TECH IT OR LIVE IT

7 νέα gadgets που θα φαντασιωθείς πάραυτα

Συσκευές από το πάνω ράφι που θα ευχόσουν να προσγειωθούν στα χέρια σου.

Αυτά είναι κάποια νέα gadgets που μάλλον θα ήθελες να περιεργαστείς. Γιατί, ακόμα και αν στην περίπτωσή τους ισχύει το 'φάτε μάτια ψάρια', μια γρήγορη ματιά στο πάνω ράφι δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Διαβάστε περισσότερα

Μήπως ζούμε ήδη μέσα στο Matrix και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;

Όταν σχεδόν τα πάντα γύρω μας παράγουν δεδομένα, το Internet of Things εξελίσσεται στην πλατφόρμα των μεγάλων ευκαιριών.

Αναζητώντας νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, ειδικά αν κινείσαι ήδη στον χώρο της τεχνολογίας, πιθανότατα θα γνωρίζεις ότι το Internet of Things (ΙοΤ) είναι σήμερα ίσως ο πιο γρήγορα και πολλά υποσχόμενος τομέας, όπου βρίσκουν εφαρμογή οι πιο ισχυρές τάσεις εξέλιξης του ψηφιακού σύμπαντος: από τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων μέχρι την υλοποίηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς το έξυπνο σπίτι γίνεται ευφυές

Η ώρα που ο χώρος που κατοικούμε θα υπακούει στα 'θέλω' μας πλησιάζει.

Ξημερώνει. Το έξυπνο σπίτι ετοιμάζεται να καλημερίσει τους κατοίκους του. Ο φωτισμός προσαρμόζεται σταδιακά, καθώς η νύχτα δίνει τη θέση της στη μέρα. Τα στόρια ανοίγουν, το σύστημα συναγερμού απενεργοποιείται, οι διάφορες μικροσυσκευές προετοιμάζονται αυτόματα για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μελών της οικογένειας.

Διαβάστε περισσότερα

Η εποχή που η τηλεόραση θεωρείται έργο τέχνης, μόλις ξεκίνησε

Βρεθήκαμε στην παρουσίαση της νέας τηλεόρασης της Samsung στο Παρίσι κι εκτιμήσαμε λίγο παραπάνω την μοντέρνα τέχνη.

Η πρώτη φορά που επισκέφτηκα το Παρίσι ήταν το καλοκαίρι του 1996, σε ηλικία 10 ετών. Το μεγαλύτερο άγχος μου σε εκείνο το οικογενειακό ταξίδι, ήταν το αν θα ήμουν αρκετά ψηλός ώστε να μου επιτρέψουν την είσοδο στα τρενάκια της Disneyland. Όλα πήγαν καλά.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ian Pearson ξέρει το μέλλον. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να το μάθεις;

Ένας επαγγελματίας μελλοντολόγος περιγράφει τη δυστοπία που μάλλον θα προλάβουμε να βιώσουμε όλοι μας.

Έχεις δει το Minority Report (2002) με τον Tom Cruise να συλλαμβάνει δολοφόνους προτού διαπράξουν το έγκλημά τους; Ε, κάπως έτσι βλέπει το μέλλον, σε 30 χρόνια από σήμερα, ο καθηγητής Ian Pearson, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους μελλοντολόγους των ημερών μας.

Διαβάστε περισσότερα

Kodak Ektra, ένα smartphone με φωτογραφική μνήμη

Με κάμερα 21 MPixels και την πιο ρετρό σχεδίαση, το κινητό της Kodak κάνει κλικ στην Ιστορία και στο μέλλον ταυτόχρονα.

Αν σου ζητήσουν να πεις τρεις-τέσσερις λέξεις που σου έρχονται πρώτες στο μυαλό και ταυτίζονται με την έννοια της φωτογραφίας, η Kodak θα είναι πιθανότατα μία από αυτές.

Διαβάστε περισσότερα

Η παγκόσμια πρωτεύουσα των fake news βρίσκεται στα Σκόπια

Οι έφηβοι στο Βέλες που έγιναν πλούσιοι διαδίδοντας ψεύτικες ειδήσεις για τον Τραμπ, προετοιμάζονται για τις επικείμενες γαλλικές και γερμανικές εκλογές.

Δεν είναι και λίγο πράγμα να βγαίνουν -μεταξύ άλλων- κοτζάμ Financial Times, NY Times , Wired και Huffington Post και να επιμένουν ότι ένα μάτσο έφηβοι στο Βέλες, μια μικρή βιομηχανική κωμόπολη 43.000 κατοίκων στο κέντρο της FYROM, μέχρι πρότινος γνωστή μόνο για τα εργοστάσια παραγωγής χρωματιστών πορσελάνων της, επηρέασαν το αποτέλεσμα των Αμερικάνικων εκλογών.

Διαβάστε περισσότερα
2 3 4 5 6 7 8
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.