ΤΑΞΙΔΙ

Μια αξέχαστη βόλτα στη Ρώμη

Όσες φορές κι αν έχεις πάει στη Ρώμη, κάτι από την 'Αιώνια πόλη' θα έχει μείνει για να δεις την επόμενη.

Με βροχή και λίγο κρύο, όπως τώρα που πήγα ή με ήλιο και ζέστη, μια βόλτα στη Ρώμη σε αποζημιώνει σε μέγιστο βαθμό. Έμεινα κοντά στο Βατικανό, το οποίο έχω επισκεφθεί κι άλλες φορές και σας προτείνω αν πάτε, να ανεβείτε ψηλά και να σταθείτε πίσω από τον Χριστό και τους 12 Αποστόλους για να θαυμάσετε την πόλη στα πόδια σας.

Διαβάστε περισσότερα

Άμστερνταμ: Άλλο ένα ταξίδι ή εμπειρία ζωής;

Στον πηγαιμό για τη πόλη της αμαρτίας, μην ξεχάσεις να μυρίσεις τις τουλίπες.

Η ιστορία λέει ότι η πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ, ιδρύθηκε το 1275 από δύο ψαράδες και το σκύλο τους. Σήμερα το Άμστερνταμ, γνωστό για τη σκοτεινή του πλευρά και όχι μόνο, αποτελεί must προορισμό.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα 24ωρο στη Ζυρίχη γεμάτο (κρύο) τσάι και συμπάθεια

Ένα ταξίδι αστραπή στην Ελβετία για να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο που ήρθε σε όλη την Ευρώπη.

Τα press trips είναι ένα από τα πολύ ωραία κομμάτια της δουλειάς του δημοσιογράφου, απλά - δυστυχώς - κρατάει λίγο. Έτσι η επίσκεψή μου στη Ζυρίχη θα είχε διάρκεια ακριβώς 24 ώρες. Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί βρέθηκα στο αεροδρόμιο του οικονομικού και πολιτιστικού κέντρου της Ελβετίας, εκεί απ' όπου θα αναχωρούσα στις 11 ακριβώς της επομένης για να επιστρέψω στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

Το νησί που δεν θα καταφέρεις να πας ποτέ

Ένα μέρος με ανθρώπους που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τη φωτιά.

Δεν θα καταφέρεις να πας ποτέ στο συγκεκριμένοι νησί όχι γιατί δεν είναι προσβάσιμο, αλλά γιατί δεν θα σε αφήσει η κυβέρνηση της χώρας στην οποία ανήκει να το επισκεφτείς. Βέβαια, αν διαβάσεις το κείμενο που ακολουθεί δεν θα θες να πας από μόνος σου.

Διαβάστε περισσότερα

Στα Τρίκαλα Κορινθίας δεν θα βαρεθείς δευτερόλεπτο!

Δραστηριότητες για όλους, πανέμορφα τοπία, φιλόξενοι κάτοικοι. Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι το μέρος που θες να αποδράσεις.

Δραστηριότητες για όλους, πανέμορφα τοπία, φιλόξενοι κάτοικοι. Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι το μέρος που θες να αποδράσεις!

Διαβάστε περισσότερα

Στην Ιρλανδία μάθαμε από πού βγαίνει η λέξη whiskey

Μπήκαμε στα άδυτα του Tullamore D.E.W., του whiskey που εκφράζει την αυθεντικότητα της ιρλανδικής ψυχής.

''Στην Ιρλανδία πιστεύουμε σε νεράιδες και καλικάντζαρους. Το μόνο που χρειάζεται για να πιστέψετε κι εσείς, είναι να πιείτε λιγάκι παραπάνω''. Αυτή ήταν μία από τις πρώτες ατάκες του Κάλβιν, του οδηγού-ξεναγού που μάς υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου. Τρεις μέρες αργότερα, είχαμε πιστέψει κι εμείς.

Διαβάστε περισσότερα

Δεκέμβρης στα Δωδεκάνησα: θλίψη και μαγεία

Ένα οδοιπορικό του Μένιου Σακελλαρόπουλου από τη Ρόδο με τα παιδιά του Λάνσελοτ ως την Πάτμο που μυρίζει δόξα και ιστορία.

Η πάλη τους ήταν τόσο δυνατή που έκοβε την ανάσα, κάνοντας τα πετεινά τ’ ουρανού και τα ψαροπούλια να τρέχουν να κρυφτούν για να μη μπλέξουν. Βροντούσε ο ουρανός κι έβγαζε στην επίθεση τα μαύρα του σύννεφα, που απειλούσαν με γενική επέλαση. Κι η θάλασσα απαντούσε με δυνατό βουητό, στέλνοντας τα κύματα να χορέψουν έναν πολεμικό χορό.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Σινεμά

10 φανταστικές λεπτομέρειες που δεν πρόσεξες όταν είδες το ‘Wonder Woman’

Είδαμε και σκαλίσαμε την ταινία της περσινής χρονιάς από τη βολή του σπιτιού μας.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.