WORLD CLASS

Η Lorena Vasquez φτιάχνει ρούμι σε ένα σπίτι πάνω από τα σύννεφα

Μία σύντομη συζήτηση με την master blender του ρούμι Zacapa, για την Γουατεμάλα που έγινε η πατρίδα της και το ονειρώδες αποστακτήριο του ρούμι.

Κάθε δημοσιογράφος ο οποίος ασχολείται με το ποτό σε αυτή τη ζωή, έχει σίγουρα στο wish list του να επισκεφτεί τους δικούς του 'άγιους τόπους'. Και σίγουρα για τον καθέναν διαφέρουν σημαντικά. Χωρίς άλλη καθυστέρηση θα ομολογήσω ότι τα λιβάδια της αγαύης που επισκέφτηκα πριν δυο χρόνια στην επαρχία του Jalisco ήταν το ένα από τα τρία δικά μου ονειρικά ταξίδια. Το δεύτερο είναι ένα roadtrip και boattrip στα αποστακτήρια των Highlands, του Speyside και των Isles. Και το τρίτο και ίσως ονειρικότερο είναι στο αποστακτήριο του ρούμι Zacapa, στα 2300 μέτρα υψόμετρο.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Tom Bulleit είναι ο πιο ωραίος τύπος που έφτιαξε ποτέ bourbon

Μία συζήτηση για bourbon, rye, πίτες και τάρτες, καθολικές μοναχές και τους πατεράδες μας. Ο υπέροχος κύριος Bulleit.

Το μεγάλο αβαντάζ του να βρίσκεσαι στον παγκόσμιο τελικό του World Class, δεν είναι τα party, τα cocktail, η αγωνία του τελικού και η όποια πολυτέλεια την οποία θα βιώσεις σε ένα τόσο σημαντικό global event. Ούτε καν τα πολύτιμα διδάγματα που θα πάρεις από τα σεμινάρια και τα master classes κι αυτό γιατί ακόμα κι αυτά βρίσκουν το δρόμο τους προς τη χώρα μας. Το σημαντικότερο είναι ότι τριγυρνώντας 5 μέρες στο ξενοδοχείο που γινόταν ο παγκόσμιος τελικός του World Class στο Miami, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με μερικές από τις σπουδαιότερες φιγούρες του spirit industry. Κι αυτή είναι μόλις η πρώτη από τις συνεντεύξεις που γράφω.

Διαβάστε περισσότερα

Το μέλλον των cocktail έχει συναίσθημα κι ανατροπή

Μία προνοητική ματιά σε όσα θα συμβούν διεθνώς στην bartending σκηνή τα επόμενα χρόνια. Αν νομίζεις ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι τάσεις του παγκόσμιου bartending, μάλλον δεν ξέρεις τι bar έχει η πόλη μας.

Το πόση σημασία θα δώσεις στα λόγια κάποιου εξαρτάται από πολλές διαφορετικές συνισταμένες. Την θέση του στο χώρο, την ενδεχόμενη οικειότητά σου μαζί του, τις προκαταλήψεις που μπορεί να έχουν ριζώσει στο κεφάλι σου από προηγούμενες διαλέξεις, σεμινάρια, κουβέντες. Υπάρχουν όμως και φορές που κάθεσαι στην καρέκλα με το στόμα μισάνοιχτο και παρακολουθείς ανθρώπους να μιλούν σαν μικρό παιδί που αντικρύζει την πρώτη του τρισδιάστατη ταινία.

Διαβάστε περισσότερα

Χρώματα και εικόνες από πέντε World Class ημέρες στο Miami

56 διαγωνιζόμενοι, μία Γαλλίδα νικήτρια και μία ελληνική αποστολή που έκανε το Miami Beach να πει please.

Πρέπει να ήταν γύρω 2 το μεσημέρι και η θερμοκρασία να άγγιζε τους 32 βαθμούς Κελσίου, με την αφόρητη υγρασία να κάνει τα ρούχα να κολλούν πάνω μου και τον μονδέρνο ανεμιστήρα του καταστήματος La Sandwicherie στο κέντρο του Miami Beach να φτύνει πιο πολύ κάτι δροσοσταλίδες παρά να δροσίζει την ατμόσφαιρα. Μέσα σε μια υπερμεγέθη γαλλική μπαγκέτα βρίσκονταν μερικές στρώσεις ιταλικών αλλαντικών και διάφορα λαχανικά να ξεγελάσουν την υπερβολή. Ο ιδιοκτήτης, αφού σέρβιρε τον κάθε πελάτη, έπιανε χαλαρή κουβέντα στα αγγλικά με γαλλική προφορά.

Διαβάστε περισσότερα

Η Γαλλίδα Jennifer Le Nechet στην κορυφή του παγκόσμιου bartending

Ιδού η νικήτρια του παγκόσμιου τελικού του World Class Bartender of the Year 2016.

Ήταν από την πρώτη δοκιμασία πολύ καλή, κατάφερε να εκπλήξει τους κριτές και στο τελευταίο challenge, το Miami Shakedown και έφτασε να κερδίσει τον τίτλο του World Class Bartender of the Year 2016. Η Jennifer Le Nechet από το Cafe Moderne γίνεται η πρώτη γυναίκα που κερδίζει τον τίτλο αυτό και σίγουρα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για το World Class με την επιτυχία της αυτή.

Διαβάστε περισσότερα

Οι επτά ζωές του Αλέξη Σιμωνίδη στο World Class

Ανταπόκριση από Miami και τον παγκόσμιο τελικό του World Class Bartender of the Year 2016. Μια ματιά στην πορεία του Έλληνα που συμμετείχε στον τελικό.

Στο Miami είναι μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη και ο περισσότερος κόσμος του World Class βρίσκεται στην περιοχή Wynwood, σκορπισμένος σε μερικά bar της περιοχής που για σήμερα το βράδυ αφιερώθηκαν στους ανθρώπους της μεγαλύτερης γιορτής του bartending και του fine drinking σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε πει επανειλημμένα ότι το World Class είναι μία πλατφόρμα εκπαίδευσης των bartender αλλά δεν παύει να έχει να κάνει με διασκέδαση, με απόλαυση, με όλα όσα αγαπά ο άνθρωπος όταν βρίσκεται σε ένα bar.

Διαβάστε περισσότερα

Miami εμπιστευτικό: Ένας Έλληνας με το βλέμμα στην κορυφή του World Class

Ο Αλέξης Σιμωνίδης ρίχνεται σε λίγες ημέρες στη μάχη του παγκόσμιου τελικού για τον τίτλο του World Class Bartender of the Year 2016. Το Oneman θα είναι δίπλα του.

Μικρό rewind στην Τρίτη 31 Μαΐου και τον ελληνικό τελικό του World Class, τότε που ο Αλέξης Σιμωνίδης από το Theory bar and more ύψωνε τη γροθιά του στον ουρανό του Παλαιού Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Είχε μόλις ακούσει το όνομά του από τα χείλη των κριτών και γνώριζε ότι για τον επόμενο χρόνο και μέχρι να παραδώσει τα σκήπτρα του, θα ξεκινούσε ένα υπέροχο ταξίδι γνώσης και εμπειριών από τις μεγαλουπόλεις του bartending μέχρι τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη. Πρώτη μεγάλη στάση; Ο παγκόσμιος τελικός του World Class στο Miami.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.