ORIGINALS

Το ONEMAN έκανε το δικό του secret santa

Αγαπάμε αλλήλους εδώ στο site και τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική εποχή να δείξουμε την εκτίμηση που τρέφουμε ο ένας για τον άλλον. Λέμε τώρα.

Γιορτές έρχονται, οι άνθρωποι κάνουν δώρα ο ένας στον άλλον σε κλίμα συγκίνησης και ευφορίας. Εντάξει, εμείς δεν θα συγκινηθούμε κιόλας αλλά ένα δώρο θα το κάνουμε ο ένας στον άλλον. Μετά από αντικειμενικότατη κλήρωση, βγήκε ένα πλάνο secret Santa για όλους μας.

Τι είναι το secret Santa; Α μα είναι εξαιρετικό για τέτοιες εποχές που δεν έχει τη δυνατότητα να πάρεις από ένα δώρο (έστω μικρό) στον καθέναν. Γι’ αυτό ένας κάνει την κλήρωση (εγώ) και οι υπόλοιποι απλά ενημερώνονται σε ποιον έχουν να πάρουν δώρο. Έστειλα λοιπόν σε κάθε συντάκτη το όνομα εκείνου στον οποίο έχει να πάρει κάποιο δώρο, του έστειλα και το site από το οποίο αποφασίσαμε να κάνουμε φέτος τις αγορές μας. Σήμερα μαθαίνουν και εκείνοι τι δώρο τους επεφύλασσε η μοίρα.

Τώρα που το σκέφτομαι έπρεπε να είμαι πάνω από τον καθέναν την ώρα που διαβάζει το κείμενο να δω κατά πόσο χάρηκε ή ξενέρωσε με το δώρο του δικού του secret santa.

 

Ο Θοδωρής Δημητρόπουλος παίρνει δώρο στον Στέφανο Τριαντάφυλλο

 

Το δώρο: Μαύρα γυαλιά ηλίου με καθρέπτες Cheap Monday  €139 €83,40

Επειδή κάθε σοβαρός badass κόουτς πρέπει να δίνει συνεντεύξεις τύπου (για να μην πω να κοουτσάρει κιόλας) φορώντας γυαλιά ηλίου. Αφενός προσθέτει στοιχεία στο απολαυστικά γραφικόν του όλου πράγματος, αφετέρου δεν επιτρέπει την οπτική επαφή. Τι είμαστε, ίσα κι όμοια τώρα, να δίνουμε οδηγίες και να μας κοιτάζει ο άλλος λες και θα το συζητήσουμε κιόλας; ΑΣΕ ΠΟΥ, με τους καθρέφτες όταν μαζευτούν τα media από γύρω μετά για δηλώσεις και ερωτήσεις, ο κόουτς θα ζει με την ασφάλεια πως όλο το σμήνος γύρω του κοιτάζει απλώς τον εαυτό του στον καθρέφτη. Δεν έχει και πολλά πολλά με ΑΥΤΌ τον badass κόουτς.

 

Ο Χρήστος Χατζηιωάννου παίρνει δώρο στον Μάνο Μίχαλο

 

Το δώρο: Καρό πουκάμισο Barbour €105 €84

Θα σας αποκαλύψω εδώ σήμερα το νέο χόμπι του Μάνου τους τελευταίους 10 μήνες. Κάποιοι θα το ονόμαζαν τικ αλλά επειδή εμείς εδώ τον αγαπάμε, το λέμε χόμπι. Ο Μάνος λοιπόν έχει βαλθεί να καταστρέψει ό,τι πουκάμισο έχει στην ντουλάπα του. Δεν τα σκίζει, δεν τα λερώνει, δεν τα κακομεταχειρίζεται. Απλά πάει και πιάνει τις κάτω γωνίες του πουκαμίσου μέσα στη μέρα και τις κατσιάζει με αποτέλεσμα να φεύγουν οι ραφές, να χαλάει το ύφασμα και το μοναδικό μέρος ενός πουκαμίσου που κάνει μπαμ όταν το φοράς κάτω από ένα πουλόβερ να είναι χαλασμένο. Γι’ αυτό λοιπόν θα του πάρω ένα πουκάμισο, καρό γιατί του αρέσουν, με την ελπίδα ότι θα μείνει ανέπαφο όλο το 2014. Για το 15 δεν έχω καμία ελπίδα. Θα το διαλύσει.

