ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

10 iPhone app για το επόμενο μεγάλο ταξίδι

Κάτι τέτοιες μέρες το μυαλό πάει στις καλοκαιρινές διακοπές. Ξεκινήσαμε από τα application στο τηλέφωνο

Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ κάθε τέτοια μέρα σχεδιάζω (έστω στο μυαλό μου) το ταξίδι του καλοκαιριού. Κάτι με πιάνει. Η βόλτα της Πρωτομαγιάς με τη λιακάδα, το ότι είναι η πρώτη αργία (συνήθως) μετά το Πάσχα και το μυαλό μου πάει αυτόματα σε εξωτικούς προορισμούς, παραλίες, κοκτέιλ σε ξενοδοχεία και ατμοσφαιρικά Bed n Breakfast. Το πρώτο mini tour ήταν για να εφοδιάσω το τηλέφωνο με τα απαραίτητα.

Kayak

Αστεράκια: 4 ½

Τιμή: Free

Γιατί: Γιατί τα έχει όλα. Ξενοδοχεία, πτήσεις, ενοικίαση αυτοκινήτου και μπορείς να κάνεις τις κρατήσεις από το app και να μην ψάχνεις για υπολογιστή όλη την ώρα

Trip Advisor

Αστεράκια: 4+ (αναλόγως την έκδοση)

Τιμή: Free

Γιατί: Σίγουρα μας αρέσει που έχουν διαλέξει έναν ελληνικό προορισμό για να showcase στο itunes. Στην πράξη μας αρέσει το ότι δεν πρόκειται να μας πιάσουν κότσο. Το Trip Advisor δεν σβήνει και δεν τροποποιεί τα reviews άρα οι ξενοδόχοι είναι διπλά προσεκτικοί.

Airbnb

Αστεράκια: 4+

Τιμή: Free

Γιατί: Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά ακούγεται πολύ καλό. Ενα εκατομμύριο bed n breakfast σε όλο τον κόσμο είναι ιδανική περίπτωση για όσους βαριούνται τους ασορτί καναπέδες και τους υπάλλήλους με στολή και μαλλί λασπωτήρα.

Travelzoo

Αστεράκια: 4 ½

Τιμή: Free

Γιατί: Not my cup of tea που λένε αλλά είναι ένα εργαλείο που εμπιστεύεται κανείς για κλείσει οργανωμένα ταξίδια. Χρήσιμο και όταν είσαι σε κάποιο μέρος στο εξωτερικό και θες να κανονίσεςι περιηγήσεις εντός.

Wikipedia app

Αστεράκια: 3 (και δύο από εμένα)

Τιμή: Free

Γιατί: Γιατί η αγγλόφωνη έκδοση έχει τα πάντα. Πραγματικά τα πάντα. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Κάποτε είχαν κλέψει την κραυγή του Munch από την Εθνική Πινακοθήκη του Οσλο. Νομίζεις ο,τι το είδα σε κάποια περιγραφή;

Sport 24

Αστεράκια: 4+

Τιμή: Free

Γιατί: Γιατί χωρίς αθλητική ενημέρωση δεν πας πουθενά.Superleague, Eurobasket, Champions League, live όλα τα παιχνίδια, αφιερώματα, push notifications για να μαθαίνεις πρώτος όπου κι αν βρίσκεσαι κάθε είδηση για την αγαπημένη σου ομάδα!

Hotel Tonight

Αστεράκια: 4 ½

Τιμή: Free

Γιατί: Είναι η πιο αποτελεσματική μηχανή για όσους ψάχνουν σουίτες κοψοχρονιά. Μπορεί να μην έχει το εύρος του booking.com αλλά όταν πρόκειται για πολυτέλεια αυτό είναι το εργαλειο. Κάποιοι διαμαρτύρονται για διαφημιστικά μηνύματα αλλά εντάξει δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Taxibeat

Αστεράκια: 4+

Τιμή: Free

Γιατί; Το ελληνικό και παγκόσμιο Taxi service. Τίμα το και στο εξωτερικό (Βραζιλία, Γαλλία, Αγγλία, Περού κ.α.)

QikShare

Αστεράκια: 4 ½

Τιμή: $0.99

Γιατί: Με το QikShare  μπορεις να ανταλλάσεις αρχεία από τηλέφωνο σε τηλέφωνο μέσω Dropbox. Και αυτό είναι πολύ χρήσιμο σε ταξίδια

Flipboard

Αστεράκια: 4+

Τιμή: Free

Γιατί: Γιατί παραμένει το καλύτερο και πιο εύχρηστο mobile feed reader τραβώντας από τα αγαπημένα σου περιοδικά (Esquire, Wired, Vultures), social και customized feeds από χρήστες κάποιοι εκ των οποίων είναι πολύ δημιουργικοί.

iPeriod

Αστεράκια: 4 ½

Τιμή: Free

Γιατί: To έχουμε ξαναγράψει στα app “τα δικά της”. Αλλά πες μου αλήθεια. Μόνος σου θα κανονίσεις διακοπές. Και αν όχι δεν πρέπει να ξέρεις ποιες μέρες μπορεί και ποιες όχι.

BigTipper

Αστεράκια: 4+

Τιμή: £1.49

Γιατί: Γιατί το φιλοδώρημα σε κάθε χώρα έχει τη δική του ιστορία και το ίδιο ζητάει μόνο ένα μικρό φιλοδώρημα 2 περίπου ευρώ. Το Big Tipper έχει πάει και ένα βήμα παρακάτω υπολογίζοντας το λογαριασμό για κάθε άτομο.