ΠΟΤΟ

Το daquiri είναι το ποτό του καλοκαιριού σου

Μία World Class πρόταση που θα κάνει τους επόμενους μήνες πιο γευστικούς και διασκεδαστικούς για εσένα και την παρέα σου. Zacapa Rum Daiquiri.

Υπάρχουν ποτά σε αυτή τη ζωή τα οποία τα μαθαίνεις με την πρώτη γιατί είναι στη μόδα, τα προτιμούν οι φίλοι σου ή τα αγαπά παροδικά η αγορά. Υπάρχουν όμως και κάποια ποτά που είναι όχι απλά διαχρονικά αλλά ανήκουν στο πάνθεον των cocktail. Το daiquiri είναι ένα από αυτά και το Zacapa Rum Daiquiri που σου προτείνουμε να φτιάξεις είναι η αποθέωσή του.

Ποιο είναι το μαγικό στην περίπτωσή του; Ότι μιλάμε για ένα πολύ απλό cocktail, μιλάμε για την απόλυτη ισσοροπία και γεύση. Ένας απλός συνδυασμός από ρούμι, σιρόπι ζάχαρης και lime, ιδανικός αν θες να έχεις στο μυαλό σου ηλιόλουστες παραλίες. Οι χαλαρές καλοκαιρινές συγκεντρώσεις με φίλους θα είναι η τέλεια δικαιολογία για να το δοκιμάσεις και να το προσφέρεις.

Μην μπερδεύεσαι. Daiquiri δεν είναι μόνο εκείνα τα φανταχτερά χρωματιστά ποτά που θα βρεις σε πολλά bar και εστιατόρια. Αυτή η κλασική συνταγή είναι διαφορετική από το ζαχαρώδες ποτό που μπορεί να έχεις συνηθίσει αλλά για έναν λάτρη των World Class γεύσεων, είναι η ιδανική.

 

Είναι σημαντικό το ανακάτεμα να είναι λίγο: έτσι διατηρείται μια απλή ισορροπία μεταξύ της βάσης από δυνατό ρπούμι, σε συνδυασμό με γλυκό σιρόπι ζάχαρης και όξινο lime, με κάθε γεύση να λειτουργεί αρμονικά.

Θα χρειαστεί να εξοικειωθείς πρώτα με τη χρήση του shaker αν σχεδιάζεις να φτιάξεις αυτό το ποτό, αλλά μην ανησυχείς αν δεν έχεις. Ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά θα λειτουργήσει μια χαρά. Τα καλά νεά είναι ότι αυτό είναι το μόνο εμπόδιο που μπορεί να συναντήσεις, καθώς η συνταγή είναι μια απλή υπόθεση ανακατέματος των υλικών και σουρώματος. Αν δεν έχεις ποτήρι coupe για να το σερβίρεις, οποιοδήποτε κολωνάτο ποτήρι κάνει (αν και δεν θα είναι τόσο παραδοσιακό).

Αν αισθάνεσαι πιο περιπετειώδης, μπορείς να αποπειραθείς να φτιάξεις το δικό σου σιρόπι ζάχαρης. Προσθέτεις δύο φλιτζάνια ζάχαρη και ένα φλιτζάνι νερό σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύεις έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη (προσέχοντας το μείγμα να μην βράσει). Το αφήνεις να κρυώσει και μετά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στα ποτά σου και να φυλάξεις το υπόλοιπο στο ψυγείο.

Θα χρειαστείς:

• 45ml Zacapa Rum

• 20ml φρεσκοστυμμένος χυμός lime

• 10ml σιρόπι ζάχαρης

• 1 lime (για το twist)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Προσθέτεις 45ml Zacapa Rum, 20ml φρεσκοστυμμένο χυμό lime, 10ml σιρόπι ζάχαρης και πάγο σε ένα shaker.

Ανακατεύεις καλά.

Περνάς το μείγμα από σουρωτήρι μέσα σε ένα ποτήρι coupe.

Γαρνίρεις με ένα twist από lime (προαιρετικά)

 

Extra tip: Αν θέλεις να δροσιστείς πραγματικά, μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις ένα Frozen Daiquiri. Απλά προσθέτεις όλα τα συστατικά σε ένα blender, προσθέτεις πάγο και χτυπάς το μείγμα μέχρι να πολτοποιηθεί.

Μείνε πιστός στην στήλη για νέα World Class μαθήματα και συνταγές. Οι 12 φιναλίστ του φετινού World Class Bartender of the Year ανακοινώθηκαν και πλέον είμαστε πανέτοιμοι για τον ελληνικό τελικό του Μαίου. Μπορείς να ενημερώνεσαι από την σελίδα του World Class στο Facebook και το hashtag #worldclass2017 για όλα τα νεότερα.