FOOD & DRINK

Οι Arctic Monkeys, οι φυλές της Μαλακάσας και το τέλειο σερβίρισμα μιας μπίρας

Θα μπορούσε να είναι τίτλος φινλανδικής ταινίας αλλά είναι όσα ζήσαμε το βράδυ της Παρασκευής στο Rockwave Festival χάρη στην αγαπημένη μας Heineken.

Με τον Alex Turner ήθελα να παίξω στο Heineken Draught Challenge. Να σταθεί απέναντί μου και να προσπαθήσει να σερβίρει μία μπύρα καλύτερα από εμένα. Και μη σου πω ότι θα του έδινα και τη νίκη. Όχι επειδή με διέπει κάποιο ιδιαίτερο αίσθημα φιλοξενίας αλλά γιατί είχαν ταξιδέψει τόσες χιλιάδες κόσμου μέχρι τον τόπο αυτό για να τον δουν. Αντί για τον Alex όμως, είχα απέναντί μου αυτόν τον φανταστικό τύπο που λέγεται Γιάννης. Και παρέα, προσπαθήσαμε να αριστεύσουμε σε αυτό που λέγεται “Star Serve” από την Heineken.

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson)

 

Βλέπεις, το Heineken Draught Challenge ήταν η πιο ενδιαφέρουσα μάχη που μπορούσες να δώσεις εκείνο το απόγευμα υπό τους ήχους του Miles Kane και των alt + J. Μία μάχη μεταξύ δύο ανθρώπων για την τελική επικράτηση του ενός. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο booth, υπήρχαν δύο station για να σερβίρεις υπέροχη δροσιστική παγωμένη Heineken. Μόνο που ο σκοπός δεν ήταν να την σερβίρεις για να την απολαύσεις. Έπρεπε να το κάνεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να επικρατήσεις εκείνου που βρισκόταν απέναντί σου.

 

Ποιο ήταν το challenge; Να κάνεις το perfect serve της Heineken, το “Star Serve”. Να την σερβίρεις με εκείνο τον τρόπο που θα της επιτρέψει να φτάσει στον τελικό παραλήπτη, όπως ακριβώς πρέπει να είναι. Θα μου πεις τόσο σημαντικό είναι αυτό; Ναι, είναι. Γιατί όταν αντιληφθείς πόση διαφορά κάνει σε αυτό που πίνεις το σε τι μοίρες θα κρατάς το ποτήρι όταν σερβίρεις, το γιατί πρέπει να είναι καλά πλυμένο το ποτήρι και το πόσο σημαντικό είναι να αφήνεις τον αφρό να χυθεί και να τον “κόβεις” την κατάλληλη στιγμή, τότε δεν θα θες να σου ξανασερβίρουν την αγαπημένη σου Heineken με άλλο τρόπο.

 

Πέντε στάδια λοιπόν στο τέλειο σερβίρισμα. 1) Η προετοιμασία του ποτηριού με την επίβλεψή του, το πλύσιμο και το βρέξιμο με νερό. 2) Το σερβίρισμα με το ποτήρι σε 45 μοίρες. 3) Το “κόψιμο” του αφρού την ιδανική στιγμή, για να διατηρηθεί η γεύση και το άρωμα της μπύρας. 4) Ο έλεγχος του ποτηριού και 5) το σωστό σερβίρισμα σε εκείνον που θα την πιει.

 

Αυτά είναι τα στάδια που μάθαινε να ακολουθεί κάθε ένας που ανέβηκε στο stage της Heineken για να διαγωνιστεί στο Heineken Draught Challenge. Κι ήταν πάρα μα πάρα πολλοί εκείνοι που το τόλμησαν. Κι έρχονταν σε δυάδες να διαγωνιστούν και να κερδίσουν το ζεστό χειροκρότημα και φυσικά από ένα ποτήρι παγωμένη Heineken.

 

Έβλεπες όλες τις “φυλές του Rockwave” να συγκεντρώνονται πρώτα μπροστά σε αυτό το stage πριν αποφασίσουν να κατασκηνώσουν κάτω από την σκηνή που περπάτησε λίγη ώρα αργότερ ο Alex Turner. Από Έλληνες φοιτητές και παντρεμένα ζευγάρια μέχρι θαμώνες του Rockwave και πολλούς μα πάρα πολλούς ξένους που είχαν έρθει για την συναυλία.

Κι όλοι ήταν με ένα τεράστιο χαμόγελο, τόσο στην αναμονή για το παιχνίδι όσο και μετά από αυτό, μιας και οι συνθήκες ήταν ιδανικές για να κάνουν την πλάκα τους μαζί με την παρέα τους και την ίδια στιγμή να μάθουν πώς να σερβίρεις την Heineken με τον σωστό τρόπο. όχι τόσο για να το κάνουν οι ίδιοι στο Σπίτι τους αλλά για να ξέρουν πότε τους σερβίρουν την ιδανική εκδοχή μίας παγωμένης Heinekn και πότε όχι.

Ο κόσμος μαζευόταν ολοένα και περισσότερος στο Heineken Draught Challenge booth για να παίξει αλλά έμεναν μόλις λίγα λεπτά για τους headliners της πρώτης ημέρσς του φεστιβάλ. Κι από το intro και μόνο έκαναν τον κόσμο να πάλλεται στον δικό τους ρυθμό.

Είτε είσαι φαν των Arctic Monkeys είτε όχι, οφείλεις να παραδεχτείς, ότι έχουν έναν χαρισματικό τρόπο να κάνουν κάθε κοινό δικό τους. Four Out Of Five, Do I Wanna Know? και Brianstorm ξεκίνησαν την συναυλία που κατάφερνε όχι απλά να σε κρατάει σε εγρήγορση αλλά και να σε κάνει να λικνίζεσαι στους ήχους της μουσικής τους.

Κι όσο “ζεσταίνονταν” εκείνοι, τόσο ανέβαινε κι ο κόσμος που δημιουργούσε πότε μια θάλλασα από κινητά και tablet που φωτογράφιζαν ή βινεοσκοπούσαν, πότε ένα νοητό χορευτικό κύμα που παρέσυρε τους πάντες στον χορό.

Θα κλείσω με μια ανάμνηση από την ώρα που στεκόμουν στο booth για τη δική μου εμπειρία στο Heineken Draught Challenge. Την ώρα της δικής μου αναμέτρησης και λίγο πριν ο αδέκαστος ρέφερι κηρύξει την έναρξη, κοιτούσα προς την σκηνή. Με τα μάτια μου να συναντούν πρώτα εκείνους που στέκονταν στην σειρά για το challenge και ύστερα την “αρένα” της Μαλακάσας, συνειδητοποίησα ότι η φεστιβαλική διάθεση είναι κάτι που μας λείπει πάρα πολύ σε αυτό τον τόπο.

 

Αυτή η αγνή χαρά του να περνάς καλά με τους δικούς σου ανθρώπους ή και αγνώστους, διασκεδάζοντας, παίζοντας, μαθαίνοντας. Κάνοντας όλα όσα θαυμαστά σου προσφέρουν σε αυτή τη ζωή. Ιδανικά, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι παγωμένη Heineken.