FOOD & DRINK

Ήρθαν τα πρώτα Cocktails επαυξημένης πραγματικότητας

Θα σε κάνουν να βλέπεις ξωτικά, σκελετούς και ημίγυμνες γυναίκες πριν καν μεθύσεις.

Η μιξολογία, η δύσκολη αλλά ευεργετική τέχνη της ανάμειξης των υλικών για τη δημιουργία γευστικών cocktails, βαδίζει εδώ και πολύ καιρό σε υπερρεαλιστικές ατραπούς. Εκεί έξω, σε μπάρες, ταράτσες και τραπέζια προσγειώνονται καθημερινά καπνιστά, μοριακά, σφαιροποιημένα και ζελοποιημένα ποτά, σερβιρισμένα με όλο και πιο ευφάνταστους τρόπους. Πριν, όμως, βιαστείς να κουνήσεις αργά και τελετουργικά το κεφάλι σου αποφαινόμενος ότι τα έχουμε δει πλέον όλα και ότι το τέλος των φανταχτερών cocktails πλησιάζει, σκέψου το ενδεχόμενο να μην έχουμε δει ακόμα τίποτα.

Γιατί, στην πραγματικότητα, έχουμε δει απλώς όσα μπορούσαμε να δούμε. Από σήμερα, όμως, μπορούμε να πίνουμε το cocktail μας ρίχνοντας ματιά και στα αόρατα. Σ’ αυτά που δεν υπάρχουν.

Με έξι λόγια: Καλωσήρθαμε στον κόσμο της επαυξημένης πραγματικότητας.

Την πόρτα γι’ αυτόν τον νέο κόσμο της μηδενικής αναγκαιότητας αλλά και των αμέτρητων δυνατοτήτων, μας την άνοιξε πρώτο το Λονδρέζικο City Social Bar με το ‘Mirage’ – έτσι ονομάζεται ο νέος του κατάλογος, ο πρώτος που περιλαμβάνει cocktails επαυξημένης πραγματικότητας.

Τι αγοράζεις, λοιπόν, πληρώνοντας 30 λίρες για ένα ποτό στο City Social Bar; Κατ’ αρχάς ένα ποιοτικό cocktail με φανταστική θέα (το CSB είναι εγκατεστημένο στον ουρανοξύστη Tower 42, στην καρδιά του City). Κυρίως, όμως, μια στιγμιαία φαντασίωση.

Το cocktail σου θα έρθει πάνω στο ειδικό hi-tech σουβέρ του (αυτό κάνει όλη τη δουλειά), εσύ θα έχεις ήδη κατεβάσει το app του City Social Bar και μόλις σκανάρεις με το κινητό το ποτό σου, θα δεις να ξεπηδούν απ’ αυτό μυθικά πλάσματα ή θρύλοι του σινεμά, που στην πορεία θα απλωθούν στην μπάρα, στο σκαμπό ή στο λαιμό της συνοδού σου.

Κάθε cocktail έχει τη δική του φαντασιακή επέκταση. Ένα μέρος του καταλόγου είναι αφιερωμένο στην Τέχνη. Ανάλογα με το τι θα παραγγείλεις μπορεί να καταλήξεις να κάνεις παρέα με αγγελάκια του Μποτιτσέλι ή να χαζεύεις ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ. Αν παραγγείλεις ένα Monkey Shoulder Manhattan, θα απολαύσεις μικρούς donkey kongs να κάνουν γυαλιά – καρφιά ένα δωμάτιο. Το Huracan συνοδεύεται από θεούς των Μάγια που ψέλνουν και χορεύουν τελετουργικά. Το Sashay στο φέρνει η Μέριλιν Μονρό, λίγο πριν ξαπλώσει λάγνα στην μπάρα δίπλα στο ποτήρι σου. Μια ορχήστρα κουστουμαρισμένων σκελετών θα φροντίσει ώστε κανείς να μην αγγίξει το Calavera σου.

Ποζεριά θα πεις και δεν θα έχεις και άδικο. Απ’ την άλλη, γιατί όχι; Έτσι κι αλλιώς και όταν βγαίνεις για ποτό, με το κινητό σου ασχολείσαι. Γιατί να μην ασχοληθεί κι αυτό λίγο με το ποτό σου;