Η άκυρη εφεύρεση της εβδομάδας: Sneakers με ενσωματωμένη τηλεόραση

Ένα ζευγάρι παπούτσια που κλωτσάει γερά τη βιομηχανία του entertainment (όχι, καθόλου, με τίποτα).
SHARES

Τις περισσότερες φορές, η τεχνολογία συμπράττει με τη μόδα στο κυνήγι των καλύτερων επιδόσεων. Στις φανέλες των αθλητών ενσωματώνονται τσιπάκια που μετρούν παλμούς, αποστάσεις, ταχύτητα. Τα αθλητικά παπούτσια μπουστάρονται για να πηδούν οι αθλητές ψηλότερα ή για να προσγειώνονται με μεγαλύτερη ασφάλεια. Τα smartwatches λειτουργούν σαν επικάρπιοι personal trainers κοκ.

Υπάρχουν, όμως και οι περιπτώσεις που η τεχνολογία συναντάει τη μόδα όπως μια γραφομηχανή συναντάει μια ομπρέλα πάνω στο χειρουργικό τραπέζι του σουρεαλισμού. Έτσι, χωρίς λόγο, χωρίς εξήγηση.

Η συνάντηση της Virgin America με την Eleven Inc. και τη Μιλανέζικη SearchDesign ήταν μια τέτοια συνάντηση. Μια αεροπορική εταιρεία, μια διαφημιστική κι ένα γραφείο design ένωσαν τις αντίδρομες δυνάμεις τους και δημιούργησαν το πιο παράδοξο ζευγάρι sneakers.

Τα First Class Shoes (τα 'παπούτσια της πρώτης θέσης), είναι λευκά, κάπως χοντροκομμένα, αντί για κορδόνια έχουν μια αγκράφα από αεροπορική ζώνη ασφαλείας και σε καμία περίπτωση δεν θα σε βοηθήσουν να καρφώσεις πιο εύκολα ή να σουτάρεις με περισσότερα φάλτσα.

Διαθέτουν, όμως, ενσωματωμένο WiFi, θύρα USB (μπορείς και να φορτίσεις το κινητό σου εκεί), ένα ωραίο(;) και χρήσιμο(;) φωτάκι νυκτός και – βασικά – μια μικρή οθόνη στη γλώσσα του παπουτσιού. Για να βλέπεις ταινίες, σειρές, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ό,τι θέλεις.

Άκυρο; Άκυρο, ναι. Άχρηστο; Πολύ άχρηστο. Τόσο άκυρο και άχρηστο που δεν θα βγει καν στην παραγωγή. Το ένα και μοναδικό ζευγάρι First Class που κατασκευάστηκε βρίσκεται ήδη στο eBay και περιμένει τον πλειοδότη του. Τα χρηματικό ποσό που θα δαπανηθεί για την αγορά των sneakers θα πάει στη φιλανθρωπική ενέργεια Soles4Souls για να μοιραστούν ακόμα περισσότερα ρούχα και παπούτσια σε απόρους.

 

Αν για κάποιο λόγο ψήνεσαι να βλέπεις μικροσκοπική τηλεόραση όση ώρα βρίσκεσαι στο ασανσέρ με πολύ κόσμο και δεν ξέρεις που να κοιτάξεις από την αμηχανία σου, έχεις κι έναν ηθικό λόγο να κάνεις την προσφορά σου. Προλαβαίνεις μέχρι τις 23/10.

Share
Follow
 

Best of Network

Avengers by Superleague!

Ενδεκαδάτοι ποδοσφαιριστές και μεγάλες μπαλαδόφατσες δείχνουν στο Χόλιγουντ ποιος ελέγχει τη φάση.

 
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.