ΠΟΤΟ

Μάθε να φτιάχνεις το σωστό Old Fashioned

Αυτή την εκδοχή του κλασικού αγαπημένου cocktail θα την λατρέψεις κι εσύ. Πολύ απλά γιατί η βάση του είναι το χαρισματικό Bulleit Bourbon.

Ζήσαμε για αρκετά χρόνια τις διάφορες παραλλαγές του Old Fashioned. Πειραματιστήκαμε με rye, περάσαμε σε σκωτσέζικα blends, δοκιμάσαμε το ρούμι πώς θα ανταποκρινόταν σε αυτή την πρόκληση και μπορούμε να πούμε ότι όλα τα παραπάνω λειτούργησαν εξαιρετικά. Αλλά τίποτα δεν είναι σαν την βασική ιδέα, τίποτα δεν ταιριάζει περισσότερο σε ένα Old Fashioned από ένα bourbon whiskey.

Σήμερα λοιπόν θα γνωρίσεις το Bulleit Bourbon Frontier Old Fashioned. Για να “ντύσεις” με αυτό χαλαρές βραδιές στο σπίτι με φίλους. Βραδιές αναμνήσεων και εξιστορήσεων. Βραδιές που δένουν τις παρέες και τις φέρνουν πιο κοντά. Η έντονη, αρωματική αίσθηση του πορτοκαλιού και το γλυκό bourbon απαιτούν ούτως ή άλλως να έχεις χρόνο για να τα απολαύσεις.

 

Είναι η ιδιαιτερότητα του Bulleit Bourbon η οποία το κάνει ιδανικό τόσο για ένα straight ποτό όσο και για να μπλεχτεί δημιουργικά σε ένα cocktail. Ένα whiskey το οποίο θα απολαύσεις ευχάριστα στο bar αλλά και το οποίο μπορείς άνετα να έχεις σπίτι για τις δικές σου δημιουργίες. Ακριβώς όπως το ονειρεύτηκε δηλαδή ο Tom Bulleit και μου το “εκμυστηρεύτηκε” σε μία συνέντευξη κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Τελικού του World Class. “Ήθελα απλά να φτιάξω ένα ωραίο Αμερικάνικο προϊόν σε καλή τιμή. Ένα προϊόν που θα μπορούσε να σταθεί στα μπαρ, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία και την ίδια στιγμή να είναι αρκετά οικονομικό ώστε να μπορεί ο καθένας να το πάρει σπίτι του”.

Πάρε λοιπόν κι εσύ το Bulleit Bourbon στο σπίτι σου και δημιούργησε μια υπέροχη βραδιά για εσένα και τους φίλους σου.

 

Προετοιμασία

1. Προσθέτουμε 50 ml Bulleit Bourbon, 10 ml σιρόπι ζάχαρης (από 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη διαλυμένη σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό) και 2 dashes Angostura bitters σε ένα ποτήρι.

2. Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.

3. Περνάμε 1 φλούδα πορτοκαλιού στο πάνω μέρος του ποτηριού και την χρησιμοποιούμε για γαρνίρισμα.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις σπασμένο πάγο για γαρνίρισμα, για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Αρκεί να αδειάσεις παγάκια σε ένα πλαστικό σακουλάκι και να χρησιμοποιήσεις έναν πλάστη για να τα σπάσεις.

Το twist φλούδας πορτοκαλιού δεν είναι μόνο για διακόσμηση. Είναι τα έλαια του φρούτου που βρίσκονται “παγιδευμένα” στη φλούδα και απελευθερώνουν ένα άρωμα πορτοκαλιού που αναδεικνύει τη γεύση εσπεριδοειδών. Οπότε φρόντισε να μην την αμελήσεις.

 

Όσο εσύ απολαμβάνεις τα cocktail σου παρέα με τους φίλους σου, το ελληνικό bartending community ετοιμάζεται πυρετωδώς για το judging phase του φετινού World Class. Τη στιγμή που θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν τις δημιουργίες τους και να διεκδικήσουν μία από τις 12 θέσεις του ελληνικού τελικού που χαρίζει το χρυσό εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό του World Class Bartender of the Year 2017 στο Mexico City. Ακολούθησε πιστά την σελίδα του World Class στο Facebook και το hashtag #worldclass2017 για τα νεότερα.