ΠΟΤΑ

Πώς θα διαβάσεις σωστά την ετικέτα ενός ουίσκι

Οι λέξεις που έχουν σημασία, για να ξέρεις τι πληρώνεις.

Εδώ δεν θα συζητήσουμε για το τι πρέπει να διαλέξεις (malt ή blend κλπ). Θα σταθούμε μόνο σε κάποια στοιχεία που αναγράφονται στην ετικέτα και ίσως μπορούν να σου δείξουν αν το μπουκάλι που επέλεξες αξίζει τα λεφτά του.

Διαβάστε περισσότερα

Τρεις bartenders, τρία cocktails, τρεις ιστορίες που αφήνουν το δικό τους legacy

Το ΟΝΕΜΑΝ μίλησε με τους τρεις φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού Bacardi Legacy για να μάθει τι κρύβεται πίσω από τα cocktail τους

Πριν από περίπου έναν μήνα έλαβε χώρα ο ελληνικός ημιτελικός του διαγωνισμού Bacardi Legacy και για άλλη μια φορά όλη η αφρόκρεμα του ελληνικού bartending ήταν εκεί για να αναδείξει τους τρεις φιναλίστ. Οι τρεις τους θα διεκδικήσουν την πρωτιά στον ελληνικό τελικό αλλά και μια διάκριση στον παγκόσμιο με σκοπό να χτίσουν την δική τους κληρονομιά γύρω από το όνομα θρύλος της Bacardi. Εμείς μιλήσαμε και με τους τρεις για να μας πούνε ποια είναι η μέχρι τώρα κληρονομιά που κουβαλάνε αλλά και πως θα χτίσουν μέσα από το cocktail τους το μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα

7 bubbly τρόποι να κάνεις τα ποτά σου καλύτερα

Τη χρονιά που έρχεται, έχεις τον καλύτερο σύμμαχο για τα cocktail και τα long drinks σου.

Ήρθε η ώρα να δεις το ουίσκι αλλιώς

Ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα γευστική εμπειρία.

Σ' αυτή τη ζωή υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που ξέρουν να απολαμβάνουν ένα καλό ουίσκι και όλοι οι υπόλοιποι, που πειραματίζονται με όλα τα υπόλοιπα ποτά.

Διαβάστε περισσότερα

Τρεις bartenders θέλουν να αφήσουν τη δική τους κληρονομιά

Ο ελληνικός ημιτελικός του BACARDI Legacy Cocktail Competition ανέδειξε τους 3 bartenders που θα διεκδικήσουν την πρωτιά και το Οneman ήταν εκεί.

Ο διαγωνισμός του BACARDI Legacy Cocktail Competition είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς του χώρου λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του. Δεν χρειάζεται οι διαγωνιζόμενοι να φτιάξουν απλά ένα καλό cocktail. Πρέπει να φτιάξουν ένα cocktail με χαρακτήρα, με προσωπικότητα που θα μπορέσει να σταθεί επάξια ανάμεσα στα πιο εμβληματικά cocktail του Bacardi. Cuba libre, mojito και άλλα πολλά που είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο και τα απολαμβάνει ο καθένας σε κάθε γωνία του πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα

Κανείς δεν έχει ταξιδέψει όπως ο Alfred Cointreau

Ξεφυλλίσαμε μαζί του ένα παλιό διαβατήριο και το νέο του βιβλίο. Και στα δύο υπάρχουν σφραγίδες απ' όλον τον κόσμο κι ένα επώνυμο διάσημο σε όλον τον κόσμο.

Ο Alfred Cointreau κουβαλάει ένα επίθετο με ιστορία 168 ετών και μια κληρονομιά που είναι αναγκασμένος να συνεχίσει. Για τον ίδιο, όμως, το Cointreau δεν είναι βάρος αλλά το πάθος που τον οδηγεί στην ζωή του.

Διαβάστε περισσότερα

Κορυφαίοι bartenders ακονίζουν τα σέηκερ τους και ετοιμάζονται για τον διαγωνισμό της χρονιάς

Ο Ελληνικός Ημιτελικός του Bacardi Legacy Coctail Competition θα διεξαχθεί στις 15/11 στο Θέατρο Εμπορικόν.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός BACARDI Legacy Cocktail Competition συγκεντρώνει ορισμένους από τους  κορυφαίους bartenders στον κόσμο και τους καλεί να ανταποκριθούν στην απόλυτη πρόκληση, να δημιουργήσουν ένα κλασικό cocktail με διάρκεια στο χρόνο. Οι φετινές συμμετοχές για τον ημιτελικό ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και οι 11 bartenders που ξεχώρισαν –λόγω ισοψηφίας – προέρχονται από διάφορα σημεία της Ελλάδας και εργάζονται σε κορυφαία bars.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Αλλεργία για μένα είναι...

10 παθόντες βροντοφωνάζουν “Ζήσε με την αλλεργία, όχι με τα συμπτώματά της”.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.