ΠΟΤΟ

Η Cantina La Primavera γέμισε την πόλη μας τεκίλα και αγαύη

Το truck της Don Julio ολοκλήρωσε το tour του στην πόλη κι εμείς νοσταλγούμε ήδη τις στιγμές αγαύης και αγάπης που ζήσαμε κοντά του.

Πώς είναι ένα ωραίο ταξίδι στο εξωτερικό που έχεις πάει; Που κοιτάς φωτογραφίες και αναπολείς; Που βλέπεις βιντεάκια και σκέφτεσαι τι ωραία πέρασες; Κάπως έτσι νιώθουμε και για όσα ζήσαμε παρέα με την Cantina La Primavera στα bar της Αθήνας, των προαστίων και του Πειραιά που έκανε τη βόλτα της, τις περασμένες τρεις εβδομάδες. Μαζέψαμε εμπειρίες, εικόνες και υπέροχες αναμνήσεις που θα έρχονται στο μυαλό σε κάθε γουλιά που θα απολαμβάνουμε από την αγαπημένη τεκίλα Don Julio.

Η πρώτη premium τεκίλα στον κόσμο έφερε στην ζωή μας κάτι μοναδικό. Την ευκαιρία ουσιαστικά να ζήσουμε από κοντά μία απόλυτα μεξικάνικη εμπειρία. Η γαλάζια Chevy που συναντήσαμε στα 12 bar που περιόδευσε ήταν απλά το σύμβολο μίας συνολικότερης εμπειρίας. Αναμφισβήτητα ήταν και ο πρωταγωνιστής μιας και κορίτσια και αγόρια μαζεύοντας γύρω του για να φωτογραφηθούν, να ανεβάσουν stories και posts με το hashtag #donjuliocantina. Ήταν ο συνδετικός κρίκος με τον ίδιο τον Don Julio Gonzalez και την εποχή που δημιούργησε αυτή την τόσο ξεχωριστή τεκίλα, αλλάζοντας εμφατικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν και οι ίδιοι οι Μεξικανοί την τεκίλα.

 

Γύρω όμως από αυτό το truck συνέβαινε κάτι ακόμα πιο ουσιαστικό. Ο κόσμος που επισκεπτόταν την Cantina La Primavera, έπαιρνε μία πολύ καλή γεύση του τι σημαίνει να ζεις στο Μεξικό, τι σημαίνει να γιορτάζεις στο Μεξικό, τι σημαίνει να διασκεδάζεις στο Μεξικό. Και για αυτό φρόντιζαν οι άνθρωποι που έστηναν κάθε βράδυ αυτή τη γιορτή.

Φρόντιζαν οι bartender σε κάθε ξεχωριστό bar που επισκεπτόταν η Cantina La Primavera. Οι οποίοι με αγάπη για την τεκίλα Don Julio, έφτιαχναν τις δικές τους μοναδικές δημιουργίες cocktail με βάση την Don Julio Blanco, την Reposado ή την Añejo. Δοκιμάσαμε πολύ ωραία ποτά, ευφάνταστες γεύσεις και ιδέες. Δοκιμάσαμε κλασικά cocktail τεκίλας όπως η rosita ή η paloma, όλα με ένα twist που έκανε το κάθε cocktail μοναδικό. Δίπλα όμως στις δημιουργίες του κάθε bar, υπήρχε μια σταθερή αξία. H αγαπημένη Tommy’s Margarita, την οποία μπορεί ο καθένας να φτιάξει εύκολα στο σπίτι μόνος του με την αγαπημένη Don Julio τεκίλα, σιρόπι αγαύης και χυμό από φρέσκα lime.

Η Tommy’s Margarita είχε το ολόδικό της bar δίπλα στο truck και στο οποίο συναντούσες κάθε βράδυ τον ιδανικότερο άνθρωπο για να σου μιλήσει για τεκίλα, να σου μιλήσει για premium spirits και να σου δώσει να δοκιμάσεις την καλύτερη Tommy’s Margarita που έχεις πιει ποτέ, σερβιρισμένη στο ιδανικό μεξικάνικο ποτήρι. Η Άντζελα Μαριδάκη ήταν η ψυχή της Cantina La Primavera και σε μία από τις στάσεις, είχαμε την χαρά να έχουμε και μια σύντομη κουβέντα μαζί της.

 

Ένας άλλος άνθρωπος ο οποίος ήταν πάντα εκεί για τους φαν της Don Julio τεκίλα, ήταν και ο Same84. Αυτός ο φανταστικός τύπος, ο οποίος άφησε για μερικές εβδομάδες στην άκρη τις όποιες άλλες υποχρεώσεις του και αφιέρωσε το καλλιτεχνικό του ταλέντο σε καμβάδες, μπλουζάκια και άλλα μεξικάνικα memorabilia που μοιράζονταν στους επισκέπτες της Cantina La Primavera. Ώστε ο καθένας να έχει σπίτι του ένα αναμνηστικό όσων έζησε δίπλα στο truck.

#same84 #REBEL #donjuliocantina #donjulio #donjulioblanco #streetstyle #streetart

A post shared by Same Chris (@rebel_same84) on

 

Από τις 8 έως τις 24/09 το μοναδικό φορτηγό της Don Julio επισκέφτηκε δώδεκα bars: το Rockfellas στον Πειραιά, το Nalu στον Άλιμο, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στον Πειραιά, το Moorings στη Βουλιαγμένη, το Dodo’s στην Αγία Παρασκευή, το Mosaiko στη Γλυφάδα, το Μπελ Ρεϋ στο Κουκάκι, το Odori στο κέντρο της Αθήνας, το Bronco στην Κηφισιά, το Bookali στο Χολαργό, το Rumors στη Βουλιαγμένη και το Hide & Seek στο Χαλάνδρι.

 

Κι από κάθε μία από αυτές τις στάσεις κρατάμε ένα μόνο πράγμα. Το πάθος για αυθεντικές στιγμές. Όπως έλεγε κι ο Don Julio Gonzalez, «αν έχεις πάθος, τα έχεις όλα!»