ΠΟΤΟ

Παγόδες, λίμνες και εξαιρετικά cocktail κρυμμένα στην Ιαπωνία

Συνεχίζουμε την περιπλάνησή μας στον πλανήτη μέσω των κατάλληλων ανθρώπων. Των World Class bartenders κάθε χώρας.

Η Ιαπωνία είναι απωθημένο πολλών Ελλήνων ως τουριστικός προορισμός. Και όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν κοντά της έχουν πάντα να διηγηθούν υπέροχες ιστορίες και εμπειρίες από μία χώρα που φροντίζει να κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά και τις απολαύσεις της. Όλοι μαγεύονται από τις εικόνες, τις μυρωδιές και τις γεύσεις ενός πολιτισμού τόσο αιρετικά διαφορετικού από τον δικό μας.

Ποιος όμως είναι ιδανικότερος για να συστήσει τις ομορφιές της χώρας αυτής από έναν άνθρωπο σαν τον Michito Kaneko, τον World Class Bartender of the Year 2015. Έναν bartender ο οποίος κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του παγκόσμιου bartending αναδεικνύοντας όσα μαγικά έχει η χώρα του να προσφέρει.

 

Δίνουμε λοιπόν τον λόγο στον Michito να μας μιλήσει για την Νάρα, μία συγκλονιστική πόλη της Ιαπωνίας.

“Η Νάρα είναι μία από τις παλιότερες πόλεις στην Ιαπωνία, και έχει δημιουργήσει κουλτούρα, τέχνη και θρησκεία ανά τους αιώνες. Υπάρχουν πολλά παλιά παραδοσιακά κτήρια, μικρά μαγαζιά και bar για να δείτε. Περιηγηθείτε στο Nara Park, που έχει πολλά ελάφια, επισκεφτείτε τους ναούς ή δείτε την πενταόροφη παγόδα, που στέκεται δίπλα στην Sarusawa-ike (λίμνη Sarusawa), και λέγεται ότι είναι μία από τις πιο όμορφες στην Ιαπωνία”

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

“Επισκεφτείτε τα τοπικά μαγαζιά στην Παλιά Πόλη Naramachi, στην οποία βρίσκεται ένα από τα παλιότερα μαγαζιά Κινέζικης φυτικής ιατρικής στην Ιαπωνία”.

ΤΙ ΝΑ ΦΑΤΕ

“Υπάρχουν πολλά ιδιαίτερα καφέ και εστιατόρια, όπως είναι το Osugi Sweets, ή εναλλακτικά, αν θέλετε κάτι πιο high-end, το Tsuruyoshi σερβίρει εξαιρετικό Ιαπωνικό kaiseki (παραδοσιακή κουζίνα)”.

ΤΙ ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ

“Επισκεφτείτε μας στο Lamp Bar για ένα ποτό”.

Αν θες να ανακαλύπτεις κι άλλα τέτοια υπέροχα μέρη στον κόσμο, ακολούθησε πιστά όσα δημοσιεύουμε στην κατηγορία World Class. Εν αναμονή βέβαια των εξελίξεων με όλες τις ελληνικές συμμετοχές στο World Class Bartender of the Year 2017 στο δρόμο προς τον ελληνικό τελικό και φυσικά τον μεγάλο παγκόσμιο τελικό στο Mexico City. Μπορείς να ενημερώνεσαι από την σελίδα του World Class στο Facebook και το hashtag #worldclass2017 για τα νεότερα.