ΠΟΤΟ

Τεκίλα σαν να μπαίνει η άνοιξη

Ένα υπέροχο cocktail για να προσφέρεις στην παρέα σου και να “ντύσει” με αρώματα και γεύση τα ανοιξιάτικα και τα καλοκαιρινά σου βράδια.

Η τεκίλα είναι ένα ποτό με lovers και haters. Στους πρώτους ανήκουν όσοι της έδωσαν μια ευκαιρία και την άφησαν να τους μαγέψει. Στους δεύτερους ανήκουν όσοι δεν έχουν τολμήσει να γνωρίσουν την τεκίλα για το εκστατικά φανταστικό ποτό που είναι και έχουν περιοριστεί σε μια κακή ανάμνηση από ένα σφηνάκι που ήπιαν ένα μεθυσμένο βράδυ.

Όντας περήφανος λάτρης της τεκίλα και συγκεκριμένα της Don Julio Blanco, ξέρω ότι αν αντιληφθείς την πλούσια γεύση της, θα είσαι έτοιμος για να την χρησιμοποιήσεις σαν βάση για πολλές από τις δημιουργίες σου. Από την αγαπημένη μου Paloma στην σημερινή μας πρόταση που είναι το “La Primavera”. Ένα ποτό με νότες λουλουδιών, ταιριαστό σε εκείνα τα βράδια που θα ανάψεις τη φωτιά στο μπάρμπεκιου και θα καλέσεις τους φίλους σου να φάτε. Για εκείνες τις νύχτες που θα σας βρουν στην βεράντα να λέτε ιστορίες απολαμβάνοντας το ποτό σας.

Δες πώς θα φέρεις την “primavera”, την Άνοιξη δηλαδή, στο ποτήρι σου.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

  • 300ml Don Julio Blanco tequila
  • 180ml λικέρ elderflower
  • 240ml φρεσκοστυμμένος χυμός lime
  • 360ml χυμός μήλο
  • 360ml χυμός αγγούρι
  • Φέτες αγγουριού
  • Φύλλα δυόσμου
  • Κλαράκια δυόσμου για γαρνίρισμα

 

Βήμα πρώτο: Γεμίστε μια κανάτα με πάγο.

Βήμα δεύτερο: Προσθέστε φέτες αγγουριού και φύλλα δυόσμου.

Βήμα τρίτο: Προσθέστε και ανακατέψτε 300ml Don Julio Blanco, 180ml λικέρ elderflower, 240ml φρεσκοστυμμένο χυμό lime, 360ml χυμό μήλο, και 360ml χυμό αγγούρι.

Βήμα τέταρτο: Σερβίρετε σε ποτήρια tumbler γεμάτα πάγο και γαρνίρετε με μια φέτα αγγουριού και ένα κλαράκι δυόσμου.

Τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού είναι ιδανικά για την οργάνωση πικ νικ, μπάρμπεκιου ή χαλαρών συγκεντρώσεων με φίλους, και αυτό το αναζωογονητικό ποτό με νότες λουλουδιών ταιριάζει ιδανικά σε αυτές τις περιστάσεις. Η λεπτή γεύση του elderflower συμπληρώνεται με μια νότα γλυκύτητας από την βάση της tequila και από τον χυμό μήλο, ενώ εξισορροπείται από το δροσερό αγγούρι. Γαρνίρετε με δυόσμο για το αναζωογονητικό του άρωμα, και σερβίρετε με τριμμένο πάγο για την αίσθηση τραγανής δροσιάς που προσφέρει.

Παρότι το ποτό είναι πολύ απλό στην προετοιμασία τους (πέρα από το ανακάτεμα δεν έχει πολλά βήματα), είναι καλό να έχετε υπόψην ότι θα χρειαστείτε αποχυμωτή για να πετύχετε τη σωστή υφή για το χυμό αγγούρι. Αν χρησιμοποιήσετε blender, θα έχετε αρκετά πιο πηχτό αποτέλεσμα, και η υφή του δεν θα είναι ομοιόμορφη – οι καλεσμένοι σας μάλλον δεν θα το εκτιμήσουν αν βρίσκουν κομματάκια από αγγούρι μέσα στο ποτό τους. Αν δεν έχετε πρόσβαση σε αποχυμωτή ή αν δεν σχεδιάζετε να αποκτήσετε, υπάρχει εναλλακτική μέθοδος: χρησιμοποιήστε blender για να πολτοποιήσετε το αγγούρι, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρεαστεί, και μετά περάστε το μείγμα μέσα από μουσελίνα ή τούλι για να βγει το υγρό. Είναι λίγο απαιτητική διαδικασία, αλλά θα έχει σίγουρο αποτέλεσμα.

 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να σερβίρετε αυτό το ποτό. Προσθέστε ένα κλαράκι δυόσμου και μια φέτα αγγούρι για γαρνίρισμα, ή αν θέλετε κάτι πιο δημιουργικό, χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να κόψετε μακριές κορδέλες από αγγούρι. Είτε για να τις τυλίξετε γύρω από τη βάση του δυόσμου ή να τις ρίξετε κατευθείαν μέσα στο ποτό.

Δεν χρειάζεται τρομερή προσπάθεια για να έχετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σας ποτά επιπέδου World Class. Γι’ αυτό κι εμείς προσπαθούμε με αυτά τα κείμενα και τις διάφορες συμβουλές που δίνουμε κατά καιρούς, να αφυπνίσουμε τον “bartender” που έχει ο καθένας μας μέσα του και να μάθουμε από τους καλύτερους.

Όσον αφορά το World Class, είμαστε σε φάση αναμονής των ονομάτων των φιναλίστ του Ελληνικού τελικού World Class Bartender of the Year 2017. Μπορείς να ενημερώνεσαι από την σελίδα του World Class στο Facebook και το hashtag #worldclass2017 για τα νεότερα.