ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google πλέον προβλέπει καθυστερήσεις πτήσεων πριν συμβούν

Και όχι, δεν χρησιμοποιεί κρυστάλλινη σφαίρα.

Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα απ’ το να φτάνεις στο αεροδρόμιο και να βλέπεις ότι η πτήση σου έχει καθυστέρηση. Τέλος πάντων, εντάξει, ίσως υπάρχουν και πιο σπαστικά πράγματα, όμως κι αυτό μπαίνει ψηλά στη σχετική λίστα.

Κουβαλώντας τσάντες και βαλίτσες, περιφέρεσαι σαν το φάντασμα στο αεροδρόμιο, ψάχνοντας τρόπους να γεμίσεις το χρόνο σου, όσο σκέφτεσαι τι θα έκανες στον προορισμό σου αν η πτήση είχε φύγει στην ώρα της.

Κι όμως, πλέον θα μπορείς να είσαι προετοιμασμένος για τις καθυστερήσεις και να προετοιμάζεσαι ψυχολογικά ή ακόμα και να καθυστερείς την άφιξή σου στο αεροδρόμιο, αφού η εφαρμογή Google Flights θα μπορεί να προβλέψει μια καθυστέρηση πριν καν αυτή ανακοινωθεί επίσημα από την αεροπορική.

 

Χάρη σε μια νέα λειτουργία της εφαρμογής, η οποία χρησιμοποιεί machine learning και δημόσιες πληροφορίες, πλέον θα μπορεί να υπάρχει με σχετική ασφάλεια η πρόβλεψη και κατόπιν η ανακοίνωση στον χρήστη, αν μετά τον υπολογισμό των δεδομένων προκύπτει ότι οι πιθανότητες για καθυστέρηση είναι περισσότερες από 80%.

Η ίδια η Google πάντως, προτρέπει τους χρήστες της εφαρμογής να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο στην ώρα τους ακόμα κι αν έχει προβλεφθεί καθυστέρηση, ελπίζοντας κυρίως στην ψυχολογική τους προετοιμασία.

Ό,τι θέλουμε θα κάνουμε Google, δεν θα μας πεις εσύ τι θα κάνουμε.