Eurokinissi
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγχωτικό κουίζ: Πόσους παίκτες της εθνικής του 1994 θυμάσαι;

Ψάχνουμε και τους 22 ποδοσφαιριστές από τη χρονιά της ξεφτίλας.

21 Ιουνίου του σωτήριου έτους 1994. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου βρίσκεται ήδη περίπου ένα μήνα στις ΗΠΑ, έχοντας προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στα τελικά ενός Μουντιάλ.

Ο προπονητής Αλκέτας Παναγούλιας, οι 22 ποδοσφαιριστές της αποστολής και μέλη -πολλά μέλη- της ομοσπονδίας, έχουν περάσει το προηγούμενο διάστημα γυρνώντας σαν περιοδεύων θίασος από εκδήλωση σε εκδήλωση, για να κερδίσουν μερικά χαμόγελα και χειροκροτήματα από τους ομογενείς. Πού καιρός για προπόνηση και πού συγκέντρωση για αγώνες;

Προς έκπληξη απολύτως κανενός, όταν πια έρχεται η ώρα της μεγάλης διοργάνωσης και το ματς της πρεμιέρας με την Αργεντινή, η εικόνας της ομάδας είναι αποκαρδιωτική, όπως άλλωστε και στα δύο παιχνίδια που ακολούθησαν με Βουλγαρία και Νιγηρία. 4(-0)-4(-0)-2(-0), επιστροφή με κατεβασμένα κεφάλια, λαϊκά δικαστήρια, μέχρι και ντοκιμαντέρ έγινε εκείνη η εθνική.

Αλήθεια όμως, μπορείς να θυμηθείς όλους τους παίκτες που απάρτιζαν την σύνθεση εκείνης της ομάδας, από τους τρεις τερματοφύλακες μέχρι τους επιθετικούς; Έχεις στη διάθεσή σου 3 λεπτά για να το κάνεις και πίστεψέ μας, είναι πιο δύσκολο και αγχωτικό απ’ ότι ακούγεται, αν παίξεις τίμια.

Αν είσαι τίμιος και δεν κλέψεις, όταν ολοκληρώσεις το κουίζ, μπορείς να πας πιο κάτω και να βρεις ένα κρυμμένο δωράκι. Τα αυτοκόλλητα της αγαπημένης Panini, με την ιστορική και καλτ πια εθνική του 1994, όπως κυκλοφόρησαν στο άλμπουμ εκείνου του Μουντιάλ. Κι επειδή η τελική αποστολή του Αλκέτα Παναγούλια δεν είχε ανακοινωθεί ακόμα, υπάρχουν και μερικές διαφορές που σήμερα μοιάζουν ακόμα πιο μαγικές και ρομαντικές. Αλλά είπαμε, μην κλέβεις, πρώτα το κουίζ.


 

Και τώρα που έκανες την τίμια προσπάθειά σου, ιδού τα αυτοκόλλητα της Panini όπως κυκλοφόρησαν πριν το αξέχαστο καλοκαίρι του 1994 (και πριν ανακοινωθεί η τελική αποστολή του Αλκέτα).