FOOD & DRINK

Οι 7 στιγμές του Johnnie & Ginger στο καλοκαίρι σου

Ανακαλύψαμε στο Σπίτι μας το long drink του καλοκαιριού και είπαμε να μοιραστούμε μαζί σου μερικές στιγμές απόλαυσής του.

Αποχαιρετώντας τον τελευταίο αναγνώστη του Oneman.gr τη βραδιά που οργανώσαμε στο Σπίτι της 24MEDIA παρέα με το Johnnie Walker, μείναμε λίγη ώρα ακόμα στο μπαλκόνι. Και σκεφτόμασταν εκείνα που θέλαμε να κρατήσουμε από τη βραδιά. Τις κουβέντες με τους φίλους μας, τους αναγνώστες μας, όσα μάθαμε για το σκωτσέζικο whisky και συγκεκριμένα για το αγαπημένο Johnnie Walker Black Label από την Άντζελα Μαριδάκη, το πώς αυτό το Σπίτι μπορεί να μεταμορφωθεί από την μια στιγμή στην άλλη στον πιο όμορφο χώρο για να μαζευτούμε. Αλλά κρατήσαμε και κάτι πάρα πολύ απλό. Εμείς όπως και όλοι όσοι βρέθηκαν μαζί μας. Κρατήσαμε το πώς θα κάνουμε το καλοκαίρι μας πιο δροσερό, πιο ανάλαφρο, πιο όμορφο με το Johnnie & Ginger, ακριβώς όπως μας το έμαθε ο Πάνος Κανατσούλης.

 

Αρκούν 50 ml από το αγαπημένο σου label σε ένα ποτήρι με πάγο, top up με ginger ale και γαρνίρισμα με ένα wedge από lime που θα δώσει λίγη οξύτητα και λίγη επιπλέον δροσιά στο long drink σου. Κι είσαι πανέτοιμος. Για να φτιάξεις το δικό σου βράδυ αλλά και των φίλων σου που αναζητούν ερχόμενοι στο δικό σου σπίτι κάτι για να δροσιστούν και να ανακαλύψουν πως το whisky συνοδεύει ιδανικά τις στιγμές με τους κολλητούς μας!

 

Το Johnnie & Ginger είναι απλά ένας από τους πολλούς τρόπους που το αγαπημένο σου Johnnie Walker μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα long drink ή ένα cocktail. Εμείς, ακριβώς για να σε βοηθήσουμε να βρεις την καλοκαιρινή αφορμή για ένα Johnnie & Ginger, μαζέψαμε σε ένα κείμενο στιγμές καλοκαιριού που σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Φρόντισε μόνο αυτές τις στιγμές κατανάλωσης να τις περνάς υπεύθυνα. Γίνε εσύ εκείνος στην παρέα που θα προσέξει τους φίλους του στο πόσο θα καταναλώσουν. Πάμε να δούμε τις στιγμές…

 

Στις βραδιές με τους φίλους σου. Ακριβώς όπως το απολαύσαμε κι εμείς στο Σπίτι της 24MEDIA. Με καλή παρέα, κουβέντα, φαγητό και τη διάθεση να έρθουμε πιο κοντά, να γνωριστούμε και να μοιραστούμε στιγμές. Το Johnnie & Ginger είναι εκείνο που θα βρεθεί εύκολα στα ποτήρια σας και όλοι θα θυμόμαστε αυτές τις υπέροχες καλοκαιρινές βραδιές σε αυλές, παραλίες, νησιά και εξοχές. Εκεί που γελάσαμε, νοσταλγήσαμε, ήρθαμε πιο κοντά. Για αυτά θυμάσαι!

Για εσένα και εκείνη. Ναι στο να της μαγειρέψεις. Ναι στο να ετοιμάσεις μια βραδιά για εκείνη. Ναι στο να δοκιμάσεις την τέχνη σου στο να φτιάχνεις περίτεχνα cocktail. Αλλά μερικές φορές θες απλά να απολαύσεις τον χρόνο μαζί της και να είσαι σίγουρος για αυτό που θα της βάλεις στο ποτήρι. Το Johnnie & Ginger είναι απλά η συνταγή.

 

Στο καλοκαιρινό σου party. Ασχολήσου με όλα τα άλλα οργανώνοντας αυτό το party. Γιατί στο θέμα του ποτού χρειάζεσαι μόνο μερικά ginger ale, μερικά lime, αρκετό πάγο και φυσικά το αγαπημένο σου label.

Για τα δικά σου ήσυχα βράδια. Για εκείνα τα βράδια που θες απλά να αράξεις με τα πόδια στο τραπέζι, τον αέρα να μπαίνει από το παράθυρο και στην ατζέντα σου για τη βραδιά να υπάρχει το απόλυτο μηδέν. Γιατί έχεις αποφασίσει να χαρίσεις αυτό το βράδυ στον εαυτό σου. Αντε, λίγη τζαζ!

Για τα απογεύματα του BBQ. Κάνε εσύ την έκπληξη και την ώρα που οι υπόλοιποι ασχολούνται με τις προετοιμασίες του τραπεζιού, φτιάξε ένα Johnnie & Ginger για όλη την παρέα. Δρόσισέ τους την στιγμή που το χρειάζονται το περισσότερο, με ένα ποτό που ταιριάζει τρομερά με ό,τι κι αν βάλεις στη σχάρα.

Για μετά τη δουλειά. Είτε βρεθείς σε ένα κοντινό bar μετά το γραφείο είτε βρεθείς σε ένα φιλικό σπίτι για λίγη ώρα, ζήτα το με το όνομά του. Κι αν μαντεύεις ότι στο σπίτι που θα πας δεν θα υπάρχει ginger ale ή το αγαπημένο σου Johnnie Walker, μόλις ανακάλυψες τι θα πας για να μην είσαι με άδεια χέρια.

Για τη δική σου μοναδική στιγμή. Πήγα να γράψω για τα βράδια στην παραλία, για όσους αρέσκονται στο να μαζεύουν την παρέα στην άμμο αλλά το πήρα πίσω. Γιατί η έβδομη ζωή του κειμένου αυτού ανήκει σε εσένα και στον τρόπο που εσύ αποφασίζεις να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου ποτό. Ταίριαξέ το στην δική σου ζωή, στην δική σου παρέα και θα ανακαλύψεις στη γεύση και τη δροσιά του, έναν υπέροχο σύμμαχο για το φετινό καλοκαίρι.

“Sláinte” που θα έλεγαν και οι φίλοι μας στην Σκωτία.

Φωτογραφίες: Γιάννης Λεφάκης