ΠΟΤΑ

Η σκοτεινή ιστορία που πάντα θα έχει στα αμπάρια του το Ρούμι

Οι σκλάβοι από την Αφρική που έφτασαν στην Καραϊβική και κατέληξαν να γίνουν 'συνάλλαγμα' στο εμπόριο ρουμιού.

Κάθε απόσταγμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τοπική ιστορία του μέρους όπου παράγεται. Το ρούμι όμως έχει συνδέσει το όνομά του με πολλά περισσότερα από την ιστορία της Καραϊβικής.

Διαβάστε περισσότερα

Η άνοδος, η πτώση και η επάνοδος του ιρλανδέζικου whiskey

Μια ιστορική αναδρομή σε σκοτεινά χρόνια και φωτεινές περιόδους, με αφορμή την καταπράσινη St. Patrick's Day.

Στην Ελλάδα τον αγαπάμε τον Άγιο Πατρίκιο. Μπορεί να μην είναι 'δικός μας', αλλά τον γιορτάζουμε, τον τιμούμε και μας αρέσει που για κάποιες μέρες του χρόνου νιώθουμε λίγο Ιρλανδοί.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός επιβίωσης για την St. Patrick's Day

Με αφορμή τους επερχόμενους εορτασμούς της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου στην Ελλάδα και όλο τον πλανήτη, δημιουργήσαμε έναν σύντομο αλλά περιεκτικό οδηγό επιβίωσης για να την περάσεις φίνα.

Η St. Patrick's Day για τη χώρα μας είχε καταλήξει τα τελευταία χρόνια να είναι μία ημέρα όπως η Τσικνοπέμπτη, η Καθαρά Δευτέρα και ο Δεκαπενταύγουστος. Κι αυτό γιατί η φαντασία των ανθρώπων που επέλεγαν να την γιορτάσουν, περιοριζόταν στο να καταναλώνουν φαγητά και ποτά χωρίς να προσπαθούν να εμβαθύνουν, να μάθουν δυο πράγματα παραπάνω και περάσουν την ημέρα αυτή με τον ιδανικό τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Η Χριστίνα Δαλιάνη λατρεύει να πίνει Bloody Mary

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας μιλήσαμε με μια bartender η οποία λατρεύει τα κλασσικά cocktails και απεχθάνεται τους τσακωμούς ζευγαριών στην μπάρα.

Είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις συνηθίσει να βλέπεις πίσω από την μπάρα μια γυναίκα. Σου φαίνεται παράξενο, ασυνήθιστο και ξένο στο μάτι. Κι όμως έχεις άδικο, αφού οι γυναίκες bartenders έχουν αρχίσει να κατακτούν τις αθηναϊκές και όχι μόνο μπάρες με μεγάλη χάρη μα πάνω από όλα με μεγάλo πείσμα να πετύχουν σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα

Και μετά την Ελλάδα το Bacardi Legacy πάει Μεξικό

O Regional τελικός του Bacardi Legacy στην Αθήνα, ανέδειξε τους 3 νικητές του και το Οneman ήταν εκεί για να σου μεταφέρει εντυπώσεις.

Παρακολουθώ τον διαγωνισμό του Bacardi Legacy από την πρώτη χρονιά που έτρεξε στην Ελλάδα. Από αυτή την πρώτη μου επαφή, με είχε γοητεύσει το concept του διαγωνισμού που δεν αφορά μόνο την τεχνική και την παρασκευή πρωτότυπων cocktails. Το Bacardi Legacy βάζει τους διαγωνιζόμενους να δημιουργήσουν την δικιά τους Bacardi κληρονομιά και την τοποθετεί απέναντι από εμβληματικά cocktails που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα και τα γνωρίζει ο καθένας σε όλες τις άκρες της γης.

Διαβάστε περισσότερα

Ο τύπος που σερβίρει μπύρα καλύτερα από τον καθένα, αποκαλύπτει το μυστικό του

Το Oneman παρακολούθησε από κοντά τον ελληνικό τελικό του Heineken Star Serve και δεν έχασε την ευκαιρία να "ανακρίνει" τον νικητή.

Το Oneman παρακολούθησε από κοντά τον ελληνικό τελικό του Heineken Star Serve και δεν έχασε την ευκαιρία να "ανακρίνει" τον νικητή.

Διαβάστε περισσότερα

Τι πίνουν οι bartenders όταν βγαίνουν για ποτό

Μιλήσαμε με bartenders για να δούμε τι αγαπάνε, τι προσέχουν και κυρίως τι πίνουν όταν βρίσκονται από την άλλη μεριά της μπάρας.

Θα ήθελες πολλές φορές να ρωτήσεις τι πίνουν, τι προσέχουν και τι αγαπούν οι bartenders αλλά ντρέπεσαι. Ε, το κάναμε εμείς για σένα.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.