ΤΑΞΙΔΙ

Είναι δύσκολο να παραμείνεις Barcelona, αν πατήσεις το πόδι σου στο Μπερναμπέου

Ένας συντάκτης μας έζησε τρεις μέρες μέσα στο στάδιο της Real και αλλαξοπίστησε.

H NIVEA MEN με κάποιο μαγικό τρόπο έμαθε ότι είχα 6 χρόνια να βγω απ’ την Ελλάδα, με λυπήθηκε και είπε ‘ας στείλουμε το παιδί στη Μαδρίτη, κρίμα είναι, να ζήσει κι αυτό από κοντά την εμπειρία της Real, του Μπερναμπέου και γενικά μιας μαγικής πόλης’.

Ωστόσο, εκτός απ’ τη NIVEA MEN με λυπήθηκε ΚΑΙ ο Θεός φίλε μου και για παρέα μου έστειλε -εντελώς τυχαία- 3 φίλους από διάφορες φάσεις της ζωής μου, που τώρα τυχαίνει να δουλεύουμε σε διαφορετικά sites, αλλά σε αυτήν την αποστολή ήμασταν μαζί. Και για μένα που δεν πήγα πενταήμερη επειδή διάβαζα (ντρέπομαι γι’ αυτό, αλλά δεν κρύβομαι, το βλέπεις) το ταξίδι αυτό ήταν σαν μία ονειρική μίνι πενταήμερη, συμπυκνωμένη σε τρεις μέρες. Καθόλου άσχημα, λοιπόν.

Οπότε το ερώτημα για μένα ήταν: από ψιλοαδιάφορος με το ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά ‘από μικρό παιδί Barca, γιατί έτσι με έμαθε ο μεγάλος ξάδερφος’, θα μπορούσα να ‘αλλαξοπιστήσω’; Θα μπορούσα να λέω ‘στην Ελλάδα είμαι ΑΕΚ και στην Ισπανία είμαι Real’; Χμ…

1η μέρα

Το παρεάκι είναι αυτό της παρακάτω photo, δεν θα σας πω ποιος είναι ποιος, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή η photo τραβήχτηκε.

Ήταν, λοιπόν, μεσημεράκι Σαββάτου, λίγο πριν το ματς Real Μαδρίτης – Μάλαγα και βρισκόμασταν μεταξύ των οπαδών και των δύο ομάδων πίσω από το Μπερναμπέου. Ανάμεσα λοιπόν σε διασταυρώμενα πυρά φιλικών χαιρετισμών στα ισπανικά και τσουγκρίσματος μπίρας από φιλάθλους με διαφορετικά κασκόλ,  αποτυπώθηκε αυτή η στιγμή… ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΠΑΝΤΟΥ. Χωρίς πλάκα τώρα, μπορείς να φανταστείς ποτέ τους φιλάθλους δύο οποιαδήποτε ομάδων της σούπερ Λίγκας να αράζουν παρέα λίγο πριν το ματς των ομάδων τους και να διασκεδάζουν; Ε, λοιπόν, εμείς το είδαμε και το καταζηλέψαμε.

Πάμε στο Μπερναμπέου τώρα.

Ναός. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις το δέος που σε πιάνει όταν στρογγυλοκάθεσαι στην κορυφή του γηπέδου και βλέπεις από κάτω σου την κοφτή και απότομη ‘κατηφόρα’ από κεφάλια και κασκόλ, που οδηγεί στον αγωνιστικό χώρο. Θέλεις αρκετή ώρα για να συνηθίσεις το μέρος, την ατμόσφαιρα και φυσικά την ιδέα ότι αυτοί που κάνουν προθέρμανση μπροστά σου, είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους παίκτες αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Μαγεία.

Btw, ωραίο το ματς, αμφίρροπο, με τη Μάλαγα να μη φοβάται και να παίζει ανοικτά, αλλά τελικά να υποτάσσεται στη μοίρα της και να χάνει με 3-2. Μίτσελ και Ρομπέρτο έδιναν και λίγο ‘ελληνικό’ χρώμα στον αγώνα. Είναι ωραίο να βλέπεις ότι όποιος περνάει απ’ τα μέρη μας δεν τον τρώει το μαύρο σκοτάδι.

Ξενοδοχείο μετά και καπάκι βόλτα σε κοντινό εστιατόριο. Η πρώτη μέρα έφυγε και το σκορ στο μυαλό μου έγραφε ήδη ‘7-0’. Νικάμε.