 

Ο Πάνος Κοκκίνης παίρνει δώρο στον Θοδωρή Δημητρόπουλο

 

Το δώρο: Ελβετικός σουγιάς με σχήμα sneakers Victorinox €18,90

Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω κάθε φορά που τον βλέπω είναι να τον κουρέψω και να του κόψω το μούσι. Έτσι για να δω πως θα ήταν χωρίς αυτό. Οπότε, έχοντας πάντα μαζί του πλέον ένα ενσωματωμένο ψαλίδι και ένα τσιμπιδάκι, ίσως τον βάλω σε πειρασμό να το κάνει μόνος του. Ειδικά αν έχει πιει και 5-6 ποτάκια. Εξίσου χρήσιμη είμαι σίγουρος ότι θα του φανεί και η οδοντογλυφίδα, ένεκα επιρρεπής (ως εργένης) στα βρώμικα. Η λίμα, από την άλλη, θα τον βοηθήσει να κάνει κάτι για να ξεχνιέται όσο σκέφτεται τι θα γράψει (ως γνωστόν, όσο πιο πολύ του αρέσει ένα θέμα, τόσο πιο πολύ χρόνο του παίρνει να το γράψει). Όσον αφορά το κατσαβίδι και το μαχαίρι, αυτά θα τον βοηθήσουν να προστατευτεί από τη χρυσή μετριότητα που πολύ θα ήθελε, ως άλλα ανεγκέφαλα ζόμπι, να τον εντάξει στις τάξεις της. Κάτι που δεν θα γίνει ποτέ. Μεταξύ μας, τίποτα από τα πάνω δεν ισχύει. Είμαι σίγουρος ότι με το που του το δώσω, σε 10 λεπτά θα το έχει χάσει ή ξεχάσει. Σόρι ρε Θόδωρα, αλλά δεν έχει βγάλει ακόμη η εταιρεία σουγιά με Buffy ή Pretty Little Liars.

 

O Ηλίας Αναστασιάδης παίρνει δώρο στον Στέλιο Αρτεμάκη

 

Το δώρο: Ασύρματα ακουστικά Beats by Dr. Dre €299,95

Μόλις αποφασίσεις ότι θέλεις να πάρεις δώρο στον Στέλιο, όλες οι βιτρίνες και όλοι οι φωτεινοί σηματοδότες άξαφνα γράφουν ‘γκάτζετ, γκάτζετ, γκάτζετ’. Νομίζω ότι, αν εξαιρέσεις ένα πολύ καλό βινύλιο, ο Στέλιος είναι ικανός να σου επιστρέψει οποιοδήποτε άσχετο, μη γκατζετικό δώρο, πάντα ευγενικός, αλλά και πάντα επιλεκτικός. Τα Beats by Dr. Dre σίγουρα θα τον παραξενέψουν με την πρώτη ματιά, διότι ο άνθρωπος είναι όλντσκουλ και κυρίως γιατί δεν πολυγουστάρει τον Dre, αλλά το βαθύτερο μήνυμα του δώρου μου θα τον πείσει. Γκατζετιά που συνδυάζεται με μουσικές-μουσικάρες σαν αυτές που ακούει και ωραίο γούστο. Είπαμε, όλντσκουλ ο Στέλιος, αλλά γουστόζος. Πίσω από αυτό το σπουδαίο δώρο, βλέπω και το συμφέρον μου, δηλαδή τη φανταστική ατάκα του Στελάρα, ‘αν τα χρειαστείς ποτέ, ξέρεις, μην ντραπείς να μου τα ζητήσεις’. Για ντροπές είμαστε μωρέ;

 

Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος παίρνει δώρο στον Χρήστο Χατζηιωάννου

 

Το δώρο: Βερμούδα με κορδόνι Tag €60,5 €42,35

Αρχικά θα σκεφτόμουν να του πάρω ακουστικά για το τρέξιμο, αλλά μετά θυμήθηκα ότι α) μου τη σπάει το τρέξιμο και δεν θέλω να ενθαρρύνω κανέναν προς αυτή την κατεύθυνση (ειδικά αν κατευθύνεται τρέχοντας) β) του αρέσει ο Δεληβοριάς, οπότε και πάλι δεν θέλω να ενθαρρύνω κανέναν προς αυτή την κατεύθυνση. Οπότε θα κατέληγα στην σταθερή αξία την ίδια: στη γκρι βερμούδα με το κορδόνι. Αφού ξέρω τι αισθήματα τρέφει για την γκρι φόρμα, σκέφτηκα να του γνωρίσω μετά τη γυναίκα του και το αίσθημα του. Την φόρμα σε έκδοση βερμούδας, για να δείχνει γάμπα στο γυμναστήριο (Χρήστο, δεν είναι για τρέξιμο αυτή να ξέρεις), να τη φοράει μες στο σπίτι και όταν έρθει το καλοκαίρι και την κυκλοφορήσει στο δρόμο, να θυμάται τον Στέφανο με το γαμάτο γούστο.

