ΠΟΤΟ

Το Τελ Αβίβ είναι ο επόμενός σου προορισμός

Ο Ariel Leizgold και το World Class μάς κάνουν μια σύντομη ξενάγηση σε μία πόλη μυστηρίων, θαυμάτων και ασυμβίβαστης διασκέδασης.

Ήρεμη δύναμη. Αυτό μου ήρθε στο μυαλό όταν συνάντησα για πρώτη φορά τον Ariel Leizgold στον περυσινό ελληνικό τελικό του World Class. Εκεί βέβαια έπρεπε να είναι μετρημένος και σοβαρός για να αξιολογήσει τις προσπάθειες των Ελλήνων φιναλίστ που οδήγησαν στην νίκη του Αλέξη Σιμωνίδη και το ταξίδι του στο Miami. Γιατί κατά τα άλλα ο Leizgold είναι ένας απίστευτα χαμογελαστός άνθρωπος, γεμάτος ενέργεια και όρεξη για δημιουργία. Κάτι που θα καταλάβεις από το πρώτο δευτερόλεπτο που θα βρεθείς στο bar Bellboy εντός του ξενοδοχείου Berdichevsky στο Τελ Αβίβ.

Ο νικητής του World Class 2015 για τη χώρα του Ισραήλ, ο ιδανικότερος άνθρωπος για να μιλήσει για αυτή την πόλη, ανέλαβε να μας ξεναγήσει σε αυτή. Σε μία πόλη που πριν λίγα χρόνια δεν φανταζόσουν ότι θα μπορούσε να αποτελεί τουριστική ατραξιόν αλλά πλέον μαγεύει κάθε έναν που θα χαθεί στα στενά της και θα γνωρίσει το πολύ ζωντανό bar community που έχει.

 

Πάμε να δούμε όμως τι μας είπε ο Ariel για την πόλη του και τι μας συμβούλευσε να κάνουμε εκεί.

“Αγαπώ το Τελ Αβίβ γιατί είναι πραγματικά ένα συνονθύλευμα από κουλτούρες, και ένα διεθνές επίκεντρο ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Μπορείτε να βρείτε μια εκλεκτική γκάμα από καταπληκτική κουζίνα, μουσική, τέχνη και αρχιτεκτονική – που χαρακτηρίζονται από τον δικό μας μοναδικό Μεσογειακό τρόπο. Περπατήστε την Neve Tzedek, την πρώτη και παλιότερη γειτονιά της πόλης, όπου μπορείτε να εξερευνήσετε την αρχιτεκτονική, τις γκαλερί και τα μικρά καφέ, ή να απολαύσετε Ισραηλινό street food, για παράδειγμα ένα sabich (ένα σάντουιτς με ψωμί πίτα, βραστό αυγό και μελιτζάνα) ή ένα φαλάφελ. Είναι μοναδική στον κόσμό”.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Για πάρτι αργά τη νύχτα, επισκεφτείτε το Radio – ένα mini-club με φιλική ατμόσφαιρα που είναι ανοιχτό μέχρι αργά.

ΤΙ ΝΑ ΦΑΤΕ

Ένα πολύ καλό μαγαζί γαι street food είναι το Hakosem (Ο Μάγος) στη γωνία της οδού King George, ή δοκιμάστε τοπικά Ισπανικά/Ισραηλινά tapas στην Cerveceria.

ΤΙ ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ

Να μας επισκεφτείτε οπωσδήποτε στο Bellboy για μια ψαγμένη, διασκεδαστική βραδιά γεμάτη cocktails και περιπέτειες!  Ή κατευθυνθείτε προς το 223, το πρώτο και παλιότερο cocktail bar του Ισραήλ, για το happy hour τους.

Αν θες να ανακαλύπτεις κι άλλα τέτοια υπέροχα μέρη στον κόσμο, ακολούθησε πιστά όσα δημοσιεύουμε στην κατηγορία World Class. Εν αναμονή βέβαια των εξελίξεων με όλες τις ελληνικές συμμετοχές στο World Class Bartender of the Year 2017 στο δρόμο προς τον ελληνικό τελικό και φυσικά τον μεγάλο παγκόσμιο τελικό στο Mexico City. Μπορείς να ενημερώνεσαι από την σελίδα του World Class στο Facebook και το hashtag #worldclass2017 για τα νεότερα.