ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Να επιστρέψω το ZenBook μου; Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω

Τρεις λόγοι για τους οποίους δεν πρόκειται να κάνουμε πράξη την προσφορά της ASUS.

Πρόσφατα η ASUS ανακοίνωσε μια δυνατότητα, η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα προκαλούσε επαίνους και χειροκροτήματα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία, γνωστοποίησε πως προτίθεται να επιστρέψει το 100% της αξίας σε όσους καταναλωτές δεν μείνουν ικανοποιημένοι από το ZenBook τους. Μάλιστα, προσφέρει και τη δυνατότητα δοκιμής για ένα ολόκληρο τρίμηνο (αρκεί να πραγματοποιηθεί εγγραφή στο πρόγραμμα μέσα σε 15 ημέρες από την αγορά), γεγονός που σημαίνει ότι έχει κανείς όλον τον χρόνο στη διάθεσή του για να εξετάσει με προσοχή κάθε λειτουργία του ZenBook.

Κάπου εδώ, κανονικά θα αποθέωνα την εταιρεία για την πρωτοβουλία της και την δυνατότητα που προσφέρει στους πελάτες της. Μόνο που, έχοντας δοκιμάσει πια πληθώρα συσκευών της ASUS τα τελευταία χρόνια κι έχοντας χρησιμοποιήσει και τα τελευταία ZenBooks, θα παραδεχτώ ότι η δυνατότητα αυτή είναι κάπως περιττή, αφού δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να επιστρέψω το ZenBook μου. Έχω μάλιστα και τρεις εξαιρετικούς λόγους γι’αυτό.

Ποιότητα κατασκευής

Όντας φανατικός των laptops, έχω δοκιμάσει πληθώρα μοντέλων από σχεδόν όλους τους κατασκευαστές. Από τα ‘φθηνά’ των 200 ευρώ μέχρι τα εντυπωσιακά ‘θηρία’ των πολλών χιλιάδων. Μπορώ λοιπόν να εγγυηθώ ότι Τα ZenBooks της ASUS δεν είναι μόνο χάρμα οφθαλμών, αλλά και χεριών, αφού πρόκειται για συσκευές που πραγματικά θέλεις να  αγγίξεις το μεταλλικό (αλουμινένιο για να μην λέμε και ανακρίβειες) καπάκι και να νιώσεις τους ομόκεντρους κύκλους του φινιρίσματος του Zen σχεδιασμού (δεν είναι τυχαίο το όνομα της σειράς). Η στιβαρή κατασκευή, το εργονομικό πληκτρολόγιο και το λεπτό σώμα -ειδικά το ZenBook Flip S αν δεν το πιάσεις με τα χέρια, δεν πιστεύεις πόσο λεπτό είναι -κάνουν την εργασία πραγματική διασκέδαση.

Φορητοί, όνομα και πράγμα

Ένας φορητός υπολογιστής θα πρέπει να είναι ακριβώς αυτό: φορητός και εύκολος στη μεταφορά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Πόσα μηχανήματα είναι λίγο πιο παχιά ή βαριά από ότι θα ήθελες ή πάλι αν και τα έχουν όλα αυτά, θα ήθελες λίγο παραπάνω χώρο ή καλύτερο επεξεργαστή; Τα ZenBooks της ASUS κάνουν την έννοια φορητότητα πράξη χωρίς να κάνουν συμβιβασμούς στα χαρακτηριστικά. Το ZenBook Flip S είναι το πιο λεπτό convertible laptop του κόσμου με πάχος μόλις 10,9 χιλιοστά και βάρος 1,1 κιλό. Το ZenBook 3 Deluxe που είναι ‘κανονικό’ laptop, ζυγίζει το ίδιο και έχει πάχος 12,9 χιλιοστά. Σημείωσε μάλιστα ότι στο ελάχιστο αυτό πάχος, υπάρχουν κορυφαία χαρακτηριστικά που κάνουν τα ZenBooks πραγματικές μηχανές παραγωγικότητας ή διασκέδασης (ανάλογα με τη χρήση, εμείς δεν κρίνουμε): Intel Core i7 επεξεργαστής, σκληρός δίσκος SSD 1TB, μπόλικη RAM (έως 16GB) και βεβαίως όλες οι συνδέσεις που θα χρειαστεί κανείς: USB 3.0 Type C, το οποίο με το Mini Dock συνδέει τα πάντα (LAN, VGA, HDMI, USB 3.0 και μία USB-C για φόρτιση), αλλά και με υποστήριξη για Thunderbolt 3 στο ZenBook 3 Deluxe. Παραμένοντας στο ZenBook 3 Deluxe να προσθέσω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει δύο USB 3.0 Type C υποστηρίζοντας σύνδεση με δύο 4Κ οθόνες ταυτόχρονα. Δεν σε χάλασε.

Καταξιωμένο brand

Λογικά και τίμια όλα τα κριτήρια που θέτεις για την αγορά ενός υπολογιστή, όμως φαντάζομαι ότι στο τέλος της ημέρας, θέλεις ένα brand το οποίο εμπιστεύεσαι. Ε, η ASUS έχει μεγάλη ιστορία στο χώρο της πληροφορικής με μεγάλη γκάμα προϊόντων και πολλές καινοτομίες σε όλη τη διάρκεια της πορείας της. Ειδικά στο χώρο των φορητών υπολογιστών πραγματικά διαπρέπει και βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως. Το 2015 και το 2016 μάλιστα, το περιοδικό Fortune αναγνώρισε την ASUS ως μία από τις πιο θαυμαστές εταιρείες του κόσμου. Τι άλλο χρειάζεσαι για να την εμπιστευτείς, να της πεις μυστικό να δεις αν θα το κρατήσει;

Επομένως, ευχαριστούμε καλή μας ASUS για την δυνατότητα, αλλά λέμε να το κρατήσουμε το ZenBook μας.