ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Agar.io είναι η κληρονομιά του Frank Underwood στα βράδια μας

Ένα μικρό κόλλημα που προήλθε από ένα μεγάλο κόλλημα. Το κείμενο αυτό απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους που μπορούν να εκτιμήσουν ένα καλό σκάλωμα.

Μην ανησυχείς για spoiler, δεν πρόκειται να κάνω κανένα. Χωρίς να αντιλαμβάνομαι βέβαια το γιατί δεν έχεις δει ακόμα όλη την τέταρτη σεζόν του House of Cards. Κι εδώ είναι που έρχεται το ένα κόλημμα, το μεγάλο, πριν παρουσιάσω παρακάτω το μικρό. Μπορεί η τρίτη σεζόν να είχε αφήσει μια γλυκόπικρη γεύση στον θεατή που ξαναερωτεύτηκε τον Kevin Spacey πριν 4 χρόνια αλλά η τέταρτη σεζόν λειτούργησε σαν ξυπνητήρι καλής τηλεόρασης. Το House of Cards επέστρεψε πιο καλό από κάθε σεζόν και μοίρασε στον κόσμο αυτό ακριβώς που το έφερε κάποτε στο προσκήνιο. Μοίρασε συναισθήματα, μοίρασε εμμονές, μοίρασε νεύρα και πάθος.

Σε περίπτωση που δεν έχεις δει ακόμα την τέταρτη σεζόν ή ακόμα καλύτερα αν θες απλά να την ξαναδείς, ο OTE TV σου δίνει την λύση. Δες ξανά τον 4ο κύκλο, από το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 22:00 και κάθε Σάββατο με δύο επεισόδια στη σειρά, στο ΟΤΕ Cinema 4HD. Για να μπορείς κι εσύ να δεις ή να ξαναδείς έναν κύκλο που μας κάνει να περιμένουμε ακόμα πιο ανυπόμονα την επόμενη σεζόν.

Πάμε όμως στην κληρονομιά που μας αφήνει φέτος το House of Cards. Το πρώτο, το ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι ο τρόμος. Το δεύτερο είναι το Agar.io. Και πριν αναρωτηθείς τι είναι αυτό, είναι ένα παιχνίδι για κινητό που είναι ό,τι πιο κολλητικό έχω δει τον τελευταίο καιρό. Έχω να αρρωστήσω έτσι από το Plague με παιχνίδι στο κινητό.

 

Το γνωρίσαμε σε ένα φοβερό ραντεβού του Underwood με τον senator Conway, όταν ο Frank μυείται σε ένα νέο παιχνίδι και φυσικά ως gamer κολλά. Έξυπνο μάρκετινγκ τρικ για να διαδώσεις ένα παιχνίδι; Hell yeah.

 

Περισσότερο από κάποιο αναψυκτικό που μπορεί να έπινε ο Frank, περισσότερο από ένα album που μπορεί να άκουγε, το να δείξεις την ανθρώπινη μεριά του, να δείξεις κάτι στο οποίο είναι ευάλωτος, όπως το gaming, και να περάσεις μέσα από εκεί το μήνυμά σου, είναι πανέξυπνο. Είτε δείχνεις τον Frank να παίζει Call of Duty οπως στην πρώτη σεζόν, είτε τον δείξεις να παίζει Monument Valley όπως στην τρίτη.

 

Προφανώς και υπάρχει μια κάποια χρηματική εξάρτηση των παραγωγών της σειράς για να διαφημίσουν έτσι αυτό το παιχνίδι, αν και ο CEO λέει κάτι διαφορετικό. Αλλά αν παίξεις έστω λίγη ώρα το Agar.io, θα καταλάβεις ότι η καλύτερη διαφήμιση του παιχνιδιού είναι το gameplay του. Σε Android, iOS και φυσικά το pc σου παρακαλώ. Με περισσότερα από 80 εκατομμύρια downloads από τότε που κυκλοφόρησε και 60 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες στην τελευταία μέτρηση, αποτελεί σίγουρα ένα φαινόμενο των καιρών. Γι’ αυτό μπήκε και στο ραντάρ των παραγωγών.

Πώς παίζεις όμως;

 

Ξεκινάς μια μικρή στρογγυλή σφαίρα. Και όσο περιηγείσαι στο ταμπλό και συναντάς μικρές “μάζες”, τις τρως για να γίνεις μεγαλύτερος. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και η μεγάλη σφαίρα απορροφά κάθε μικρότερη. Έτσι, όταν τρακάρεις με κάποιον άλλο παίκτη που έχει εμβαδόν μικρότερο από το δικό σου, τον τρως και μεγαλώνεις ανάλογα το μέγεθός του. Αν τρακάρεις με κάποιον “στα κιλά σου”, δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Κι αν τρακάρεις με κάποιον μεγαλύτερο, ξέρεις ε; Φινίτο.

 

Δεν υπάρχει λόγος να σου αναλύσω το gameplay. Υπάρχει όμως λόγος να σου πω ότι στο ταμπλό θα βρεις παίκτες που κάνουν συμμαχίες, στο μενού θα βρεις μπόλικους τρόπους να αυξήσεις τις ικανότητές σου πληρώνοντας ευρένια ευρώ και στο ίδιο το παιχνίδι θα βρεις μία μαζοχιστική σχεδόν αν όχι απλά εθιστική τελειότητα.

Ποιος είχε πει ότι τα πιο απλά παιχνίδια είναι και τα καλύτερα; Μια μπίρα στον κύριο. Το Agar.io είναι ένα πάναπλο παιχνίδι, με αστείους κανόνες και τρομερή ταχύτητα στο gameplay. Θα παίζεις για πάντα; Σίγουρα όχι. Όπως με κάθε παιχνίδι, οι άνθρωποι που θα το κατεβάσουν χωρίζονται σε εκείνους που θα το λιώσουν και εκείνους που θα το παρατήσουν στη μία μέρα.

Εγώ ανήκω στους πρώτους, γιατί ακριβώς όπως και με το House of Cards, μπορεί κάποιες στιγμές να το βαριέμαι, μπορεί κάποιες στιγμές να με προδίδει, αλλά κάθε φορά που καταπιάνομαι μαζί του, θυμάμαι ότι το μεγαλείο θέλει απλά πράγματα. Αυτό το έχει πει ο Frank Underwood. Μια μπίρα και στον Πρόεδρο παρακαλώ.

Δες λοιπόν την τέταρτη σεζόν του House of Cards από την άνεση του καναπέ σου στον OTE TV και το ειδικό κανάλι House of Cards HD που μας έδειξε πρώτο και σε αποκλειστικότητα την νέα σεζόν του House of Cards. Και όταν δεις τον Frank να παίρνει στα χέρια του το agar.io κλείσε του το μάτι και ξεκίνα κι εσύ να παίζεις.

Τι σε χωρίζει από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ άλλωστε; Ένα Agar.io και μερικές ισχυρές γνωριμίες. Χτύπα το Frank.