FOOD & DRINK

Εκεί στο Νότο: Η Cantina La Primavera έφερε το Μεξικό

Το Oneman ακολούθησε την πρώτη premium τεκίλα στον κόσμο στα μπαρ Nālu Café και Mosaiko και πήρε το μεξικάνικο αέρα του σαν ένας γνήσιος Don Julio Gonzalez.

Σαν άλλος Άμλετ, με μία σκαλιστή κούπα-νεκροκεφαλή στο χέρι  βάλθηκα να λύνω διλήμματα του στυλ ‘να πιει κανείς ή να μην πιει‘ με τον αέρα των νοτίων προαστίων να δίνει ένα plus στο σκηνοθετικό κόνσεπτ της βραδιάς. Ένα κόνσεπτ που πέρα από σαιξπηρικό ήρωα είχε και τιμώμενο πρόσωπο: Αυτό του Don Julio Gonzalez, του δημιουργού της τεκίλα Don Julio. Α! Είχε και το truck που εκείνος χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει τις piñas του στο αποστακτήριο.

(Φωτογραφίες: Γιάννης Λεφάκης)

Η Cantina La Primavera με το υπέροχο γαλάζιο της χρώμα και τον μεξικάνικο αέρα της να παρασύρει τις κακές διαθέσεις στη θάλασσα ήταν παρκαρισμένη στην είσοδο του Nālu Café στον Άλιμο. Αμέσως μόλις το μάτι έπεφτε στο μεγαλοπρεπές της ομορφιάς της, σχεδόν ασυναίσθητα, τα δάχτυλα των ποδιών άρχιζαν να κινούνται σε ρυθμούς μεξικάνικους. Την ίδια ώρα, το στόμα άρχισε να ζητά.

(Και η επιθυμία, δεν ξανάδε τέτοια άμεση ικανοποίηση)

Μία μεξικάνικη γιορτή γεμάτη μαυρισμένα (ακόμα) από τον ήλιο κορμιά, πολλές διάσπαρτες χρωματιστές νεκροκεφαλές και κοκτέιλ. Δυνατά κοκτέιλ. Και τεκίλα. Την πρώτη premium τεκίλα στον κόσμο.

 

Αλλά επειδή είμαστε ακόμα στην αρχή της βραδιάς, ας ζητήσουμε από την Reserve Brand Ambassador της Diageo Hellas να σε σερβίρει και εσένα μία Tommy’s Margarita ή αλλιώς το κοκτέιλ κατατεθέν (με αγαπημένη Tequila Don Julio Blanco, φρέσκο χυμό από lime και σιρόπι αγαύης) των βραδιών που η Cantina La Primavera έχει οργανώσει για όλους εμάς που θέλουμε να ταξιδέψουμε στο Μεξικό χωρίς να έχουμε να αντιμετωπίσουμε ώρες πτήσης, εμπάργκο Τραμπ και φόρους αεροδρομίου.

 

Και τώρα ας μιλήσουμε λίγο για τα νότια. Θα ζητήσω μία προκαταβολική συγγνώμη από τα υπόλοιπα προάστια της Αθήνας που θα βρεθεί το truck της Don Julio και θα γράψω ότι τόσο το Nālu Café  όσο και το Mosaiko που σπόιλερ αλέρτ ακολουθεί παρακάτω, είναι μάλλον φτιαγμένα για να μυρίσουν το μεξικάνικο αέρα. Και να τον στείλουν ακόμα πιο μακριά. Γιατί, όπως και να το κάνουμε η θάλασσα έχει πάντα ένα plus ακόμα και αν δεν την βλέπεις. Και μόνο που ξέρεις ότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από σένα και την τεκίλα σου, αρκεί.

Και, φτάσαμε στο δεύτερο ποτό της βραδιάς το οποίο τουλάχιστον για μένα, ήταν ένα Barrancas με Tequila Don Julio Reposado, χυμό passion fruit, τζίντζερ και κορίανδρο. Όποιος βρέθηκε στο Nālu Café την περασμένη Τρίτη είχε να διαλέξει ανάμεσα σε αυτό, σε μία δροσερή Paloma (με Tequila Don Julio Reposado, φρέσκο χυμό από lime, grapefruit cordial και σόδα) ή σε μία Vera Cruz (με Tequila Don Julio Blanco, παντζάρι, πράσινο μήλο και φρέσκο χυμό από lime).

