FOOD & DRINK

Μια βραδιά στο Σπίτι μας, με Scotch, μουσική και την καλύτερη παρέα

Το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης στο Σπίτι της 24MEDIA είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που θες να έχουν τα καλοκαιρινά σου βράδια.

Τα πρόσωπα, τα μάτια, τις εκφράσεις. Αυτά να κοιτάς αν θες να καταλάβεις ότι κάποιος περνά καλά. Και τριγυρνώντας στο σαλόνι, τη βεράντα και τον κήπο του Σπιτιού της 24MEDIA το βράδυ της Πέμπτης, έβλεπα μόνο πρόσωπα χαμογελαστά., με τα μάτια μεγάλα για όσα παρακολουθούσαν από την Άντζελα Μαριδάκη και τον Πάνο Κανατσούλη.

Αλλά ας βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Ξεκινώντας από τον τίτλο του κειμένου. Το scotch whisky που ήταν ο πρωταγωνιστής στο Σπίτι της 24MEDIA εκείνο το βράδυ ήταν το Johnnie Walker Black Label και το Johnnie Walker Red Label. Τη μουσική την έβαζε ο John-John Papadopoulos και η καλύτερη παρέα ήταν φυσικά οι 30 αναγνώστες του Oneman.gr που δέχθηκαν την πρόκληση και συμμετείχαν στα workshops και το party που ετοιμάσαμε για εκείνους παρεά με το Johnnie & Ginger. Το ιδανικό ποτό για τα καλοκαιρινά σου βράδια με φίλους.

Πάρε μια γεύση και συνεχίζουμε.

 

Οι φίλοι μας άρχισαν να έρχονται στο Σπίτι λίγο πριν τις 8 το βράδυ. Χωρισμένοι σε δύο ομάδες, θα ζούσαν μία ξεχωριστή εμπειρία για τους λάτρεις του whisky.

Πρώτα, η Άντζελα Μαριδάκη, Brand Ambassador της Diageo Hellas, ανέλαβε να τους ξεναγήσει στον μαγικό κόσμο του whisky μέσα από μία παρουσίαση αλλά και ένα tasting στο αγαπημένο Johnnie Walker Black Label.

 

Βλέπεις, είναι απλό να βάλεις σε ένα ποτήρι το αγαπημένο σου whisky και να το απολαύσεις. Αλλά είναι πολύ σπάνιο να μαθαίνεις πληροφορίες για την γέννηση του αγαπημένου σου ποτού από έναν άνθρωπο που γνωρίζει τα spirits όσο ελάχιστοι σε αυτή τη χώρα. Η Άντζελα μιλησε στους παρευρισκόμενους για τα αποστακτήρια στην Σκωτία, για το blending room του Johnnie Walker και τους ανθρώπους που φροντίζουν ώστε το ποτό που φτάνει κάθε φορά στο ποτήρι σου όλα αυτά τα χρόνια να έχει ακριβώς τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά και την ίδια γεύση κάθε φορά.

 

Μίλησε για τα βαρέλια στα οποία παλαιώνει το whisky, τη διαδικασία παλαίωσης, την υπεύθυνη κατανάλωση αλλά και τους διάφορους τρόπους σερβιρίσματος. Το τελευταίο ήταν άλλωστε και η ιδανική πάσα για το επόμενο workshop, στον κήπο του Σπιτιού μας.

 

Ο Πάνος Κανατσούλης, ένας από τους καλύτερους bartender της χώρας και φυσικά World Class Bartender of the Year 2017 για την Ελλάδα, περίμενε τους αναγνώστες του Oneman.gr στον όμορφα διαμορφωμένο πίσω κήπο. Εκεί, δύο τραπέζια ήταν γεμάτα με όλα τα απαραίτητα για να μπορέσουν οι ίδιοι οι φίλοι μας με τη βοήθεια του bartender – αυθεντία στο χώρο του cocktail – να δημιουργήσουν τα δικά τους ποτά. Όχι φυσικά κάποιο περίπλοκο cocktail που δεν θα μπορούσαν να ξανακάνουν αλλά ένα φανταστικό long drink που θα είχαν την ευκαιρία μετά την επίσκεψη στο Σπίτι μας, να φτιάχνουν ξανά και ξανά στο δικό τους σπίτι για τη δική τους παρέα.

 

Έτσι, έμαθαν αρχικά να φτιάχνουν το αγαπημένο Johnnie & Ginger. Ένα πολύ δροσιστικό αλλά και ενδιαφέρον long drink που μπορεί να γοητεύσει κάθε απαιτητικό ουρανίσκο και να αποτελέσει ιδανικό σύντροφο για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού. Αρκούν 50 ml από το αγαπημένο σου label σε ένα ποτήρι με πάγο, top up με το ginger ale και γαρνίρισμα με ένα wedge από lime να δώσει λίγη οξύτητα και λίγη επιπλέον δροσιά στο long drink σου. Κι αφού τα πήγαν τόσο καλά με το Johnnie & Ginger, ο Πάνος Κανατσούλης τούς έδειξε και μία άλλη εκδοχή του ίδιου ποτού για να εντυπωσιάσουν κι εκείνοι τους φίλους τους. Με την προσθήκη σιροπιού elderflower, το ποτό έπαιρνε μία διαφορετική, εξίσου απολαυστική γεύση.

 

Όταν οι 30 αναγνώστες τελείωσαν τα δύο workshops, τους περίμεναν εκλεκτές γεύσεις για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το ποτό που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει. Τα ηχεία άρχισαν να παίζουν δυνατότερα τη μουσική που επέλεγε για εμάς ο dj της βραδιάς και όλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα μέχρι αργά το βράδυ.

Αυτό είναι άλλωστε και ο σκοπός, είτε οργανώνεις μία συγκέντρωση για 30 ανθρώπους όπως στη δική μας περίπτωση, είτε οργανώνεις ένα βράδυ για λίγους καλούς φίλους. Να έχεις όλα εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν το βράδυ σου απολαυστικό.

Το Johnnie & Ginger και οι φίλοι σου είναι μια καλή αρχή για να κάνεις κάθε βραδιά μαγική.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson. Βίντεο: Γιάννης Παπαναστασόπουλος