ΤΑΞΙΔΙ

Στα Τρίκαλα Κορινθίας δεν θα βαρεθείς δευτερόλεπτο!

Δραστηριότητες για όλους, πανέμορφα τοπία, φιλόξενοι κάτοικοι. Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι το μέρος που θες να αποδράσεις.

Είναι ο ιδανικός προορισμός για ένα Σαββατοκύριακο μακριά από τα άγχη της Αθήνας. Προσφέρεται και για πολύ περισσότερες ημέρες αν θες να τα επισκεφτείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Γιατί στα Τρίκαλα Κορινθίας δεν πρόκειται να βαρεθείς στιγμή. Ακριβώς το αντίθετο!

Αποτελούνται από τρεις συνοικίες, τα Άνω, τα Μεσαία και τα Κάτω Τρίκαλα και είναι χτισμένα πάνω στα ερείπια του αρχαίου Μύσαιου. Μπορεί και να τα έχετε ακούσει και ως το κεφαλοχώρι της Κυλλήνης, το σίγουρο είναι όμως πως αν θα βρεθείτε εκεί δεν σας απασχολήσει καθόλου το όνομα. Γιατί τα μοναδικά μονοπάτια και πανοράματα σπάνιας ελληνικής ομορφιάς θα σας μαγέψουν, το ταξίδι σε πτυχές της  της αρχαίας ελληνικής ιστορίας θα σας καθηλώσουν και τα σημαντικά πολιτιστικά μνημεία με σημαντική επιρροή στον τόπο της Κορινθίας, θα σας συναρπάσουν.

Και φυσικά, οι δραστηριότητες που προσφέρουν τα Τρίκαλα Κορινθίας θα σας γεμίσουν το χρόνο με ό,τι αγαπάτε να κάνετε μακριά από τη ρουτίνα και την πίεση της πόλης!

 

Μόλις 10 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα βρίσκεται το Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται στο ΒΑ άκρο του οροπεδίου της Ζήρειας. Διαθέτει μια πίστα baby lift ύψους 100μ. ενώ λειτουργεί και ένας συρόμενος αναβατήρας 400μ. Εκεί θα βρείτε προς ενοικίαση μπότες, πέδιλα και όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφάλειά σας αλλά και snow mobiles ή ATV για περιπλάνηση στο οροπέδιο της περιοχής!

 

Το χιονισμένο τοπίο δεν είναι όμως το μόνο που μπορείτε να απολαύσετε, καθώς υπάρχουν οι πολλές υπέροχες διαδρομές πεζοπορίας για κάθε εποχή του χρόνου, που έχουν λατρέψει ή φυσιολάτρες αλλά και οι ορειβάτες που τις επισκέπτονται. Μια από τις πιο μαγευτικές διαδρομές είναι το μονοπάτι Βαρνεβό – Φλαμπουρίτσα που ξεκινάει από το 6ο χλμ. του δρόμου Τρικάλων – Ζήρειας και κατηφορίζει στην χαράδρα της Φλαμπουρίτσας. Η διαδρομή με τη χλωρίδα, τον καταπληκτικό βιότοπο της κοιλάδας της Φλαμπουρίτσας θα σας μαγνητίσει ώσπου να φτάσετε στα λιβάδια των πηγών του Σύθα.

Εάν πάλι δεν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, αλλά θέλετε να απολαύσετε το τοπίο, υπάρχουν μοναδικές διαδρομές, μέσα από το δάσος, η οποίες μπορούν να γίνουν με συμβατικό αυτοκίνητο, τζιπ ή μηχανή. Στο βουνό υπάρχουν πολλοί δασικοί δρόμοι, που δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσετε και την πιο απόκρυφη γωνιά του, με εξέχουσα τη διαδρομή που διασχίζει το οροπέδιο και καταλήγει στη Γκούρα, μέσα από ένα πλούσιο ελατόδασος, όπου συναντάμε συχνά, ημιάγρια άλογα!

 

Οι δραστηριότητες δεν σταματούν εδώ, καθώς μία επίσκεψη στην πανέμορφη λίμνη Δασίου, που βρίσκεται δυτικά του οροπεδίου της Ζήρειας σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, είναι επιβεβλημένη.Το μέγεθος της λίμνης είναι μικρό και είναι μια από τις ορεινότερες της Ελλάδας. Η λίμνη Δασίου είναι περιτριγυρισμένη από έλατα και υπέροχα αγριολούλουδα και στο μέσο της σχηματίζει ένα μικρό νησάκι. Αποτελεί ιδανικό τόπο για διαδρομές πεζοπορίας και ποδήλατο βουνού ενώ σε αυτή κατοικούν πολλά σπάνια είδη ζωικού βασιλείου και προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000.

 

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το σπήλαιο του Ερμή που βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά από το οροπέδιο της Φλαμπουρίτσας, στην ανατολική πλευρά του όρους Ζήρεια σε υψόμετρο 1.700 μέτρων περίπου. Χαρακτηριστικό του σπηλαίου είναι το βάθος του και οι θάλαμοι με τους πολλούς πολύχρωμους σταλακτίτες. Εδώ, σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο ψυχοπομπός Ερμής από τη Νύμφη Μαία. Η κατάβαση στο σπήλαιο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και ο ειδικός εξοπλισμός θεωρείται απαραίτητος.

 

Αν τώρα όλα τα παραπάνω σας φαίνονται δύσκολα, μπορείτε να περιηγηθείτε στις τρεις συνοικίες των Τρικάλων που είναι γεμάτες με πετρόκτιστα αρχοντικά και εκκλησίες του του 16ου-18ου αιώνα. Σε συνδυασμό με τη φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής, η εμπειρία θα σας μείνει χαραγμένη στις πιο όμορφες αναμνήσεις σας.

Πόσο μάλλον αν την περάσετε στο ξενοδοχείο “Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa” το οποίο ανήκει στο δίκτυο Trikala Korinthias Network. Αποτελείται από 20 ανεξάρτητες σουίτες, ιδανικές για στιγμές απομόνωσης, για οικογένειες που αγαπούν την εξοχή αλλά και παρέες που αναζητούν μια διαφορετική πρόταση για τις χειμερινές τους διακοπές. Το ξύλο, η πέτρα, η μυρωδιά του ξύλου απ’ το τζάκι, και η μαγευτική θέα προς την οροσειρά της Ζήρειας, αποτελούν μόνο ορισμένα από τα χαρακτηριστικά τους. Με υπηρεσίες πέντε αστέρων το Resort καλύπτει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών επισκεπτών!

 

Και το καλύτερο; Το Trikala Korinthias Network προσφέρει μέσα από το Oneman μία διήμερη διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο “Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa με πρωινό, την περίοδο Μαρτίου –  Μαΐου (εκτός της Μεγάλης Εβδομάδας, 2 με 9 Απριλίου). Πάρε μέρος στο διαγωνισμό και πού ξέρεις, μπορείς να έχεις μία αξέχαστη πεντάστερη διαμονή!