WORLD CLASS

Λίγες μπουρμπουλήθρες για το cocktail των ημερών

Η σαμπάνια είναι το ποτό που κερδίζει τη μάχη σε κάθε γιορτή. Σου δίνουμε μια σοφιστικέ εκδοχή, γεμάτη χρώμα, που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σου.

Είπαμε και πριν λίγες ημέρες ότι συγκεκριμένα οι ημέρες των γιορτών αλλά γιατί όχι και όλες οι ημέρες του νέου έτους, σε θέλουν έτοιμο οικοδεσπότη. Να έχεις τον τρόπο και φυσικά τα απαραίτητα για να υποδέχεσαι στο σπίτι τους φίλους σου ή το κορίτσι σου και να τους προσφέρεις το καλύτερο δυνατόν.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα hot rum punch για τις γιορτές

Εμπιστευόμαστε το αγαπημένο μας Zacapa Rum για να μας ζεστάνει αυτές τις κρύες βραδιές του χειμώνα, με ένα βουτυρένιο, γευστικό και εύκολο ποτό.

Έχει έρθει αυτή η φανταστική περίοδος του χρόνου που μπορείς έστω για λίγες ημέρες, να περάσεις λίγο περισσότερο χρόνο στο σπίτι σου, να ξεκουραστείς και να γράψεις σε ένα χαρτί τα resolutions που ούτε το 2017 θα εκπληρώσεις. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι παραδοσιακά τις γιορτές έχεις λίγο παραπάνω χρόνο και για τους φίλους σου. Να μαζευτείτε στο δικό σου ή κάποιο άλλο σπίτι, να μιλήσετε, να διασκεδάσετε, να παίξετε χαρτιά, να αλλάξετε χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα

Η Lorena Vasquez φτιάχνει ρούμι σε ένα σπίτι πάνω από τα σύννεφα

Μία σύντομη συζήτηση με την master blender του ρούμι Zacapa, για την Γουατεμάλα που έγινε η πατρίδα της και το ονειρώδες αποστακτήριο του ρούμι.

Κάθε δημοσιογράφος ο οποίος ασχολείται με το ποτό σε αυτή τη ζωή, έχει σίγουρα στο wish list του να επισκεφτεί τους δικούς του 'άγιους τόπους'. Και σίγουρα για τον καθέναν διαφέρουν σημαντικά. Χωρίς άλλη καθυστέρηση θα ομολογήσω ότι τα λιβάδια της αγαύης που επισκέφτηκα πριν δυο χρόνια στην επαρχία του Jalisco ήταν το ένα από τα τρία δικά μου ονειρικά ταξίδια. Το δεύτερο είναι ένα roadtrip και boattrip στα αποστακτήρια των Highlands, του Speyside και των Isles. Και το τρίτο και ίσως ονειρικότερο είναι στο αποστακτήριο του ρούμι Zacapa, στα 2300 μέτρα υψόμετρο.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Tom Bulleit είναι ο πιο ωραίος τύπος που έφτιαξε ποτέ bourbon

Μία συζήτηση για bourbon, rye, πίτες και τάρτες, καθολικές μοναχές και τους πατεράδες μας. Ο υπέροχος κύριος Bulleit.

Το μεγάλο αβαντάζ του να βρίσκεσαι στον παγκόσμιο τελικό του World Class, δεν είναι τα party, τα cocktail, η αγωνία του τελικού και η όποια πολυτέλεια την οποία θα βιώσεις σε ένα τόσο σημαντικό global event. Ούτε καν τα πολύτιμα διδάγματα που θα πάρεις από τα σεμινάρια και τα master classes κι αυτό γιατί ακόμα κι αυτά βρίσκουν το δρόμο τους προς τη χώρα μας. Το σημαντικότερο είναι ότι τριγυρνώντας 5 μέρες στο ξενοδοχείο που γινόταν ο παγκόσμιος τελικός του World Class στο Miami, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με μερικές από τις σπουδαιότερες φιγούρες του spirit industry. Κι αυτή είναι μόλις η πρώτη από τις συνεντεύξεις που γράφω.

Διαβάστε περισσότερα

Το μέλλον των cocktail έχει συναίσθημα κι ανατροπή

Μία προνοητική ματιά σε όσα θα συμβούν διεθνώς στην bartending σκηνή τα επόμενα χρόνια. Αν νομίζεις ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι τάσεις του παγκόσμιου bartending, μάλλον δεν ξέρεις τι bar έχει η πόλη μας.

Το πόση σημασία θα δώσεις στα λόγια κάποιου εξαρτάται από πολλές διαφορετικές συνισταμένες. Την θέση του στο χώρο, την ενδεχόμενη οικειότητά σου μαζί του, τις προκαταλήψεις που μπορεί να έχουν ριζώσει στο κεφάλι σου από προηγούμενες διαλέξεις, σεμινάρια, κουβέντες. Υπάρχουν όμως και φορές που κάθεσαι στην καρέκλα με το στόμα μισάνοιχτο και παρακολουθείς ανθρώπους να μιλούν σαν μικρό παιδί που αντικρύζει την πρώτη του τρισδιάστατη ταινία.

Διαβάστε περισσότερα

Χρώματα και εικόνες από πέντε World Class ημέρες στο Miami

56 διαγωνιζόμενοι, μία Γαλλίδα νικήτρια και μία ελληνική αποστολή που έκανε το Miami Beach να πει please.

Πρέπει να ήταν γύρω 2 το μεσημέρι και η θερμοκρασία να άγγιζε τους 32 βαθμούς Κελσίου, με την αφόρητη υγρασία να κάνει τα ρούχα να κολλούν πάνω μου και τον μονδέρνο ανεμιστήρα του καταστήματος La Sandwicherie στο κέντρο του Miami Beach να φτύνει πιο πολύ κάτι δροσοσταλίδες παρά να δροσίζει την ατμόσφαιρα. Μέσα σε μια υπερμεγέθη γαλλική μπαγκέτα βρίσκονταν μερικές στρώσεις ιταλικών αλλαντικών και διάφορα λαχανικά να ξεγελάσουν την υπερβολή. Ο ιδιοκτήτης, αφού σέρβιρε τον κάθε πελάτη, έπιανε χαλαρή κουβέντα στα αγγλικά με γαλλική προφορά.

Διαβάστε περισσότερα

Η Γαλλίδα Jennifer Le Nechet στην κορυφή του παγκόσμιου bartending

Ιδού η νικήτρια του παγκόσμιου τελικού του World Class Bartender of the Year 2016.

Ήταν από την πρώτη δοκιμασία πολύ καλή, κατάφερε να εκπλήξει τους κριτές και στο τελευταίο challenge, το Miami Shakedown και έφτασε να κερδίσει τον τίτλο του World Class Bartender of the Year 2016. Η Jennifer Le Nechet από το Cafe Moderne γίνεται η πρώτη γυναίκα που κερδίζει τον τίτλο αυτό και σίγουρα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για το World Class με την επιτυχία της αυτή.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.