 

Ο Χρήστος Δεμέτης παίρνει δώρο στον Πάνο Κοκκίνη

 

Το δώρο: Μπορντό T-Shirt με στάμπα suck off Anticulture €29 €23,20

Είναι ειδήμων στο κεφάλαιο “γυναίκες”. Premium editor και μεγάλος σκάουτερ μονδέλων και γνώστης σε ότι αφορά το κρυφό αισθηματολόγιο των εφηβικών μας lifestyle αναμνήσεων. Ε ναι λοιπόν, αυτό το t shirt είναι αντιπροσωπευτικό.

 

Ο Μάνος Μίχαλος παίρνει δώρο στον Ηλία Αναστασιάδη

 

Το δώρο: Ένα (μαύρο-κίτρινο) σημειωματάριο Nuuna €15,60 €10,92

Ο Ηλίας είναι ο χαμένος αδερφός, αυτός που μια μέρα θα του στείλω ή θα μου στείλει τον τυπάκο της Χατζηβασιλείου με ένα πακέτο για να συναντηθούμε ενώπιον της ελληνικής τηλεόρασης, που τόσο πολύ μας ενώνει, καθώς μας μεγάλωσε και τους δύο με τα σέα, τα μέα και τα cult της προγράμματα. Γι’ αυτό και δεν μου είναι δύσκολο να διαλέξω δώρο για εκείνον: Σκέφτηκα τι μου αρέσει εμένα. Και μένα μου αρέσουν τα σημειωματάρια. Μου αρέσει το γράψιμο, κάθε είδους (ακόμη και το να γράφω στα τέτοια μου διάφορα πράγματα που με ενοχλούν). Ο Ηλίας έχει κι αυτός μια ωραία σχέση με το γράψιμο και ακόμη περισσότερο, έχει ανάγκη να σημειώνει. Αριθμούς, ως αριθμολάτρης, ατάκες που λέμε μεταξύ μας και δεν θέλουμε να χαθούν στο πέρασμα του χρόνου (ώστε να τις βλέπουμε και να γελάμε όταν είμαστε γέροι), τραγούδια για να θυμηθεί να βάλει στο Κ44, τις σκέψεις του που είναι ατέρμονες και ανάκατες, τις γυναίκες της ζωής του (και αστεράκια δίπλα σαν κριτική εστιατορίου), αυτά που δεν θέλει να λέει, αλλά τα κρατάει μέσα του. Μαύρο – κίτρινο, εντάξει, επειδή είναι ΑΕΚ. Εύκολο.

 

Ο Στέλιος Αρτεμάκης παίρνει δώρο στον Χρήστο Δεμέτη

 

Το δώρο: Αθλητικά παπούτσια New Balance €99

 

Ό Χρήστος Δεμέτης είναι ο μόνος που το έθεσε σωστά. Τα βινύλια και το πικάπ πρέπει να βρίσκονται δίπλα στον καναπέ. Τα ηχεία απέναντι. Είναι κάτι που γνωρίζουν μόνο σοβαροί audiophiles. Ο ήχος πρέπει να είναι στέρεο και το αυτί σου στο κέντρο, εκεί που διασταυρώνονται τα ηχητικά κύματα. Τα βινύλια και το πικάπ πρέπει να είναι δίπλα στον καναπέ για μη σηκώνεσαι κάθε τρίαντα λεπτά να αλλάξεις πλευρά. Δεν το είχες σκεφτεί έτσι, ε; Ο Δεμέταρος, όμως, το σκέφτηκε. Γι’ αυτό θα του πάρω ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Σοβαρά, τώρα, ντουντ, πρέπει να σηκωθείς από τον καναπέ. Κι εγώ το ίδιο. Μαζί θα πηγαίνουμε μαζί για τρέξιμο. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ έχω παπούτσια. (Μετά θα ακούμε και βινύλια).

 

Οργάνωσε κι εσύ ένα secret santa με την παρέα σου. Πού ξέρεις; Μπορεί να πάρεις κάτι καλό…