Συνταγές Tequila Cocktail

Το MEN 24 προβάρει τα «ισπανικά» του, με μεξικάνικη προφορά, και παρουσιάζει 5 κοκτέιλ με βάση την τεκίλα
Η ιστορία της τεκίλα ταυτίζεται με αυτή της λατινικής Αμερικής. Όταν οι Ισπανοί κατακτητές ξέμειναν από μπράντι άρχισαν να αποστάζουν το παραδοσιακό αλκοολούχο ποτό «octli» που παρασκευαζόταν από το μπλέ αθάνατο! 80 χρόνια μετά το πρώτο κύμα των ισπανών κατακτητών, το 1600, ο μαρκήσιος της Αλταμίρας Don Pedro Sánchez de Tagl παρήγαγε για πρώτη φορά το απόσταγμα σε βιομηχανική κλίμακα!



Σήμερα η τεκίλα που ξέρουμε είναι αρκετά διαφορετική και παράγεται σε 5 εκδοχές:

Oro: Καθαρό απόσταγμα χωρίς ωρίμανση με πρόσθετα καραμέλας, φρουκτόζης, γλυκερίνης και αρωματικών ξύλου.

Blanco: λευκό απόσταγμα χωρίς ωρίμανση, χωρίς πρόσθετα.

Reposado: απόσταγμα που ωριμάζει από 2 έως 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Añejo: απόσταγμα που ωριμάζει από 12 έως 36 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Εxtra añejο:νέα κατηγορία από το 2006, το απόσταμα ωριμάζει 36 μήνες τουλάχιστον.



Και τώρα που μάθαμε τι πίνουμε παμε για τα κοκτέιλ:



Margarita

2 μεζούρες τεκίλα

1 μεζούρα τριπλ-σεκ

1/2 μεζούρα χυμός λάιμ

Για μια κλασσική μαργαρίτα, ανακατεουμε τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο σε κύβους ή κομμάτια και αναδεύουμε ελαφρά! Σερβίρουμε το περιεχόμενο σε ποτήρια μαρτίνι αφού προηγουμένως έχουμε αλατίσει τα χείλη και γαρνίρουμε με μία φέτα λάιμ. Για εξωτικές παραλλαγές μπορείτε να δείτε και το οδηγό για κοκτέιλ μαργαρίτα.



Tequila Sunrise

2 μεζούρες παγωμένη τεκίλα

4 μεζούρες χυμός πορτοκάλι

1 μεζούρα γρεναδίνη

Αδειάζουμε το χυμό πορτοκάλι σε ψηλό ποτήρι και στη συνέχεια την τεκίλα. Αυτό πρέπει να γίνει αργά ώστε να δημιουργηθεί μια στρωμάτωση. Προσθέτουμε την γρεναδίνη στην επιφάνει και γαρνίρουμε με μία φέτα πορτοκάλι και ένα καλαμάκι. Αντί για παγωμένη τεκίλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και θρυμματισμένο πάγο.



Tequila Bloody Mary

1-1/2 μεζούρες τεκίλα

1 κύπελο χυμός τομάτα

Αλάτι, πιπέρι και σος Worcestershire

1 φέτα λεμόνι και 1 κλωναρι σέλερι

Ανακατεύουμε τα συστατικά σε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο και σερβίρουμε γαρνίροντας με το σέλερι και το λεμόνι.



Paralyzer

1/2 μεζούρα τεκίλα

1/2 μεζούρα βότκα

1/2 μεζούρα καλούα

4 μεζούρες κρέμα γάλακτος

4 1/2 μεζούρες κόκα κόλα

Αδειάζουμε την τεκίλα, τη βότκα και το καλούα σε ένα ψηλό ποτήρι και συμπληρώνουμε με κόκα κόλα μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε στην επιφάνεια κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα καλαμάκι.



Tequila Sour

1-1/2 μεζούρες τεκίλα

2 μεζούρες χυμός λεμόνι

1 κουταλάκι ζάχαρη

Ανακατεύουμε τα συστατικά με θρυμματισμένο πάγο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι σάουρ. Σερβίρουμε γαρνίροντας με ένα κόκκινο κεράσι.
 
comments powered by Disqus
Social Man
Follow us on foursquare
Follow Me on Pinterest

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.

Ειδήσεις

Ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή