ΠΟΤΑ

Ένας μηλίτης την ημέρα, την αλεπού δεν κάνει πέρα

Είτε μηλίτη το πεις, είτε cider, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι ο Μηλοκλέφτης ήρθε στην Ελλάδα για να σου κλέψει την καρδιά.

Θυμάμαι όταν πριν από μερικά χρόνια μόλις είχα προσγειωθεί στο Bellfast, ένας φίλος μου με είχε πάρει από το χέρι και κατευθείαν με πήγε σε μια υπέροχη pub με βαριά ατμόσφαιρα, έντονη μυρωδιά μπύρας και μεγάλη ιστορία. Παραξενεύτηκα όταν ζήτησε cider. Δεν το είχα ξανακούσει, πόσο μάλλον να το έχω πιεί. Μου ήταν άγνωστο όνομα, με πολύ ωραία γεύση όμως. Όταν γύρισα πίσω το έψαξα αλλά δεν το έβρισκα εύκολα. Ο μηλίτης πια έχει έρθει στην Ελλάδα και με το όνομα Μηλοκλέφτης έχει σκοπό να γίνει το ποτό του καλοκαιριού σου.

Διαβάστε περισσότερα

Γεύση καλοκαιριού από το Kentucky στο ποτήρι σου

Το Bulleit Bourbon Lemon & Tonic θα γίνει ο αγαπημένος σύντροφός σου για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.

Είναι νομίζω ελάχιστοι οι Έλληνες οι οποίοι έχουν πράγματι εικόνα για το τι συμβαίνει στα βαθη της Αμερική. Στιην επαρχία του Kentucky, στην πόλη Louisville που είναι η πατρίδα του Bulleit Bourbon αλλά και πιο έξω από την πόλη. Στους αγρούς και τα bar που αγαπήθηκε το bourbon και το rye whiskey. Για κάποιο λόγο θέλω να φαντάζομαι ανθρώπους σε σκιές κάτι ζεστά απογεύματα του Ιούνη, να βάζουν πάγο σε ένα ποτήρι και να φτιάχνουν το δικό τους πανεύκολο long drink με το δικό τους αγαπημένο bourbon. Το Bulleit.

Διαβάστε περισσότερα

Ένας μαγικός πύργος, μία υπέροχη βότκα και ένας ιδιοφυής Γάλλος

Τα παραπάνω επίθετα μπορείς να τα ανακατέψεις μεταξύ τους και πάλι να περιγράφεις το ίδιο μέρος. Μικρές αναμνήσεις από το Le Logis, το σπίτι της Grey Goose στη Γαλλία.

Είναι περίεργο. Να φεύγεις από μία γρήγορη και απαιτητική καθημερινότητα στην πόλη και έστω για τρεις ημέρες να ζεις σε έναν τόπο που ο χρόνος έχει άλλη σημασία, άλλη ποιότητα, άλλη μορφή. Στην επαρχία Cognac της Γαλλίας, εκεί όπου γεννήθηκε και διατηρείται στις μέρες μας η τέχνη του κονιάκ, όλα γύρω μοιάζουν παραμυθένια. Τα σπίτια, τα λιβάδια, τα ρυάκια και οι άνθρωποι που σε χαιρετούν και σου μιλούν σαν να έχουν βρει το μυστικό της μακροημέρευσης και της ευτυχίας.

Διαβάστε περισσότερα

Ποιος είπε ότι μια ζωή 'άνευ' δεν είναι υπέροχη;

Ένας δημοσιογράφος του Oneman διηγείται μια ζωή γεμάτη, ακόμα κι αν την χαρακτηρίζει κάτι 'άνευ'.

Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που η μπίρα χωρίς αλκοόλ ήταν ευαγγέλιο. Με τον πατέρα μου να μην δύναται να πιει αλκοόλ από τα πρώτα -άντα του, η αναζήτηση της απόλαυσης μιας μπίρας χωρίς αλκοόλ ήταν ανέκαθεν ένα θέμα συζήτησης. Στο σπίτι, στην ταβέρνα, στις διακοπές, σε όλα. Κι έτσι κάπως έμαθα κι εγώ να τις επεξεργάζομαι, να τις δοκιμάζω, να τις συγκρίνω μεταξύ τους, ακόμα κι αν δεν ένιωθα παλιότερα την ανάγκη να πιω κάτι χωρίς αλκοόλ.

Διαβάστε περισσότερα

Δες το Moscow Mule λίγο πιο ολλανδικά

Αυτή η παραλλαγή του κλασικού Moscow Mule αντικαθιστά τη βάση Russian με Ketel One Vodka, δίνοντας έναν Ολλανδικό αέρα στο τελικό ποτό.

Στις 27 Απριλίου, αυτό που στην Ολλανδία ονομάζουν ως King's Day, το Άμστερνταμ και όλες οι ολλανδικές πόλεις γεμίζουν χρώμα πορτοκαλί, γεμίζουν ζωή, γεμίζουν ρυθμό. Και καθώς σκρόλαρα το timeline στο Facebook εκείνη την ημέρα συναντούσα ανθρώπους να είναι στην Ολλανδία και να το γιορτάζουν με ένα ποτήρι Ketel One Vodka στο χέρι.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πάνος Κανατσούλης ξέρει τι δουλειά θέλει για να είσαι από τους καλύτερους στον κόσμο

Λίγες σκέψεις για τους ανθρώπους που ανεβάζουν τον πήχη ολοένα και ψηλότερα κάθε χρονιά, τους World Class bartenders.

Το βράδυ της 17ης Μαίου, η ιστορία έγραψε ότι ο Έλληνας World Class Bartender of the Year 2017 είναι ο Θάνος Ιωάννου από το bar Odori Vermuteria di Atene. Είναι εκείνος που αναμετρήθηκε στο pop up challenge με τον ομόσταυλό του Αλέξανδρο Στεπτσένκο και τον Πάνο Κανατσούλη από το The Clumsies για τη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του Mexico City. Και είναι ο πανάξιος νικητής.

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι μικρή για να μην πίνεις τεκίλα

Ιδού ένα World Class long drink που θα σου φτιάχνει τη διάθεση σε κάθε καλοκαιρινή σου περιπλάνηση.

1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.