ΠΟΤΟ

Το ιδανικό Gin & Tonic θέλει τρόπο

Συνεχίζουμε τα μαθήματα Fine Drinking με τις ευλογίες των World Class bartenders. Όχι άλλα κακά gin tonic αδέρφια.

Λένε ότι οι “ειδικοί” κρίνονται στα απλά. Γι’ αυτό και όποιον κριτή σε World Class επίπεδο κι αν ρωτήσεις για το πώς θα κρίνει έναν bartender, θα σου πει ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρει να φτιάχνει εύκολα και ιδανικά είναι ένα Gin & Tonic. Γιατί αν δεν ξέρει να κάνει καλά κάτι φαινομενικά απλό, τότε πώς θα κάνει τα πλέον σύνθετα.

Το τέλειο Gin & Tonic όπως κάθε ποτό, long drink ή cocktail χρειάζεται τη δική του ισορροπία και τις δικές του σωστές αναλογίες για να πετύχει. Πριν από όλα όμως χρειάζεται και το καλύτερο gin το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο World Class οι bartenders χρησιμοποιούν μόνο το Tanqueray No. TEN. Δεν είναι τυχαίο ότι δίνει το όνομά του και στο καλύτερο Gin & Tonic, το Tanqueray No. TEN Gin & Tonic.

Δεν θα σου πάρει πάνω από 1 λεπτό να το ετοιμάσεις για την παρέα σου και θα σου χαρίσει τα χαμόγελα όσων βρίσκονται εκεί.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

50ml Tanqueray No. TEN gin

200ml premium tonic water

Μια φέτα ροζ grapefruit

ΜΕΘΟΔΟΣ

1. Γεμίστε ένα ποτήρι Copa με παγάκια

2. Ανακατέψτε το Tanqueray No. TEN gin και το tonic water

3. Γαρνίρετε με μια φέτα ροζ grapefruit

 

ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ

Το Gin and Tonic δεν είναι κλασικό για το τίποτα – είναι φρέσκο, απλό και ταιριάζει με όλα, από βραδιές με φίλους έως καλοκαιρινά μπάρμπεκιου με την οικογένεια.

MIXER

Το mixer έχει σημασία όταν ένα ποτό είναι τόσο απλό όπως αυτό, οπότε σιγουρευτείτε ότι θα χρησιμοποιήσετε tonic πολύ καλής ποιότητας.

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Αλλάξτε το συνηθισμένο γαρνίρισμα με lime για μια φέτα ροζ grapefruit που θα προσφέρει μια γλυκόπικρη γεύση που ταιριάζει πολύ καλά με τις γεύσεις του Tanqueray No. TEN gin.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Μπορείτε να αλλάξετε το γαρνίρισμα για να συμπληρωθούν καλύτερα τα αρώματα του gin, οπότε πειραματιστείτε με διαφορετικά εσπεριδοειδή για να βρείτε ποιο λειτουργεί καλύτερα.

Αν θες να μαθαίνεις κι άλλα μυστικά για τον κόσμο των long drinks και τω cocktail, ακολούθησε πιστά όσα δημοσιεύουμε στην κατηγορία World Class. Εν αναμονή βέβαια των εξελίξεων με όλες τις ελληνικές συμμετοχές στο World Class Bartender of the Year 2017 στο δρόμο προς τον ελληνικό τελικό και φυσικά τον μεγάλο παγκόσμιο τελικό στο Mexico City. Μπορείς να ενημερώνεσαι από την σελίδα του World Class στο Facebook και το hashtag #worldclass2017 για τα νεότερα.