Επίσης, μπορούσε να περιηγηθεί στο γεμάτο από μινιατούρες trucks της Cantina La Primavera και να χαζέψει την εξαιρετική δουλειά του Same Chris ο οποίος καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς συνέθετε ένα backdrop ζωγραφισμένο στο χέρι με το θρυλικό truck σε νέες καλλιτεχνικές περιπέτειες.

(‘Ποιος θέλει μπλουζάκι από την Άντζελα με δώρο ιστορίες από το πρόσφατο ταξίδι της στο Μεξικό;’)

 

(Απάντηση: ‘Εγώ!’)

Fyi και στο Mosaiko στη Γλυφάδα, η έμπνευση ήρθε. Και μάλιστα, είχε και πολλά κέφια. Μπορεί να φταίει και ο μεξικάνικος αέρας που όπως είπαμε παραπάνω κάνει δυνατή χημεία με τα νότια, μπορεί να είναι και η χημεία των εκπληκτικών κοκτέιλ που βγάζει η συγκεκριμένη μπάρα. Μπορεί να είναι και όλα αυτά μαζί.

 

Να σου πω την αλήθεια μου, είμαι της άποψης ότι όταν είσαι στη φάση του ‘περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω’, δεν έχεις χρόνο για συνεντεύξεις και απαντήσεις σε ‘γιατί’ και ‘πώς’ και ‘αλήθεια;’

Με αυτό το μεξικάνικο σάλτο ήρθε η ώρα να αλλάξουμε chapter και να μιλήσουμε λίγο για την έλευση της Don Julio στη Γλυφάδα. Και συγκεκριμένα, στο Mosaiko, σε ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά της περιοχής για να πιεις ένα δυνατό κοκτέιλ.

Σε ακούω να ρωτάς εγώ τι ήπια. Θα απαντήσω αφού κάνουμε μία μικρή παύση για να δούμε το Χρήστο Χατζηιώννου να το παίζει Don Julio Gonzalez στη θέση του Don Julio Gonzalez.

Ας μιλήσουμε όμως λίγο για κοκτέιλ. Και για την Chica Chip που λάτρεψα να ‘δοκιμάζω’. Η Chica λοιπόν, με Tequila Don Julio Blanco Infused Chipote με Chicha Morada, πουρέ ανανά, χυμό φρέσκου lime και λικέρ κεράσι με κέρδισε από την πρώτη γουλιά. Σχεδόν, μιλάμε για έρωτα κεραυνοβόλο.

 

Εντάξει, όχι Tommy’s Margarita εσύ θα είσαι για πάντα η σταρ της μεξικάνικης βραδιάς αλά Cantina La Primavera. Εγώ μία προτίμηση εξέφρασα. Άλλωστε και η Rita Rosa (με Tequila Don Julio Reposado, Aperol, σιρόπι Little Prince, καπνισμένο αλάτι και χυμό από φρέσκο lime) μαζί με τη Mud Verano (με Tequila Don Julio Reposado, φρέσκο αγγούρι, φρέσκο χυμό από Lime, μέλι και gentlemen soda) τις είχαν τις κατακτήσεις τους.

 

Γιατί σε μία βραδιά που η Don Julio είναι παρούσα, το μόνο που μπορεί να πάει στραβά είναι το καλαμάκι να είναι τρύπιο. Που και σε αυτήν την περίπτωση, οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες αφού τα κοκτέιλ, δεν χρειάζονταν καν καλαμάκι.

20.09 η Cantina La Primavera θα βρίσκεται στο Odori Vermuteria di Atene στο κέντρο. 22.09 στο Bookali στον Χολαργό, 23.09 στο Rumors της Βουλιαγμένης και στις 24.09 αυτή η μεξικάνικη περιοδεία κλείνει θριαμβευτικά στο Hide n Seek στο Χαλάνδρι. Το Oneman θα βρίσκεται σε πολλές από αυτές τις στάσεις μαζί με την Cantina La Primavera οπότε μην διστάσεις να μας βρεις και να πιούμε μαζί μία Paloma ή μία Tommy’s Margarita.