ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πόσα μπορεί να αντέξει ένα κινητό;

Δοκιμάσαμε το νέο Nokia 6 στις πιο δύσκολες συνθήκες και πέρασε όλα τα τεστ με άριστα.

Κακή κουβέντα για τα smartphones δεν πρόκειται να πω, θα πέσει φωτιά να με κάψει. Όποιος με ξέρει καλά άλλωστε, γνωρίζει ότι περνάω πολλή (όχι αλήθεια, ΠΟΛΛΗ) ώρα χαζεύοντας την οθόνη του κινητού και εκμεταλλευόμενος μία από τις δεκάδες χρήσεις του.

Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς ζούσαμε πριν τα smartphones και για να σου πω την αλήθεια, δεν θέλω κιόλας. Μοναδικό μου παράπονο, το γεγονός πως πρέπει διαρκώς να έχεις το νου σου με αυτά τα μαραφέτια.

Να προσέχεις μην σου πέσει, μην χαραχτεί, μην σπάσει η οθόνη, μην πέσει νερό ή μην τελειώσει η μπαταρία. Πολλά άγχη, έστω κι αν αξίζει τον κόπο, στο τέλος μοιάζει σαν προετοιμασία για όταν θα έχεις παιδί όλη η φάση.

Κάθε μέρα στο γραφείο προσευχόμαστε για ένα παιδί smartphone που εκτός από όμορφο και καλοσχεδιασμένο, να αντέχει και στα δύσκολα. Να μπορεί να αντέξει τις κακουχίες και να μας μην μας απασχολεί καθημερινά. Αρκετά άγχη έχουμε ήδη.

Μέχρι που στο γραφείο μας έφεραν το Nokia 6. H οθόνη Full HD 5.5 ιντσών (με ανάλυση 1920χ1080) εξασφάλισε ότι δεν θα περάσει απαρατήρητο και η υψηλή της ευκρίνεια μας βοήθησε να απολαύσουμε το περιεχόμενό του κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αυτό όμως δεν έλυνε το πρόβλημα της ατσουμπαλοσύνης μου. Κι αν έπεφτε;

Το γυαλί Corning Gorilla είναι εδώ για να προστατεύσει την οθόνη, για να μείνει σαν καινούρια και να μην απειλείται από πάσης φύσης φθορές, όπως οι πάντα ενοχλητικές γρατζουνιές. Επίσης, το κατασκευασμένο από αλουμίνιο ‘σώμα’ του, το καθιστά ανθεκτικό σε κάθε πτώση.

Μιας και πιάσαμε τις κακουχίες όμως, χάρη στο διπλό LED flash τα χρώματα δείχνουν λαμπερά χωρίς όμως να αλλοιώνεται η φυσικότητά τους, ακόμα και σε συνθήκες όπου ο χαμηλός φωτισμός ή η έντονη ηλιοφάνεια κάνουν ότι μπορούν για να σε παιδέψουν, καθώς το φως ή το σκοτάδι δεν θα επηρεάσουν την ποιότητα της εικόνας και του τελικού αποτελέσματος. Η κύρια οπίσθια κάμερα 16MP μάλιστα διαθέτει και Autofocus για σταθερές λήψεις που ελαχιστοποιούν την πιθανότητα θολούρας ή κουνήματος, ενώ η εμπρόσθια κάμερα 8MP διαθέτει ευρυγώνιο φακό για να χωράνε όλοι στις selfies σου.

Για να μην νομίζεις όμως ότι είμαστε τίποτα τυχαίοι, αποφασίσαμε να υποβάλλουμε το νέο Nokia 6 σε διάφορες δοκιμασίες και κακουχίες για να πειστούμε ότι μπορεί πράγματι να αντεπεξέλθει κάτω από όλες τις συνθήκες. Όπως θα δεις στο βίντεο, ήμασταν πολύ σκληροί μαζί του (μέχρι και πάσες από όροφο σε όροφο το κάναμε), δοκιμάσαμε τα πάντα (μπορείς όντως να δεις άνετα μαζί με φίλους σου βίντεο από κάθε γωνία) αλλά εκείνο δεν μάσησε και πέρασε τα τεστ με άριστα: