ΠΟΤΟ

Γεύση καλοκαιριού από το Kentucky στο ποτήρι σου

Το Bulleit Bourbon Lemon & Tonic θα γίνει ο αγαπημένος σύντροφός σου για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.

Είναι νομίζω ελάχιστοι οι Έλληνες οι οποίοι έχουν πράγματι εικόνα για το τι συμβαίνει στα βαθη της Αμερική. Στιην επαρχία του Kentucky, στην πόλη Louisville που είναι η πατρίδα του Bulleit Bourbon αλλά και πιο έξω από την πόλη. Στους αγρούς και τα bar που αγαπήθηκε το bourbon και το rye whiskey. Για κάποιο λόγο θέλω να φαντάζομαι ανθρώπους σε σκιές κάτι ζεστά απογεύματα του Ιούνη, να βάζουν πάγο σε ένα ποτήρι και να φτιάχνουν το δικό τους πανεύκολο long drink με το δικό τους αγαπημένο bourbon. Το Bulleit.

Το συγκεκριμένο ποτό ή “BLT” όπως το φωνάζει εκείνος, είναι το αγαπημένο ποτό της γυναίκας του Tom Bulleit, όπως μας αποκάλυψε σε μία συνέντευξη πριν λίγους μήνες. Ο Tom Bulleit είναι o master distiller και δημιουργός του Bulleit Bourbon και του Bulleit Rye. Για την ακρίβεια είναι εκείνος ο οποίος το 1987 αναβίωσε μία οικογενειακή παράδοση και συνταγή που είχε αδρανήσει περίπου 120 χρόνια, από τον θάνατο του Augustus Bulleit, του πρώτου της οικογενείας που έφτιαξε το Bulleit Bourbon. Αλλά πάμε πίσω στο ποτό μας.

Η οξύτητα του λεμονιού, η γλυκιά βάση από bourbon και η πικρή επίγευση του tonic water αναδεικνύουν ένα αρκετά ξηρό ποτό σε κάτι πολύ δροσιστικό για τα καλοκαιρινά βράδια με υγρασία. Δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό από ένα ποτήρι ανθρακούχα λεμονάδα, και αυτή η ενήλικη εκδοχή δεν αποτελεί εξαίρεση.

 

Με την απλότητά του, είναι καλή επιλογή αν έχεις σκοπό να μεταφέρεις αλλού το πάρτι – αν για παράδειγμα σχεδιάζεις ένα μπάρμπεκιου στην παραλία ή ένα πικ νικ στο πάρκο, ή ακόμα κι αν απλά θες να καλέσεις φίλους για μια συγκέντρωση στον κήπο. Λίγο λεμόνι για στύψιμο και μια σταλιά tonic είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να συμπληρώσεις τη βάση από bourbon (καθώς και αρκετό πάγο για να διατηρηθεί παγωμένο). Πέρα από κάτι για να κόψεις το λεμόνι, δεν χρειάζονται άλλα εργαλεία. Είναι προτιμότερο να το σερβίρεις σε ποτήρι Collins, αλλά τα περισσότερα είδη ποτηριών θα λειτουργήσουν ως εναλλακτικές αν δεν έχεις αρκετά για όλους.

Το συγκεκριμένο ποτό περιέχει πολύ λίγα συστατικά, οπότε καλό είναι να προσέξεις την ποιότητα των mixers για να μην έχεις, ούτε εσύ ούτε οι καλεσμένοι σου, δυσάρεστες εκπλήξεις. Αν εξασφαλίσεις ότι χρησιμοποιείς την καλύτερη ποιότητα tonic για να υποστηρίξεις τη βάση από bourbon, θα ανεβάσεις το επίπεδο του ποτού από καλό σε εξαιρετικό.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

• 50ml Bulleit Bourbon whiskey

• 200ml tonic water

• 2 φέτες λεμονιού

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Γέμισε ένα ποτήρι Collins με πάγο. Πρόσθεσε 50ml Bulleit Bourbon whiskey και 200ml tonic water. Πέρασε το χείλος του ποτηριού με μια φέτα λεμόνι και στύψε την υπόλοιπη φέτα λεμόνι μέσα στο ποτήρι. Γαρνίρισε με μία ακόμα φέτα λεμόνι.

 

Όσο εσύ απολαμβάνεις το δικό σου Bulleit Bourbon Lemon & Tonic, ο Πάνος Κανατσούλης από το The Clumsies προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον μεγάλο παγκόσμιο τελικό του World Class στο Μεξικό. Μπορείς να ενημερώνεσαι από την σελίδα του World Class στο Facebook και το hashtag #worldclass2017 για όλα τα νεότερα.