ενώ στον καθρέφτη του μπάνιου ο καθένας συμπλήρωνε τα δικά του resolutions. Περάσαμε ωραία και για αυτό σίγουρα ‘φταίνε’ τα υπέροχα cocktails που μας κράτησαν συντροφιά όλο το απόγευμα όσο ο Buble και ο Sinatra τραγούδαγαν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα κομμάτια.

Τα ίδια cocktails να προτιμήσεις κι εσύ στο πάρτι σου για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Εύκολα, γρήγορα και πάνω από όλα υπέροχα στην γεύση καλύπτοντας μια γκάμα για κάθε γούστο. Άντε καλή χρονιά και του χρόνου -ξανά- σπίτι μας!