ΤΑΞΙΔΙ

Μόσχα: Η Επανάσταση στη διασκέδαση

To 18-24 Travel προσθέτει τον δημοφιλή προορισμό στην γκάμα του και σου δίνει ιδανικές λύσεις για να βρεθείς στην Κόκκινη πόλη.

Η μεγαλύτερη χώρα στο κόσμο, η Ρωσία, είναι λογικό να προσφέρει τα πάντα. Από ιστορικές πόλεις-μνημεία μέχρι ειδυλλιακά τοπία. Και όλα αυτά φυσικά εμποτισμένα με λίγη βότκα. Καλά ίσως και όχι τόσο λίγη. Νούμερο ένα προορισμός σε αυτό το αχανές υπερπέραν αποτελεί φυσικά η πρωτεύουσα της χώρας, η μεγαλοπρεπής Μόσχα. Ένας ιδανικός προορισμός όχι μόνο για το χειμώνα αλλά και για τους υπόλοιπους μήνες. Τώρα με ένα απλό κλικ μπορείς και εσύ να βρεις το ιδανικό πακέτο ολοκληρωμένων  διακοπών και να βρεθείς από την άνεση του σπιτιού σου στην Κόκκινη πλατεία φωνάζοντας: Στη Μόσχα αδελφές μου, στη Μόσχα!

Η καρδιά της πόλης συνεχίζει να χτυπάει δυνατά

> Το Κρεμλίνο της Μόσχας αποτελεί το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Το τέως φρούριο της πόλης, είναι η σημερινή κατοικία του προέδρου της χώρας και αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς αφού το εξωτερικό τείχος του και οι 20 πύργοι που το οχυρώνουν αποτέλεσαν πρότυπο για τη δημιουργία άλλων Κρεμλίνων σε ρωσικές πόλεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως μια ματιά αρκεί για να αποτυπωθεί στη μνήμη σου για πάντα.

> Παραδοσιακά, κέντρο της Μόσχας, της Ρωσίας και της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας θεωρείται η Κόκκινη Πλατεία. Από την πλατεία αυτή ξεκινούν αρκετοί κεντρικοί δρόμοι, ενώ περικλείεται από αρκετά όμορφα αξιοθέατα που αξίζει κανείς να δει.

> Την Κόκκινη Πλατεία περιβάλλουν και δύο εξίσου σημαντικά μνημεία. Το Μαυσωλείο του Λένιν και ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου.

> Στη δυτική πλευρά της πλατείας στο Μαυσωλείο βρίσκεται το πτώμα του ηγέτη της Ρώσικης Επανάστασης, Βλαντιμίρ Λένιν, όπου μπορείς να το επισκεφτείς, με προσοχή όμως, μιας και δεν επιτρέπεται να βγάλεις φωτογραφίες.

> Στη νότια πλευρά της πλατείας ξεπροβάλλει και το σύμβολο της Ρωσίας, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου. Ίσως και από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές εκκλησίες που θα συναντήσεις ποτέ. Αποτυπώνει τη μοναδική αυτή αρχιτεκτονική της χώρας με ένα κονφούζιο χρωμάτων, σχημάτων και μοτίβων. Ένα αριστούργημα που θα σε κάνει να μην πιστεύεις στα μάτια σου αφού ο μύθος λέει ότι ο Ιβάν ο Τρομερός μετά τη κατασκευή της, τύφλωσε τους αρχιτέκτονες ώστε να μην μπορέσουν να ξαναχτίσουν ποτέ κάτι παρόμοιο!

> Λιγότερο γνωστό αξιοθέατο αλλά εξίσου μαγευτικό το Izmailovo Kremlin, στην ομώνυμη περιοχή θα σε γοητεύσει. Η βόρεια πλευρά της πόλης θα σε μεταφέρει στην χώρα των θαυμάτων με ένα πολύχρωμο Κρεμλίνο βγαλμένο από παραμύθι.

Όταν πέφτει ο ήλιος η διάθεση ανεβαίνει

Στη Ρωσία λένε ότι δεν χρειάζεται να ψάξεις να βρεις τη διασκέδαση σε βρίσκει αυτή! Και όσο για τις επιλογές σου είναι αμέτρητες.

> Propaganda Moscow: Σταθερή αξία πάνω από 20 χρόνια φημίζεται για το Thursday Night Fever. Ο χώρος είναι ίδιος με τότε, αλλά η γενιά που το πλημμυρίζει καινούρια. Κάνε μία στάση και θα με θυμηθείς.

> Duran Bar: Κάποιοι λένε ότι πέρασαν οι ένδοξες μέρες του. Εγώ πάλι λέω σου οτι μια επίσκεψη εκεί θα σε πείσει πως το πάρτι δεν σταματά ποτέ όσα χρόνια και αν περάσουν.

Kianu: Τα καλοκαιρινά σαββατοκύριακα παίρνουν φωτιά σε αυτό το μικρό μπαρ που παίζει underground house μουσική. Σίγουρα κάποιος λόγος θα υπάρχει. Αρκεί μια βόλτα για να τον ανακαλύψεις και εσύ.

> Bar Klav: Αν χορεύεις στους ρυθμούς της ντίσκο και της ποπ μουσικής μη ψάχνεις αλλού είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις.

> London το Icon και το Krysha Mira: όλα τα ‘party animal’ σταματούν εκεί. Αν ανήκεις κι εσύ σε εκείνα, αξίζει μία στάση.

Κάθε ώρα της ημέρας η Μόσχα είναι μοναδική. Αξίζει να της αφιερώσεις 24ωρα για να τη γνωρίσεις.  Κλείσε απο νωρίς το πιο οικονομικό πακέτο διακοπών που θα βρεις βάλε για ringtone το ‘Kalinka’ και ραντεβού στη Μόσχα αδερφές μου! Στη Μόσχα!