FOOD & DRINK

Όταν ο Jack βούτηξε το χέρι στο βάζο με το μέλι

Μία κλασική γεύση πειραματίζεται και το Oneman είναι εκεί να κρίνει το αποτέλεσμα.

Το 1866, στο Tennessee και σε κάθε άλλη πεδινή πολιτεία των ΗΠΑ, ο κόσμος χωριζόταν όπως ακόμα και σήμερα, στους συντηρητικούς cowboys οι οποίοι περνούσαν ήρεμα τη ζωή τους τριγυρνώντας με κοπάδια και μασώντας ταμπάκο και σε εκείνους τους πιονέρους οι οποίοι ανήσυχοι όντες έψαχναν για χρυσό, για πετρέλαιο, για νέους τρόπους να πάνε τον κόσμο ένα βήμα παραπέρα.

Η χρονολογία που επέλεξα δεν είναι τυχαία. Είναι η χρονιά που ξεκίνησε να λειτουργεί το παλαιότερο καταγεγραμμένο αποστακτήριο των ΗΠΑ, αυτό του Jack Daniel’s. Κι όπως τότε ένας πιονέρος αποφάσισε να πάει τον κόσμο του whiskey ένα βήμα παραπέρα, έτσι και σήμερα, 149 χρόνια αργότερα, είναι ένας τέτοιος πιονέρος που πειραματίζεται με το Jack και του δίνει το δικό του twist.

 

Το νέο Jack Daniel’s Tennessee Honey είναι ένας συνδυασμός του κλασικού Jack Daniel’s με το μέλι του Tennessee, δίνοντας μία νέα γεύση για εκείνους που αγαπούν το Jack Daniel’s αλλά και εκείνους που ήθελαν στη γεύση του, η ισορροπία να γείρει λίγο παραπάνω προς τη μεριά της γλυκύτητας.

 

Δεν είναι εύκολο να πειραματιστείς με κάτι κλασικό και να πετύχεις. Γι’ αυτό και το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουνίου που θα παρουσιαζόταν για πρώτη φορά το  Jack Daniel’s Tenneessee Honey στην Ελλάδα, είχα μια αμφιβολία για το αν κάποιος που ξέρει να εκτιμά τις γευστικές νότες του Jack, θα δεχόταν να βάλει μέλι στο whiskey του. Το αποτέλεσμα μίλησε από μόνο του. Για την ακρίβεια, φώναξε και είπε “Honey I’m home” γιατί το Jack Daniel’s βρήκε στο μέλι ένα νέο γευστικό σπίτι.

 

Και είναι σίγουρο ότι από όλα τα whiskies στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, ένα Tennessee θα ταίριαζε καλύτερα με το μέλι. Τα Tenneesee είναι ούτως ή άλλως γλυκά στον χαρακτήρα τους, με το κάρβουνο να κάνει αισθητή την παρουσία του. Και σε σχέση με ένα Rye, ένα Bourbon ή ένα Canadian, είναι το μοναδικό που θα ταίριαζε να βουτηχτεί στο βάζο με το μέλι.

 

Ο βασιλιάς του Tennessee έκανε το βήμα κι έτσι έχουμε ένα νέο whiskey το οποίο δοκιμάσαμε πρώτοι εκείνη την Τετάρτη στην Gallery Zoumboulakis, με την Ιλεάνα Λουλουδάκη – Marketing Manager Greece & Cyprus – να αποκαλύπτει τη φιάλη.

 

Μία αποκάλυψη που έγινε παρουσία πολλών εκλεκτών προσκεκλημένων, κοριτσιών που είχαν ντυθεί μελισσοκόμοι για τις ανάγκες της εκδήλωσης και φυσικά τις Melisses (άβολη παύση για το προφανές του ζητήματος).

 

Φτάνουμε όμως σε αυτό που ενδιαφέρει εσένα και κάθε λάτρη του Jack. Ότι πλέον κυκλοφορεί στην αγορά και μπορείς να το δοκιμάσεις και να το καλωσορίσεις στην κάβα και τη ζωή σου. Εγώ θα σου προτείνω στην πρώτη δοκιμή να είναι σίγουρα σκέτο με ελάχιστο πάγο. Για να αναγνωρίσεις την απαλή αίσθηση του μελιού και το πώς αυτό παίζει με την πραλίνα και την σοκολάτα που θα βρεις στην επίγευσή του.

 

Μόλις σε κερδίσει, μπορείς να περάσεις και στους γευστικούς συνδυασμούς που προτείνει αυτός ο μικρός μάγος του bartending, ο Γιάννης Πετρής. Έχουμε και λέμε: Jack Honey Smash (50ml Jack Daniel’s Honey, μισό lime σε wedges, ένα zest πορτοκαλιού για γαρνιτούρα), το Jack Honey Ginger Ale (50ml Jack Daniel’s Honey, 120ml Schweppes Ginger Ale, 1 φέτα πορτοκάλι για γαρνιτούρα) με ginger, και φυσικά το μοναδικό Jack Honey Queen Bee (30ml  Jack Daniel’s Honey, 30ml Schweppes Soda, 40ml Prosecco – ιδανικά σε ποτήρι Balloon).

 

Μην ντρέπεσαι. Βούτα κι εσύ το χέρι στο βάζο με το μέλι #JackHoney #BeeJack