ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το ασύρματο πληκτρολόγιο είναι δώρο Θεού

Ένας δημοσιογράφος του Oneman περνά λίγες ημέρες με ένα ασύρματο πληκτρολόγιο και το αναδεικνύει στο gadget της δεκαετίας.

Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι θα απαντούσαν “ασύρματο πληκτρολόγιο” σε μία πιθανή ερώτηση για το πιο χρήσιμο gadget που έχουν στη διάθεσή τους αλλά είμαι σίγουρος ότι όσοι έχουν ένα τέτοιο “εργαλείο” στην κατοχή τους, το βάζουν να φιγουράρει πολύ ψηλά στη λίστα των απαραίτητων αυτής της ζωής. Υπερβολές; Μπορείς απλά να περάσεις κι εσύ μερικές ημέρες με το Universal Mobile Keyboard της Microsoft και να μου πεις μετά αν υπερβάλλω.

Μόνο το συγκεκριμένο υπάρχει; Φυσικά και όχι. Κυκλοφορούν δεκάδες παρόμοια πληκτρολόγια στην αγορά. Αλλά επειδή χρησιμοποιώ ασύρματα πληκτρολόγια στο σπίτι μου εδώ και 4-5 χρόνια, ομολογώ ότι είναι η πρώτη φορά που βρήκα κάτι το οποίο πληροί τα 4 βασικά χαρακτηριστικά που ζητώ εγώ από ένα τέτοιο πληκτρολόγιο. Α) Ωραίο σχεδιασμό για να το έχω στο σαλόνι μου, Β) βολικό μέγεθος για να το βάζω στην τσάντα μαζί με το tablet, Γ) ωραίες αναλογίες στα πλήκτρα – δεν υπάρχει τίποτα πιο σπαστικό από πληκτρολόγιο στο οποίο δεν μπορείς να γράψεις σαν άνθρωπος – και Δ) το τεράστιο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου, συμβατότητα με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα ώστε να το δουλεύω ταυτόχρονα σε πολλές συσκευές.

Η τιμή του; 79,90€ για να το κάνεις δικό σου

Πάμε όμως να δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα τις καταστάσεις εκείνες στις οποίες ένα ασύρματο πληκτρολόγιο μπορεί να σου φανεί φοβερά εύχρηστο – αν όχι απαραίτητο – στην καθημερινότητά σου.

Στην άνεση του καναπέ σου

A photo posted by @onemangr on

 

Ιδανικό για όσους έχουν τους υπολογιστές τους συνδεδεμένους σε τηλεοράσεις ή projectors. Το να βλέπεις την οθόνη του υπολογιστή σου σε μία οθόνη τηλεόρασης ή ακόμα καλύτερα σε ένα πανί προβολής είναι ένα από τα δώρα της τεχνολογίας όσο προχωράμε προς μεγαλύτερες οθόνες και υπολογιστές που υποστηρίζουν ανάλογες προβολές. Το μόνο μειονέκτημα μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν τα πληκτρολόγια. Με τους περισσότερους να χρησιμοποιούν on screen keyboards, το πιο δύσχρηστο πράγμα από καταβολής υπολογιστών, και άλλους να αποδέχονται απλά ότι δεν θα πληκτρολογούν. Πλέον μπορείς από την άνεση του καναπέ σου να πληκτρολογείς ό,τι θέλεις. Ακόμα και να δουλεύεις.

Στα μέρη τα στενόχωρα

 

Για εκείνες τις φορές που θα βρεθείς με ένα tablet και έχεις δουλειά να κάνεις, μία touch οθόνη και ένα κάποιο στήριγμα για το tablet δεν αρκούν. Έχω προσπαθήσει πολλάκις να γράψω κείμενα, να απαντήσω σε mail, ή έστω να περιηγηθώ αποτελεσματικά σε περιβάλλον υπολογιστή χωρίς πληκτρολόγιο. Και δεν έχω περάσει και πολύ καλά. Γι’ αυτό το λόγο έχω αποθεώσει τα tablet με αποσπώμενα πληκτρολόγια. Και ξέρεις τι είναι τα αποσπώμενα πληκτρολόγια ε; Φορητά. Σαν αυτό το οποίο μελετώ σήμερα.

Σαν προέκταση του κινητού σου ή του tablet σου

 

Πράγματι, δεν θα το χρειαστείς πολλές φορές σαν προέκταση του κινητού σου. Είναι λίγες οι φορές που θα θελήσεις να γράψεις κάτι και θα χρειαστείς πληκτρολόγιο. Στο tablet φυσικά περισσότερες αν είσαι από εκείνους που έχουν αντικαταστήσει το laptop τους με ένα tablet. Αλλά πες μου κάτι. Δεν θα ήθελες με μια απλή κίνηση στο πληκτρολόγιο, από εκεί που χειρίζεσαι τον υπολογιστή σου, να μπορέσεις χωρίς καν να πάρεις τα χέρια σου από το πληκτρολόγιο, να γράψεις κάτι και στο tablet ή το κινητό σου;

 

Το τελευταίο επιχείρημα είναι και το σημαντικότερο. Αυτό βασικά που κάνε το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο της Microsoft να ξεχωρίζει. Με ένα και μόνο κουμπί, περνάς από το ένα από λειτουργικό σύστημα στο άλλο λειτουργικό σύστημα, έχοντας ταυτόχρονα μέχρι τρεις συσκευές συνδεδεμένες.

Σκοπός είναι να κάνεις τη ζωή σου εύκολη. Κι ευτυχώς υπάρχουν οι άνθρωποι και τα gadget που μας το επιτρέπουν.