AP
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το νέο iPhone θα ακυρώσει την touch screen

Είσαι έτοιμος για την τεχνολογική επανάσταση που έρχεται;

Το iPhone X μπορεί να κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγους μήνες στην αγορά, όμως τα κεφάλια της Apple Inc. έχουν ήδη ετοιμάσει σχέδιο για το επόμενο κινητό της εταιρείας που δεν θα μοιάζει με κανένα από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο στόχος τους πλέον είναι ένας. Να καταργήσουν εντελώς την οθόνη αφής. Ακραίο έτσι; Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν μερικά χρόνια, όταν πρωτοκυκλοφόρησαν τα κινητά με touch screen μιλούσαμε για τεχνολογική επανάσταση.

(AP Photo/Charles Rex Arbogast)

Αυτό που θέλει η Apple Inc. είναι να δημιουργήσει ένα κινητό όπου ο χρήστης θα ελέγχει της λειτουργίες του χωρίς καν να το αγγίζει, κάνοντας απλώς κινήσεις με τα δάχτυλά του από πάνω του. Κάτι τέτοιο είχε κάνει και η Samsung, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να κάνει χειρονομίες για συγκεκριμένες λειτουργίες του κινητού, όμως τώρα μιλάμε για το επόμενο level. Ετοιμάσου, λοιπόν, να ξεχάσεις μια για πάντα τις δακτυλιές πάνω στην οθόνη.

Παράλληλα, σκέφτονται να κάνουν καμπυλωτή την οθόνη του νέου κινητού, το οποίο φυσικά δεν θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από δύο χρόνια. Όσον αφορά την τιμή που θα έχει, ακόμη δεν γνωρίζουμε κάτι, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να το αποκτήσετε. Τουλάχιστον έχετε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστείτε ψυχολογικά μέχρι τότε.

(Κεντρική Photo: AP Photo/Marcio Jose Sanchez)