ΠΟΤΑ

Η Θεσσαλονίκη έχει τον τρόπο να τα κάνει όλα να μοιάζουν μοναδικά

Μερικές ημέρες απόλαυσης και μερικές δεκάδες bartender ήταν αρκετά για να πιστέψουμε ότι η συμπρωτεύουσα είχε μέσα της το Fine Drinking πολύ πριν γίνει κουλ.

Συνηθίζω να αποφεύγω τις συζητήσεις εκείνων που συγκρίνουν τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας. Ξέρεις, εκείνες τις ατέρμονες κουβέντες για το πώς λέγεται το κάθε τι, πού θα φας καλύτερα και ποια ομάδα έκανε το μπάσκετ το εθνικό μας σπορ. Και τις αποφεύγω όχι γιατί βαριέμαι να αντιδικώ αλλά γιατί κάθε πράγμα σε αυτή τη ζωή, κάθε τι που απολαμβάνεις, κάθε τι που ζεις, κρίνεται από τις συνισταμένες που το καθορίζουν. Εκείνα τα στοιχεία γύρω του που μπορεί να μην αλλάζουν τη μορφή ή την οντότητά του αλλά το κάνουν να μοιάζει διαφορετικό.

Διαβάστε περισσότερα

Δες το Moscow Mule λίγο πιο ολλανδικά

Αυτή η παραλλαγή του κλασικού Moscow Mule αντικαθιστά τη βάση Russian με Ketel One Vodka, δίνοντας έναν Ολλανδικό αέρα στο τελικό ποτό.

Στις 27 Απριλίου, αυτό που στην Ολλανδία ονομάζουν ως King's Day, το Άμστερνταμ και όλες οι ολλανδικές πόλεις γεμίζουν χρώμα πορτοκαλί, γεμίζουν ζωή, γεμίζουν ρυθμό. Και καθώς σκρόλαρα το timeline στο Facebook εκείνη την ημέρα συναντούσα ανθρώπους να είναι στην Ολλανδία και να το γιορτάζουν με ένα ποτήρι Ketel One Vodka στο χέρι.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πάνος Κανατσούλης ξέρει τι δουλειά θέλει για να είσαι από τους καλύτερους στον κόσμο

Λίγες σκέψεις για τους ανθρώπους που ανεβάζουν τον πήχη ολοένα και ψηλότερα κάθε χρονιά, τους World Class bartenders.

Το βράδυ της 17ης Μαίου, η ιστορία έγραψε ότι ο Έλληνας World Class Bartender of the Year 2017 είναι ο Θάνος Ιωάννου από το bar Odori Vermuteria di Atene. Είναι εκείνος που αναμετρήθηκε στο pop up challenge με τον ομόσταυλό του Αλέξανδρο Στεπτσένκο και τον Πάνο Κανατσούλη από το The Clumsies για τη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του Mexico City. Και είναι ο πανάξιος νικητής.

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι μικρή για να μην πίνεις τεκίλα

Ιδού ένα World Class long drink που θα σου φτιάχνει τη διάθεση σε κάθε καλοκαιρινή σου περιπλάνηση.

Το daquiri είναι το ποτό του καλοκαιριού σου

Μία World Class πρόταση που θα κάνει τους επόμενους μήνες πιο γευστικούς και διασκεδαστικούς για εσένα και την παρέα σου. Zacapa Rum Daiquiri.

Υπάρχουν ποτά σε αυτή τη ζωή τα οποία τα μαθαίνεις με την πρώτη γιατί είναι στη μόδα, τα προτιμούν οι φίλοι σου ή τα αγαπά παροδικά η αγορά. Υπάρχουν όμως και κάποια ποτά που είναι όχι απλά διαχρονικά αλλά ανήκουν στο πάνθεον των cocktail. Το daiquiri είναι ένα από αυτά και το Zacapa Rum Daiquiri που σου προτείνουμε να φτιάξεις είναι η αποθέωσή του.

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορίες που μόνο ένα καλό ελληνικό κρασί μπορεί να αφηγηθεί

Οι ετικέτες της Οινοποιίας Μπουτάρη κρύβουν πίσω τους μυστικά που κάποια στιγμή αξίζει να ανακαλύψεις.

Η ιστορία κάθε κρασιού είναι μια τέλεια, εξιδανικευμένη ιστορία του κόσμου: γέννηση, ωρίμανση και αναγέννηση ως κάτι εξελιγμένο, πιο σύνθετο, με περισσότερες διαστάσεις και νοήματα. Το κρασί είναι φορέας της Ιστορίας και γεννήτορας ιστοριών.

Διαβάστε περισσότερα

Έχεις τα ιδανικά ποτήρια για τα ποτά σου;

Η κατηγορία που οι περισσότεροι στο χώρο των ποτών παραμερίζουν. Μέχρι να αντιληφθούν την σημασία της σε επίπεδο World Class.

Το να σερβίρεις ένα ποτήρι ρούμι Zacapa σε έναν φίλο σου ή ακόμα περισσότερο, το να σερβίρεις ένα cocktail δικής σου δημιουργίας (μετά τα World Class μαθήματα που έχεις παρακολουθήσει ήδη), είναι κάτι για το οποίο μπορεί να αισθάνεσαι τρομερή άνεση και αυτοπεποίθηση. Ξέρεις τα ποτά σου, ξέρεις τις αναλογίες, ξέρεις τα πάντα. Υπάρχει όμως και μία άλλη κρυφή ικανοποίηση. Εκείνη του να σερβίρεις το κάθε ποτό και το κάθε cocktail στο ιδανικό ποτήρι. Και να βλέπεις στα μάτια των φίλων σου την εμπιστοσύνη στο να είσαι εσύ εκείνος από την παρέα που θα φτιάχνει τα ποτά. Ένας ρόλος αν μη τι άλλο τιμητικός.

Διαβάστε περισσότερα
3 4 5 6 7 8 9
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.