TECH IT OR LIVE IT

Κύριε Χατζηδάκη, ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί οι influencers;

Ο άνθρωπος που έφτιαξε app για να επιβραβεύει τα social posts εξηγεί πόσο εύκολο είναι σήμερα να βγάλεις χρήματα από μία φωτογραφία. Χωρίς να είσαι φωτογράφος.

Σε ένα σουρεαλιστικά πλασμένο σύννεφο, μία καφετζού μελετάει προσεχτικά τους κόκκους που βαριούνται να ξεκουνήσουν από τα τοιχώματα του φλιτζανιού.

Διαβάστε περισσότερα

Αν το HomePod είχε ρόδες θα ήταν το αυτοκίνητο της Apple

Η πρώτη πραγματικά καινούρια συσκευή που παρουσίασε η Apple τα τελευταία χρόνια, υπόσχεται όλα όσα θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια.

Μια από τις καινοτομίες - που σύμφωνα με την Apple - ενσωματώνει είναι η τεχνολογία χωρικής αντίληψης, βάσει της οποίας αντιλαμβάνεται το σημείο που το τοποθετείς μέσα στον χώρο και προσαρμόζει ανάλογα τον ήχο του.

Διαβάστε περισσότερα

Με αυτό το app επικοινωνούν τα τσιράκια στο House of Cards

Προσοχή, ακολουθούν micro spoilers από την πέμπτη σεζόν και τις δολοπλοκίες του Frank Underwood.

Εκτός από τις δολοπλοκίες, τη μεθοδευμένη καλλιέργεια του φόβου και τα ερωτικά τρίγωνα, οι σεναριογράφοι του House of Cards αρέσκονται και στην επίδειξη χρήσης (και κατάχρησης) της τεχνολογίας. Οι παραβιάσεις ψηφιακών δικτύων παίζουν κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, η οπτικοποίηση της ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων είναι ένα από τα χαρακτηριστικά εφέ της σειράς, αν και ο Frank Underwood (Kevin Spacey) εμφανίζεται να είναι λιγότερο εξοικειωμένος με τη χρήση των gadgets –έτσι στην πέμπτη σεζόν τη βγάζει με ένα παλαιότερο MacBook, ενώ η Claire (Robin Wright) έχει πλέον στα χέρια της ένα από τα νεότερα μοντέλα φορητών υπολογιστών της Apple.

Διαβάστε περισσότερα

Τα πιο παράξενα ατυχήματα του μέλλοντος

Πού πάει ο κόσμος όταν είναι υπαρκτός ο κίνδυνος του να σου βάλει (κατά λάθος;) τρικλοποδιά το προσωπικό σου ρομπότ;

Η τεχνολογική εξέλιξη του σύγχρονου κόσμου - αυτού δηλαδή που ζούμε τώρα - εγκυμονεί ένα σωρό κινδύνους που ούτε καν μπορούμε να τους φανταστούμε. Ή μήπως μπορούμε;

Διαβάστε περισσότερα

O Έλληνας που επένδυσε πρώτος στο Twitter θέλει να σώσει τη ζωή σου

Ο Γιώργος Ζάχαρης έχει βγάλει δισεκατομμύρια. Αλλά πλέον ασχολείται με κάτι πιο πολύτιμο από το χρήμα.

Οι πρώιμες επενδύσεις σε τεχνολογικά startups είναι η ειδικότητα Γιώργου Ζάχαρη, που έχει προ πολλού εδραιώσει τη φήμη του στη Silicon Valley. Η κίνηση του να επενδύσει 250.000 δολάρια στο Twitter, μόλις στον πρώτο γύρο αναζήτησης ιδιωτικών κεφαλαίων το 2006, προτού ακόμα η δημοφιλής σήμερα υπηρεσία microblogging βγει στον αέρα, τον έφερε στην αφρόκρεμα των venture capitalists.

Διαβάστε περισσότερα

Οι τεχνολογίες του (άμεσου) μέλλοντος που θα αλλάξουν τη ζωή σου

Δύο ημέρες στο Seattle και το Microsoft Build 2017 ήταν αρκετές για να ανυπομονούμε για όσα θα έρθουν.

Υπάρχει ένα μικρό θέμα όταν σε καλούν σε ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια για προγραμματισμό στον κόσμο και δεν είσαι προγραμματιστής. Όχι αυτό που πιθανότατα νομίζεις, γιατί οι γνώσεις μου στο θέμα ήταν παραπάνω από αρκετές για να παρακολουθήσω τα σεμινάρια, τις ομιλίες και τις καινοτομίες που ανακοινώνονταν. Το θέμα ήταν στο ότι κατά τη διάρκεια των ομιλιών, σε άλλα αστεία γέλαγε η δεξιά μεριά της αίθουσας στην οποία κάθονταν οι προγραμματιστές και σε άλλα ο τομέας των δημοσιογράφων. Σαν να ήμασταν δύο διαφορετικοί κόσμοι στην ίδια αίθουσα.

Διαβάστε περισσότερα

"Ξέρουμε πού κοιτάς!"

Η ομάδα Loceye που έκοψε πρώτη το νήμα στον 1ο μαραθώνιο διαγωνισμό καινοτομίας που διοργάνωσε η COSMOTE, το COSMOTE HACKATHON, παρουσίασε μια έξυπνη εφαρμογή η οποία εντοπίζει πού ακριβώς πέφτει η ματιά του παρατηρητή όταν κοιτάζει μια οθόνη. Μην τρομάζετε: είναι για καλό σκοπό!

Οι οχτώ νεαροί φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη (πλην ενός μέλους, που δεν κατάφερε να βρεθεί στην τελική φάση) ήταν το πιο φασαριόζικο group στο COSMOTE HACKATHON που διοργάνωσε η COSMOTE και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin).  Έκαναν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους στο διήμερο που κράτησε αυτή η συναρπαστική κούρσα καινοτομίας, χάρη στο κέφι τους, τη διάθεσή τους να περάσουν καλά, να αστειευτούν, να παίξουν και να "τρέξουν" κώδικα. Σε αυτό, το τελευταίο, όμως δεν αστειεύονται καθόλου: η εφαρμογή τους, που ανιχνεύει με ακρίβεια το σημείο όπου πέφτει το βλέμμα ενός χρήστη πάνω στην οθόνη, κατέκτησε το πρώτο βραβείο δίνοντάς τους πόρους, υλικούς και ηθικούς, για να συνεχίσουν την εξέλιξή της.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.