ΠΟΤΟ

Δες το Moscow Mule λίγο πιο ολλανδικά

Αυτή η παραλλαγή του κλασικού Moscow Mule αντικαθιστά τη βάση Russian με Ketel One Vodka, δίνοντας έναν Ολλανδικό αέρα στο τελικό ποτό.

Στις 27 Απριλίου, αυτό που στην Ολλανδία ονομάζουν ως King’s Day, το Άμστερνταμ και όλες οι ολλανδικές πόλεις γεμίζουν χρώμα πορτοκαλί, γεμίζουν ζωή, γεμίζουν ρυθμό. Και καθώς σκρόλαρα το timeline στο Facebook εκείνη την ημέρα συναντούσα ανθρώπους να είναι στην Ολλανδία και να το γιορτάζουν με ένα ποτήρι Ketel One Vodka στο χέρι.

Αυτό το αγαπημένο brand έκανε τους Ολλανδούς να αγαπήσουν τη βότκα και να τη βάλουν στη ζωή τους με κάθε πιθανό τρόπο. Για το bartending community η Ketel One Vodka είναι μια εξαιρετική βάση για cocktail. Γι’ αυτό και σήμερα παρουσιάζουμε μία World Class εκδοχή του κλασικότατου Moscow Mule. Το Ketel One Vodka Dutch Mule.

 

Είναι το ιδανικό καλοκαιρινό ποτό: δεν χρειάζεται ούτε ανακάτεμα, οπότε αν σχεδιάζεις πάρτι στον κήπο, μπάρμπεκιου ή αν απλά θες να καλέσεις μερικούς φίλους για χαλάρωση στη λιακάδα, αποτελεί μια απλή λύση που δεν θα σε απασχολήσει για πολλή ώρα στην κουζίνα.

Το βασικό για να πετύχεις αυτό το ποτό είναι να χρησιμοποιήσεις mixer καλής ποιότητας. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τόσο καλό όσο και το φτηνότερο συστατικό του, οπότε αυτό που θα διαλέξεις θα είναι καθοριστικό για το ποτό. Δοκίμασε μια φλογερή ginger beer από την Τζαμάικα, ή ένα mixer με ποικιλία γλυκών και πικάντικων γεύσεων για να εξασφαλίσεις ότι η δική σου εκδοχή θα είναι γεμάτη γεύση.

 

Μια ή δυο σταγόνες αρωματικά bitters θα εξισορροπήσουν τις γεύσεις, ενώ ο χυμός lime προσφέρει μια έντονη γεύση εσπεριδοειδών. Σε περίπτωση που έχεις εύκαιρο ένα σετ από κούπες Mule, ο χαλκός θα διατηρήσει το ποτό δροσερό. Αλλά αυτό το ελαφρύ, ροζ μείγμα είναι εξίσου ικανοποιητικό όταν σερβίρεται σε ποτήρια highball – ή ακόμα και σε μια κανάτα γεμάτη πάγο για να σερβιριστούν οι καλεσμένοι μόνοι τους.

Ένα εύκολο ομαδικό ποτό, ιδανικό για καλοκαίρι στη βεράντα με την παρέα σου. Για να το φτιάξεις για 6 άτομα, θα χρειαστεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

• 300ml Ketel One Vodka

• 180ml φρεσκοστυμμένος χυμός lime

• 1,200ml ginger beer

• 10 σταγόνες αγγοστούρα

• Φέτες lime για το γαρνίρισμα

 

ΜΕΘΟΔΟΣ

1. Προσθέστε πάγο σε μια κανάτα

2. Προσθέστε την Ketel One Vodka, την ginger beer και τον φρεσκοστυμμένο χυμό lime

3. Προσθέστε την αγγοστούρα και ανακατέψτε

4. Προσθέστε μερικές φέτες lime

5. Σερβίρετε σε ποτήρια highball με πάγο

6. Γαρνίρετε το κάθε ποτό με μια φέτα lime

 

Σε περίπτωση που δεν μας διάβασες χθες, ο Πάνος Κανατσούλης από το The Clumsies είναι ο Έλληνας World Class Bartender of the Year 2017 και ετοιμάζεται ήδη για Mexico City. Για περισσότερα από το World Class σου προτείνουμε να ακολουθήσει και τη σελίδα του στο Facebook.