ΠΟΤΟ

Κορυφαίοι bartenders ακονίζουν τα σέηκερ τους και ετοιμάζονται για τον διαγωνισμό της χρονιάς

Ο Ελληνικός Ημιτελικός του Bacardi Legacy Coctail Competition θα διεξαχθεί στις 15/11 στο Θέατρο Εμπορικόν.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός BACARDI Legacy Cocktail Competition συγκεντρώνει ορισμένους από τους  κορυφαίους bartenders στον κόσμο και τους καλεί να ανταποκριθούν στην απόλυτη πρόκληση, να δημιουργήσουν ένα κλασικό cocktail με διάρκεια στο χρόνο.

Οι φετινές συμμετοχές για τον ημιτελικό ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και οι 11 bartenders που ξεχώρισαν –λόγω ισοψηφίας – προέρχονται από διάφορα σημεία της Ελλάδας και εργάζονται σε κορυφαία bars:

Αντώνης Μαντζαρίδης (Theory, Χαλάνδρι)

Πέτρος Μυτιληναίος (Che Cocina y Barra Sudamericana, Πειραιάς)

Τίνα Σάρδης (Μωσαϊκό, Γλυφάδα)

Αντώνης Τσακίρης (Φάμπρικα, Δράμα)

Παναγιώτης Αγγέλου (Sissitio, Ρόδος)

Steve Ajulo (Odori Vermuteria di Atene, Αθήνα)

Κωνσταντίνος Δελχάς (Bankjob, Αθήνα)

Αναστάσιος Καραφουλίδης (Old dog,  Νέα Φιλαδέλφεια)

Αγάπη Πετροπούλου (A for Athens, Αθήνα)

Λουκάς Δούρος (Sea side, Σαντορίνη)

Γιώργος Συντυχάκης (Χάλαβρο, Ηράκλειο)

Οι κριτές που κατέληξαν στους παραπάνω έντεκα φιναλίστ του ημιτελικού, και θα αναδείξουν τους τρείς πιο υποσχόμενους bartenders για την Ελλάδα, είναι οι: Bar Shira από το Imperial Craft cocktail bar στο Tel Aviv, η Laura Marnich από το Zuma στο Dubai και ο Ντίνος Κωνσταντινίδης  από το Lost & Found Drinkery στην Κύπρο. Ο διαγωνισμός  θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στο θέατρο ‘Εμπορικόν’ και οι τρείς πιο υποσχόμενοι Έλληνες bartenders θα διαγωνιστούν στον τελικό που θα συνδιοργανωθεί από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, το Φεβρουάριο, στην Αθήνα.

 

Ο νικητής του τελικού θα διαγωνιστεί πλέον με τους καλύτερους του κόσμου τον Απρίλιο στο Μεξικό. Εμείς από την πλευρά μας ανυπομονούμε για το καινούργιο cocktail, που σίγουρα θα μπει στη λίστα των διαχρονικά αγαπημένων μας!