Ημέρα 2η

Την Κυριακή η NIVEA MEN μας πρόσφερε δωρεάν το tour του γηπέδου, κάτι που μπορεί να ακούγεται πολύ ξένο σε εμάς, αλλά για τους Μαδριλένους είναι ο λόγος που κάθε χρόνο φιλοξενούν ορδές προσκυνητών από όλον τον πλανήτη. Και όταν λέμε tour δεν εννοούμε μόνο να κάτσουμε στον πάγκο της ομάδας ή να χαζέψουμε τα αποδυτήρια (το οποίο είναι και από μόνο του ΕΠΟΣ), αλλά κυρίως να περπατήσουμε το αδιανόητα μαγευτικό μουσείο που είναι στημένο μέσα στις εγκαταστάσεις του. Μιλάμε για μία βόλτα από τρόπαιο σε τρόπαιο και ανάμεσα σε ανεκτίμητα memorabilia μεγάλων μορφών της ιστορίας της Real, που θα σε κάνουν να θες να κατασκηνώσεις εκεί μέσα όλο το βράδυ.

 Το ‘βλεπα και σκεφτόμουν ‘φαντάσου να γυριζόταν εδώ το ‘Μια νύχτα στο μουσείο’, τι μορφές και τι στιγμές θα ζωντάνευαν για τον τυχερό Ισπανό Μπεν Στίλερ που θα δούλευε εκεί ως νυχτοφύλακας. Όνειρο.

Στη συνέχεια, μας ανέβασαν σε ένα tour bus και μας γύρισαν όλη τη Μαδρίτη, σε ένα μίνι ταξιδάκι που κράτησε κοντά στη μιάμιση ωρίτσα σε κανονικό χρόνο και σε κάτι αιώνες σε φανταστικό… Γιατί οι πλατείες, τα αγάλματα και τα κτίρια της Μαδρίτης, δεν γνωρίζουν από λεπτά, ώρες και ημέρες, δεν γνωρίζουν από τον δικό μας χρόνο, μόνο τον αιώνιο χρόνο που ντύνει θρύλους και ιστορίες που δεν χορταίνεις να ακούς.

Μη λέμε τα ίδια για το βράδυ. Φαγητό και μετά μπόλικος χορός σε μπαράκι (από τους Ισπανούς, γιατί εμείς οι Ελληνάρες απλώς καθόμασταν σε μια μπάρα με το ποτό μας). Αλήθεια, χορεύουν πολύ εκεί, ωραίοι τύποι (και κυρίως τύπισσες). Μπράβο τους.

Ημέρα 3η

Η τρίτη μέρα ήταν η μεγάλη μέρα για τη NIVEA MEN και τη Real Μαδρίτης καθώς ανακοίνωσαν την επέκταση της επιτυχημένης συνεργασίας τους για 5 ακόμα χρόνια. Για μας, πέρα απ’ το γεγονός ότι γίναμε μάρτυρες αυτής της ιστορικής συμφωνίας και είδαμε τον πρόεδρο της Real, Florentino Pérez Rodriguez να δίνει τα χέρια με τον Πρόεδρο της Beiersdorf, Stefan F. Heidenreich, η μαγεία ήταν και αλλού.

Το όλο event έλαβε χώρα στο pressroom του Μπερναμπέου, εκεί που κατά καιρούς έχουν γίνει ανακοινώσεις που συγκλόνισαν τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Α και ευχαριστούμε και για τα ποτά μετά… Όσο για την 3D εμπειρία να βρεθείς ανάμεσα στους παίκτες της ομάδας, λίγο πριν μπουν στον αγωνιστικό χώρο, και να τους δεις ‘ζωντανούς’ μπροστά σου, δεν θα πω πολλά γιατί θα με μισήσεις ακόμα περισσότερο.

(34άρων χρονών άνθρωπος)

Η υπόλοιπη ημέρα ήταν ελεύθερη και έτσι βρήκαμε (ξανά) την ευκαιρία να γυρίσουμε την πόλη, την Plaza Colon και την Puerta del Sol, την πανέμορφη plaza Mayor (πλατείες αναφέρω τόση ώρα, ε), το Βασιλικό Παλάτι και όλα αυτά που την καθιστούν μία από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο. Ειδικά αυτήν την περίοδο που τα πάντα λάμπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων, είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το βασανιστήριο του εγχώριου ρεβεγιόν.

Real Μαδρίτης, σε αγαπώ πλέον.

(Ναι, τόσο εύκολα εξαγοράζεται η αγάπη μου).