ΤΑΞΙΔΙ

Στο Airbnb των γυμνιστών πρέπει να κοιτάς μόνο στα μάτια

Μιλήσαμε με τους δημιουργούς του NaturistBnB, της πλατφόρμας που πηγαίνει την ενοικίαση καταλύματος σε άλλο επίπεδο.

Αν υπάρχει κάτι που θέλουμε περισσότερο απ’ οτιδήποτε στις διακοπές μας, αυτό είναι να νιώθουμε απόλυτα ελεύθεροι. Χωρίς άγχη, χωρίς έγνοιες, ακόμη και χωρίς ρούχα σε ορισμένες περιπτώσεις. Όλα αυτά μας στερούν και κάτι από την πλήρη ‘ελευθερία’ μας. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν ο Πετρί και η Μίνα Καργιαλάινεν και δημιούργησαν μια πλατφόρμα για όλους όσους νιώθουν την ανάγκη να κάνουν διακοπές γυμνοί.

Το NaturistBnB, το οποίο έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του Φεβρουαρίου, έχει στόχο, όπως ακριβώς λέει και το όνομά του, να μας φέρει κοντά στη φύση, παρέχοντάς μας τη δυνατότητα να νοικιάσουμε ένα κατάλυμα που θα επιτρέπει σε εμάς και τους γύρω μας να κυκλοφορούμε όπως μας γέννησε η μητέρα μας. “Έχουμε ταξιδέψει πολύ με τη γυναίκα μου σε όλο τον κόσμο κι έχουμε μείνει σε διαμερίσματα μέχρι πεντάστερα ξενοδοχεία. Βέβαια, κάθε φορά που ψάχναμε στο Airbnb, καταλαβαίναμε όλο και περισσότερο ότι δεν είναι και πολύ φιλικό προς τους γυμνιστές”.

(AP Photo/Rainier Ehrhardt)

Αυτή η αποτυχημένη προσπάθεια του ζευγαριού να βρει κατάλυμα, στο οποίο θα νιώθει άνετο να κυκλοφορεί χωρίς ρούχα, το ώθησε στην ιδέα της δικής του πλατφόρμας. Ο 49χρονος Πετρί είχε και το πλεονέκτημα να γνωρίζει από ιστοσελίδες, μιας και εργάζεται ως IT, ενώ παράλληλα, η γυναίκα του έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε θέματα τουρισμού. Μια win-win κατάσταση δηλαδή. Αυτό φυσικά που τους ένωσε ήταν η κοινή τους αγάπη για το γυμνισμό. “Δεν θέλουμε να κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους. Μας αρέσει να είμαστε χωρίς ρούχα. Από αυτή την άποψη, ναι, είμαστε γυμνιστές”, τονίζει ο Πετρί.

“Ήταν ανέκαθεν δύσκολο το έργο μας να βρούμε μέρος να μείνουμε και καταλήγαμε απλώς σε αυτά που δεν πήγαινε κανείς. Δεν είχαμε την ελευθερία να πάμε όπου θέλουμε. Δεν υπήρχε εναλλακτική για τους γυμνιστές. Είναι τρομερό να ταξιδεύεις και να ενώνεσαι με τους ντόπιους που θέλουν να κάνουν γυμνισμό”. Έτσι, μετά από μερικούς μήνες προετοιμασίας, πλέον είναι στον αέρα και μάλιστα υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Σε σημείο που ούτε οι ίδιοι το πιστεύουν. “Λαμβάνουμε πολλές αιτήσεις για συνεντεύξεις από Ελλάδα, Αργεντινή, Αμερική, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία. Νομίζαμε ότι θα ενδιέφερε μόνο συγκεκριμένο κόσμο, αλλά όχι. Είναι πολλοί περισσότεροι κι αυτοί που θέλουν να δοκιμάσουν γυμνισμό. Κι αυτό είναι ίσως μια καλή ευκαιρία”.

Τι συμβαίνει, όμως, με την Ελλάδα; Η χώρα μας έχει δυναμικό κοινό που αρέσκεται στο γυμνισμό κι έτσι ήταν από τις πρώτες που έστειλαν αιτήσεις για να μπουν στην πλατφόρμα. Ένα από πρώτα σπίτια που προστέθηκαν ήταν από την Κεφαλλονιά, ενώ Λευκάδα, Μεσσήνη και Αθήνα δεν πάνε πίσω.

Αυτή τη στιγμή η ‘Villa Kalokairi” στο Φτερνό της Λευκάδας είναι ένα από τα ακριβότερα καταλύματα στη λίστα τους, με 385 ευρώ τη βραδιά, ωστόσο, υπάρχει και διαμέρισμα στην Αθήνα με μόλις 10 ευρώ τη νύχτα, για γυμνή διαμονή. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες τους δεν διστάζουν να ανεβάσουν και φωτογραφίες στις οποίες κυκλοφορούν οι ίδιοι γυμνοί στους χώρους τους.

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα αυτών των σπιτιών είναι πως είτε βρίσκονται λίγο πιο μακριά από τα υπόλοιπα της περιοχής, είτε είναι περιφραγμένα κι έχουν μεγάλους κήπους, έτσι ώστε ο καθένας να έχει την ελευθερία να κυκλοφορεί, όπως θέλει. Ένα από τα περίεργα, πάντως, που διαβάσαμε στο NaturistBnB είναι η συμβουλή που δίνει στους γυμνιστές να κοιτάζονται στα μάτια, καθώς οι χώροι δεν προορίζονται για σεξ, αλλά για να κυκλοφορούν γυμνοί.

“Έχουμε έρθει αρκετές φορές στην Ελλάδα κι έχουμε γνωρίσει υπέροχους ανθρώπους, καλό φαγητό και καλή φιλοξενία. Η καλύτερη στιγμή μας εκεί ήταν όταν ήμασταν με μηχανή στην Κέρκυρα και μια οικογένεια μας κάλεσε για φαγητό, όταν σταματήσαμε να ρωτήσουμε για κάτι που ψάχναμε στο δρόμο. Ήταν τόσο όμορφο που κάτσαμε στο ίδιο τραπέζι με ντόπιους, χωρίς να ξέρουμε τη γλώσσα και να μιλάμε μόνο με νοήματα”, λέει το ζευγάρι αναπολώντας τα καλοκαίρια στη χώρα μας.

Πάντως από περιέργεια τους ρωτήσαμε και για την ακριβότερη βίλα γυμνιστών αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα τους. Βρίσκεται στο Πορτ Ντάγκλας στην Αυστραλία και θα χρειαστείτε 599 ευρώ για να την κλείσετε για ένα βράδυ.

Τι είναι αυτό που θέλουν να πετύχουν οι δημιουργοί του NaturistBnB στο μέλλον;Να γίνουμε το νούμερο ένα για τους ανθρώπους που θέλουν να ενωθούν με τη φύση και να διαδώσουμε αυτό το είδος ζωής, που έχει συνδεθεί με τη φύση. Αν όλο και περισσότεροι το σκεφτούν αυτό, θα είναι καλό και για τον πλανήτη μας”. Το μέλλον θα δείξει τη γυμνή αλήθεια.

(Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Rainier Ehrhardt)